Un „aprozar” în Japonia. În cultura niponă detaliile sunt importante, li se acordă mare atenție, pentru ca întreg ansamblul să fie armonios. Această estetică este respectată începând cu altarele, templele sau grădinile și până la spațiile prozaice ale vieții, cum este acest mic magazin. Autorul fotografiei: Don Jacobson (SUA).
Imaginea este publicată pe allaboutphoto.com, care anunță înscrieri pentru 2022 Sony World Photography Awards. Competiția este deschisă și neprofesioniștilor, așa că încearcă, premiile sunt interesante.
Ca să știm unde să mergem
Google a publicat lista cu câteva dintre cele mai apreciate restaurante, cafenele, spa-uri, hoteluri și pensiuni din România. Evident, lista este utilă, dar nu exhaustivă (există mult mai multe locuri foarte bune), fiind bazată pe câteva criterii online stricte: afacerea de ospitalitate are cel puțin 100 de recenzii și un rating minim de la vizitatori de cel puțin 4,5, iar informațiile de profil sunt actualizate. Avem un top bazat pe impresiile clienților așadar.
Detalii aici, iar ocupanții primelor locuri sunt în acest tabel:
Branduri care nu stau bine în percepția publică
Infograficul acesta, cu cele mai puțin iubite branduri în fiecare țară, este realizat prin analiza sentimentelor relevate de tweet-uri. În România a reieșit că Sony ar fi pe primul loc. Nu e relevant, pentru că la noi Twitter-ul are foarte puțini utilizatori activi și nu poate livra date concludente. Dacă dai click și derulezi, găsești și alte infografice asemenea, pe jocuri, tech, fast food etc.
Și acum, copii, alergați-vă printre mese
Un link la cel mai bun articol de anul ăsta despre horeca. Admirați omul românesc în toată splendoarea sa de mitocan cu IQ minimal sau țață:
Mamele care-și trimit copiii „du-te Maria la nenea lângă grătar să-ți fac poză, stai să se vadă și focu’” sunt probabil cele care într-un safari o trimit pe Maria să mângâie pisica aia mare cu mult păr în jurul capului, apoi se miră că Maria a rămas fără cap sau fără piele pe față. Ele sunt în același timp soțiile domnilor care „vin până lângă tine să ne facem o poză așa, cu grătarul”. Băi doamnelor, băi domnilor și dragă Maria (îmi pare rău sincer că ai nimerit la așa părinți, apropo), grătarul e locul meu de muncă, spațiul din jurul lui e protejat, dar și periculos, nu vreți mai bine să ne facem o poză cu apusul, până mai avem față, păr pe căpuț și loc de o relație cordială? Și acum, trimiteți-o pe Maria să alerge printre mese, împreună cu Marceluș și Clara, toți oaspeții care au plătit să petreacă o seară liniștită, cu o mâncare bună în lumina apusului, abia așteaptă să fie cotropiți. Și dacă aveți noroc, Maria o să dea peste unul dintre grătarele mici de lângă mese, și chiar dacă nu-și arde fața, măcar își arde mâinile și dă foc la terasă.
Capodopera e aici.
Cuvinte nefericite într-un interviu de angajare
Nu se știe când primești o ofertă de angajare/colaborare, așa că o colecție cu afirmații de evitat la interviu prinde bine.
De pildă, e indicat să evităm lozinca din cărțile proaste de dezvoltare personală Punctele mele slabe sunt de fapt punctele mele forte. Cum întrebarea Care sunt zonele tale slabe? apare în 90% dintre interviuri, e musai să spui ceva adevărat, dar care să nu-ți dăuneze. Poți încerca În trecut m-am luptat cu ...
Evită de asemenea să spui Actualul meu șef este îngrozitor, iar compania este cel mai prost loc de muncă. Alege varianta mai aproape de adevăr și mai elegantă Sunt aspecte de care mă bucur în actualul post, dar vreau să fac o schimbare.
Dacă ești parte din detașamentul numeros al celor care își caută un loc mai bun, ai aici încă șase sfaturi.
Unele par puerile, dar doar cei care au trecut prin cel puțin un interviu HR știu că din cauza emoțiilor riscul de a spune tâmpenii e uriaș.
Pune-ți în calendar: joi, 30 septembrie, ora 19. Vei prinde curaj
Există în ONG-uri mii de oameni care se străduiesc să schimbe câte ceva în bine în România. Peste 200 de proiecte au fost înscrise la Ediția XIX a Galei Societății Civile de către asociații, fundații, grupuri de inițiativă și persoane fizice cu inițiativă civică:
Ești invitat(ă) să participi la Gala de premiere joia aceasta, 30 septembrie, începând cu ora 19:00; se va auzi live pe Rock FM în cadrul emisiunii speciale „Evening Glory cu Răzvan Exarhu” și va putea fi văzută în direct pe paginile: Facebook Rock FM l Facebook Morning Glory cu Răzvan Exarhu l Facebook Gala Societății Civile.
Evenimentul va fi moderat de Răzvan Exarhu, care îi va avea ca invitați pe conf. dr. Mihai Craiu - medic primar pediatrie, Paul Angelescu - realizator „România, te iubesc”, Pro TV, și Smaranda Witec - asistent social.
Vei prinde curaj, spuneam în titlu, când vei auzi cât de mulți sunt românii care nu acceptă blazarea.
Această ediție a Galei Societății Civile a devenit posibilă și datorită sprijinului generos oferit de UniCredit Bank.
Destinat aventurilor fantastice: Laptopul Dell G5 15 pentru gaming
Se întunecă devreme, seara e frig, ne retragem pe la casele noastre până la primăvară. Un laptop de jocuri nu e o idee rea. Spre deosebire de desktop, laptopul îți dă libertatea să te instalezi în orice loc din casă (chiar și în bucătărie :) pentru a te bucura netulburat de joc.
Când e vorba de achiziții de electronice, am încredere în producătorii cu nume solid. Dell este unul dintre aceștia și ne propune un model de laptop pentru gaming, cu ecran de 15 inci, cu procesoare Intel Core din a zecea generație, placă grafică NVIDIA GeForce, răcire cu două ventilatoare.
Te vei bucura de tehnologia Game Shift; obții un impuls de putere turbo atunci când jocurile intră într-o fază importantă și un mod de performanță dinamică în cadrul Alienware Command Centre, maximizând viteza ventilatoarelor pentru a menține răcirea sistemului, în timp ce procesorul funcționează mai intens.
De asemenea, tehnologia SmartByte prioritizeaza conținutul vizual, pentru streaming fluid.
Inevitabil, în newsletter e musai să fim conciși, așa că te invit să dai click aici pe site-ul Dell, unde găsești info amănunțite, și să îți alegi configurația care te atrage.
Ca să îți faci o idee de preț, ai aici o variantă.
Brandul Dell este distribuit în România de ASBIS.
Rețeaua submarină de fibră optică, sistemul nervos al internetului. Click pe imagine.
Scurte
Pentru elevi, părinți și profesori
Anul școlar 2021-2022 aduce la Digitaliada by Fundația Orange peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în platformă dedicată Evaluării Naționale și dezvoltarea ghidurilor de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial.
Detalii, aici.
______________________________
Săptămâna trecută a fost intens distribuit online un articol din The Information (site cu plată) care descrie diverse metode prin care angajații Google sunt spionați de serviciul de securitate al companiei pentru a afla cine sustrage informații sensibile, de exemplu. Devin suspecți mai ales cei care dau semne că vor să plece la altă companie.
Nimic senzațional altfel, o căutare cu „how google spies on its employees” returnează 4,4 milioane de rezultate pe Google (sic!). Ai ce citi dacă ești șef sau dacă îți trec prin cap lucruri năstrușnice ca angajat.
__________________________
Interesant newsletterul Viață bună editat de PressOne. Sosește în inbox duminică dimineața. Eu m-am abonat.
_________________________
S-a supărat Zuck.
________________
Doamna din film a lucrat mulți ani ca spion american. Ca ofițer al unei ambasade SUA, e posibil să fii supravegheat 24 de ore din 24 și cu toate acestea trebuie să îți faci treaba, de exemplu să te întâlnești clandestin cu sursele tale - explică ea. Cum se deghizează spionii CIA ca să scape de urmăritori vezi în acest clip.
________________
Să antrenezi roboți nu e simplu. O bază de date cu 3500 fotografii de căpșuni a fost creată pentru a-i învăța pe viitorii roboți culegători care fructe sunt coapte sau nu au aspect comercial și trebuie aruncate.
_____________________
Chiar nu-mi închipui ce a fost în capul directorului de comunicare al Uber, care a urcat pe Twitter de bună voie și nesilit de nimeni o fotografie cu șeful său Dara Khosrowshahi, CEO al companiei, călătorind la New York cu metroul. Twitter a dat pe afară de ironii, pe ideea dacă și șeful cel mare umblă cu metroul, înseamnă că Uber e tare bun. Not. Uber, serviciu înființat în 2010, este folosit acum de 93 de milioane de presoane.
_______________________
Dacă ai nostalgii din tinerețe :), au înviat The Lumineers. Și The Vaccines.
__________________
Clubhouse intimate spaces. Clubhouse nu e moartă, Clubhouse se transformă.
Un basm pe care o să-l vedem în 2022:
Thx
Foarte fain, multumesc!