Cine sunt personajele? În ce țară este făcută fotografia? În ce an?
Răspunsurile, la finalul newsletterului.*
Nu contează cu ce te ocupi, dacă ești online, dă o fugă aici
Adică la Google for creators, platformă de training pentru promovare online.
Cum să nu mai pierzi vremea în ședințe
La ultimul meu loc de muncă, șefii erau ședințomani. Ne strângeam într-o sală, pe o temă de rezolvat. Ghici ce se întâmpla după 3-4 ore. Nu se contura nicio soluție, pentru că discuția derapa rapid spre bârfe mondene, mâncare și filme.
În fine, chestia asta se întâmplă încă în unele corporații, bănuiesc, de vreme ce studiile arată că, în Statele Unite, înainte de pandemie, managerii petreceau 23 de ore pe săptămână în întâlniri. Adică, mai bine de patru ore/zi lucrătoare!
Vom trece și de perioada aceasta nefericită, lumea se va întoarce fie și parțial la birouri, vor reîncepe ședințele. The Economist (articol cu plată, dar îți poți face cont pentru câteva texte gratuite) vine cu sugestii pentru ca meetingurile să fie scurte, disciplinate și eficiente:
- participanții să stea în picioare (așa făcea și Carol I la audiențe, n.m)
- să existe un memo cu temele de discuție pe care toată lumea să-l citească înainte
- să fie folosită o minge pe care fiecare vorbitor să o arunce următorului, astfel încât să nu vorbească toată lumea o dată și să fie clar cine e la rând să-și spună părerea.
În fine, articolul amintește și de Two Pizza Rule, aplicată de Jeff Bezos la ședințele sale: pentru ca adunarea să fie cu folos, participă doar atâtea persoane câte își pot împărți confortabil două pizza - adică maximum opt participanți, la dimensiunea standard a pizzei, de 40 cm.
Pe cine ai chemat să îți cânte la nuntă? Pe Elvis Presley și Kurt Cobain
Cântăreții morți vor începe să apară peste tot, prin holograme sau cu piese noi realizate cu voci deepfake. Acești interpreți înviați vor revendica o cotă din ce în ce mai mare din veniturile industriei muzicale. (Asta se va întâmpla în cele din urmă și cu vedete de cinema decedate, dar muzicienii dispăruți vor fi primii, deoarece este mai simplu și mai ieftin să falsifici un sunet - vocea - decât video.)
Cântăreții morți au început în ultimii ani să dea turnee în sălile de concert, dar pe măsură ce costul tehnologiei scade, se vor produce peste tot. Hologramele lui Elvis își pot face debutul într-un cazinou scump din Las Vegas, dar apoi vor apărea și la barul din cartier sau la nunta verișoarei. (12 Predictions for the Future of Music)
Dacă te interesează subiectul: un minidocumentar de acum trei ani despre această tehnologie și despre un concert susținut de holograma Mariei Callas (d: 1977).
Cum să ai mereu ordine pe biroul tău
Dezordinea de pe birou este inconfortabilă. Azi îți propun un gadget care te va ajuta să obții mai mult spațiu, mai multă ordine și mai multă performanță în jocuri. Zona ta de lucru și de relaxare va arăta mult mai bine.
Standul CANYON 3 în 1 Gaming Bungee CND-GWH200B USB te va scăpa de nervii „unde am pus căștile alea”, pentru că este proiectat să le odihnească ordonat și la îndemână.
Creează o atmosferă plăcută, datorită sistemului de iluminarea LED cu șapte culori din care poți să alegi, în funcție de dispoziție și de tipul de joc.
Bungee-ul mouse-ului pentru jocuri (brațul acela flexibil) este un plus important pentru că împiedică cablul să se încurce sau să se întindă dezordonat pe birou. Totodată, reduce rezistența la mișcare a mouse-ului, astfel că s-ar putea să ai o viteză de reacție mai bună.
Standul CANYON 3 în 1 Gaming Bungee vine cu o baza solidă, cu picioare antiderapante, pentru stabilitate maximă. Ai la îndemână, de asemenea, un hub USB cu două porturi pentru a conecta două dispozitive.
Cu un preț foarte bun, standul pentru căști CANYON 3 în 1 Gaming Bungee CND-GWH200B, distribuit de ASBIS România, este util și pentru gaming, și pentru activitatea de zi cu zi.
Faci un test? Cât de ușor îți pot fura hackerii banii din cont
Poliția Română a făcut un experiment: a postat pe diverse site-uri cu trafic mare mai multe bannere de test cu mesaje de tip phishing prin care vizitatorilor online li se propuneau premii.
Rezultatul după șase zile: peste 6.700 de persoane au dat click pe bannerele care le promiteau un câştig sigur (55%), câştigarea unor aparate de folosinţă îndelungată (38%), investiţii sigure (5%) sau o vacanţă de vis (2%).
Majoritatea celor care au dat click (deci cei mai ușor de păcălit de către infractorii cibernetici) sunt bărbaţi cu vârsta între 35-54 ani.
Cei care au dat click au fost direcționați educativ către acest test, pe care te invit să-l parcurgi (durează cinci minute) pentru a vedea cât de pregătit ești să faci față hackerilor care râvnesc la banii tăi. Eu am ratat două răspunsuri corecte :)
De asemenea, aici găsești un manual de autoapărare online, care explică metodele infractorilor, de la fraude online și cu carduri până la șantaj și amenințări.
Campania #SigurantaOnline este lansată de Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor.
Inițiativa este susținută de UniCredit Bank.
спасибо
Din același film: Google avertizează că grupuri de hackeri vorbitori de rusă abordează influenceri de pe Youtube cu oferte false de colaborare. Obiectivul: să le spargă conturile, pe care le vând apoi sau le folosesc la escrocherii cu cryptomonede.
Un astfel de mesaj venit de la hackeri:
Dacă ai un canal Youtube, citește dosarul Google.
Instagram pare a fi pentru „bătrâni”. Cel puțin peste ocean
Instagram are 1,3 miliarde de utilizatori, TikTok înregistrează 1 miliard, iar Snapchat, 500 de milioane. Însă un sondaj al companiei Piper Sandler arată că 35% dintre adolescenții americani preferă Snapchat, 30% TikTok și doar 22% Instagram.
Nu întotdeauna bugetul de marketing stabilește câștigătorul. Din 2018, Instagram a cheltuit mare parte din banii pentru promovare (390 milioane dolari anul acesta) pe atragerea segmentului de vârstă 13-15 ani. (NYT)
Altfel, studiul Piper Sandler, realizat pe segmentul teenagers Statele Unite, vine cu câteva concluzii surprinzătoare pentru un cititor european:
- 38% dintre adolescenți lucrează part time
- 14% consumă „carne” din plante (ce piață uriașă va fi asta!)
- 9% afirmă că au tranzacționat criptomonede (în majoritate sunt băieți)
- la consum video, 32% indică pe primul loc Netflix și 30% Youtube.
Scurte
Cele mai tari branduri din lume, Top 10: Apple, Amazon, Microsoft, Google, Samsung, Coca-Cola, Toyota, Mercedes-Benz, McDonald's, Disney (sursa - derulează pentru a vedea tot clasamentul).
________________________
eMAG a lansat Freshful, hipermarket online cu depozit frigorific propriu și un catalog cu 18.000 de produse alimentare. Livrează în București și Ilfov, rapid, 13 lei transportul.
_______________________________
Producătorul de jocuri Epic s-ar putea extinde în producția de filme de lung metraj, în jurul metaversului Fortnite.
Exemplul Angry Birds e sursă de inspirație, mai ales că Epic se află într-un război legal complicat cu Google și Apple, care au exclus Fortnite din magazinele de aplicații mobile. Epic a atras și angajat deja mai mulți șefi cu experiență în cinema de la Lucasfilm, inclusiv un vicepreședinte. (The Information)
______________________________
O muți prin casă seara, unde e nevoie. Sau o așezi pe masa pentru cină în grădină. O lampă cu baterii, promovată de admiratori ai lui Gaudi din Barcelona. Se aprinde și se stinge prin atingerea soclului. 481,95 euro.
Dacă nu ai ce face în acest moment, e interesant să explorezi mai departe site-ul care o vinde.
______________________________
O anchetă Reuters a dezvăluit că Amazon a copiat produse de succes promovate pe platforma sa și a măsluit rezultatele în căutările pe site în favoarea brand-urilor sale. Ancheta are la bază o serie de documente interne ale companiei. (FOMO 21)
____________
Cei mai buni 10 fotografi de urmărit pe TikTok.
_________________________
Ilustrații 3D pentru web designeri.
______________________
Albinele știu să numere de la 1 la 4 și sunt capabile să înțeleagă informații ca „mai mult de” și „mai puțin de”. Interesant.
______________
Trucuri psihologice ale magazinelor și restaurantelor la care suntem vulnerabili.
______________________
Sfârșitul unui vis: Avem o majoritate covârșitoare a societății care își revendică victoria asupra științei .
____________________________
Lucrezi de acasă? Seria de podcasturi Technology for mindfulness s-ar putea să îți fie de folos.
___________________________
Pentru primăvară: o bicicletă solară cu două locuri și o rață electrică de 1500$. Oare cât plătești vama dacă le comanzi?
Dacă slow cooker-ul pe care l-ai cumpărat cu entuziasm cândva stă deprimat în debara, e timpul să-l bagi în priză din nou. 61 de rețete pentru el.
Ca să visezi frumos nopțile următoare. Exponate de la Smithsonian's Renwick Gallery. Colecția are o poveste creepy. (Se apropie Halloween, nu?)
În ediția de azi, lăsăm rock-ul să se odihnească și mergem pe coasta de est să experimentăm Boston Modern Orchestra Project (BMOP). Aventuroasă, deloc conservatoare, specializată în muzica simfonică din secolele 20 și 21, orchestra a primit Special Achievement Award 2021 din partea Gramophone. Altfel, muzica simfonică contemporană nu sună rău deloc, vei vedea.
(O știre colaterală e că Apple Music oferă abonamente gratuite pe trei luni. Nu e cea mai cea aplicație de muzică, dar găsești ceva înregistrări bune cu BMOP.)
*Răspuns pentru cover foto: Fotografia a fost făcută de scoțianul John Thomson (stânga), în 1871, în China.
Celelalte două personaje sunt soldați manciurieni. Alte fotografii din China de acum 150 de ani, semnate John Thomson, aici.