Uptown Vinyl Supreme se numește desenul acesta expus la The Bronx Museum of Arts.
Deschid newsletterul cu această imagine, deși aș fi vrut să postez două fotografii vechi de la un alt muzeu newyorkez prin care am bântuit online, Museum of Modern Art (MoMA), dar nu mi-e permis din motive de copyright, așa că inserez doar link-urile.
MoMA are o uriașă colecție de fotografie și o parte (21.000 de exemplare) sunt online.
Două exponate interesante, mai ales că unii vor ajunge în această vacanță în respectivele locuri: cum arătau Sfinxul și Marea Piramidă în 1858 și Acropole în 1860, înainte ca milioanele de turiști să cucerească aceste teritorii.
Roboții salvează înghețata
Din rațiuni de profit, înghețata vândută la tonetă este în cele mai multe cazuri făcută din ingrediente ieftine. Niște antreprenori suedezi au pus la punct un robot-vânzător de înghețată. Vom da comanda într-o aplicație și robotul va pune disciplinat cupele în cornet. Antreprenorii speră că fabricanții de înghețată își vor permite să o facă mai bună dacă scapă de cheltuielile salariale cu vânzătorii. (Sifted)
Nu-ți trebuie mușchi, ci Prestigio Valenze
Se întâmplă ca o sticlă de vin să te enerveze nițel, în loc să te binedispună. De pildă una de vin alb, răcit cât trebuie. Gâtul sticlei se contractă în frigider, dopul capătă brusc personalitate și se încăpățânează să nu iasă. Se întâmplă și la vinul roșu, îmbuteliat și păstrat meseriaș, culcat pe o parte prin beciuri.
Parcă am mai auzit și că destuparea sticlei cu zgomot este un obicei de evitat?
Bun, și ce facem atunci?
Răspunsul: ne tehnologizăm. Cu tirbușonul electric, automat, Valenze, produs de Prestigio. Îl așezi la gâtul sticlei, apeși pe un buton și gata: în sub un minut, vinul e deja în pahare, elegant, fără icnete de efort și fără nervi „că nu iese dopul”.
Valenze e de fapt o trusă pentru vin.
Mai găsești în cutie un tăietor de capișoane – manșonul acela care îmbracă gâtul sticlei.
Vei da și peste un aerator, destinat vinurilor care își dezvăluie bogăția când sunt aerisite puțin.
Iar dacă nu termini vinul dintr-o sticlă, Valenze se transformă și în dop cu vid.
O încărcare îi dă suficientă putere să deschidă 80 de sticle. Noi să trăim, că el e suficient de puternic.
Prestigio | Valenze | Tirbuson Automat | Desprevin
Oi
Știu când ceva a devenit trend pe TikTok pentru că atunci am un val de pacienți care mă întreabă toți un anumit lucru - spune un gastroenterolog din New York.
Vorbim despre TikTok tot timpul în cabinetul meu - mărturisește un dermatolog din aceeași metropolă. TikTok ar putea fi mai problematică decât alte rețele sociale, deoarece utilizatorii se străduiesc să creeze conținut cu acel wow factor, pentru a deveni viral, chiar dacă acest conținut nu are la bază nimic adevărat.
_________________
Îmi aduc aminte că într-o vreme se răspândise pe această rețea moda egalizării dinților prin pilire cu pila de unghii.
Adevărul e că, cu ceva pricepere, poți scăpa de stocuri nevândute, dacă creezi o modă pe TikTok - vezi dispariția brânzei feta din magazinele scandinave în timpul când devenise virală o rețetă de paste pe baza acestui sort de telemea.
Tot pe TikTok, s-a viralizat (14,4 milioane de vizualizări) și moda de a-ți acoperi fața cu un strat gros de Vaseline, chipurile pentru hidratarea pielii, când mergi la culcare. Și să dormi așa. Efectul poate fi însă o exarcerbare a erupțiilor acneice. Bineînțeles, Vaseline a înregistrat un vârf neașteptat de vânzări :)
Iar o vedetă Big Brother din Australia chiar a pățit-o: s-a uitat la un clip „cum să-ți faci pistrui simpatici pe față cu cerneală și un simplu ac de cusut” și a aplicat rețeta. Rezultatul: infecție a feței și 12.000 de dolari cheltuiți cu medicii.
Alte povestiri de genul acesta în The New York Times.
Dacă ai copii, frați, nepoți puberi/adolescenți, încurajează-i să discute cu maturii astfel de experimente și provocări tembele, viralizate pe TikTok. S-ar putea să-i ajuți mult.
Cred că e cel mai deștept televizor. Și am văzut multe la viața mea
Ai filme la calitate IMAX la tine acasă, ecranul televizorului devine difuzor, iar sunetul poate veni și din tavan. Certificat Netflix și Hollywood, ca să guști filmele la calitatea cu care au ieșit din studio. Odată cu televizorul primești bonus și 100 de filme de top, care se reîmprospătează odată la trei luni. A sosit în magazinele autohtone.
Cod Name: Casper
Pe agenda directorului executiv al Apple, Tim Cook, se află transformarea sistemului de sănătate din lume.
Deocamdată, a fost înființată discret o clinică pilot Apple și sunt angajați medici și softiști specializați.
Vei intra într-o clinică marcată cu mărul mușcat, datele culese de Apple Watch-ul pe care îl vei purta se vor sincroniza cu tableta medicului. Ceasul a trimis oricum spre serverele clinicii monitorizarea semnelor tale vitale în toată perioada scursă de la ultima vizită, iar doctorului îi va fi ușor să stabilească dacă ai nevoie de tratament sau nu.
Numele de cod al proiectului: Casper. Este gândit să fie licențiat ca tehnologie și serviciu în toate țările mai răsărite.
Dacă vrei trăi suficient, vei fi monitorizat de un astfel de serviciu, al Apple sau al altui gigant tech. Și dacă, la 97 de ani, vei îndrăzni să ceri o bere mică într-un restaurant, smartwatch-ul va urla ”nu are voie, nu are voie alcohol!”.
Dacă te pasionează subiectul, cel mai informat pe tema asta pare să fie cotidianul WSJ.
O poveste: Elevul Filip. Sau 11.000 de copii buni la matematică
Platforma educativă Brio a organizat recent Olimpiada digitală de matematică Brio Challenge, program de testare națională recomandat de Societatea de Științe Matematice, desfășurat online și deschis elevilor din clasele 1-12. Câștigătorii au fost deja anunțați, se conturează concluziile pentru edițiile următoare, moment tocmai potrivit pentru un flash interviu cu Gabi Bartic, Chief Operatig Officer Brio.
Mai știu copiii matematică?
Mai știu, și încă multă. Avem copii absolut senzațional pregătiți la mate, asta e concluzia noastră legată de Brio Challenge. Și asta ar trebui să ne bucure, cum altfel. Avem totodată și un apetit absolut nesperat de a demonstra asta – asta denotă participarea extrem de largă - aproximativ 11.000 de copii - la această competiție.
Avem exemple de copii cu totul deosebiți descoperiți odată cu Olimpiada?
Fiind un concurs digital, acesta poate aduce în fața computerului copii din cele mai diverse colțuri ale țării. Am avut în finală copii din Rădăuți și Sibiu, din Tulcea și Bistrița, din Cernavodă și Curtea de Argeș, și aș putea continua așa încă multă vreme. Toți finaliștii noștri au povești ce merită spuse, pe unii deja îi cunoaștem de la prima ediție. Mie una îmi e tare dragă povestea unui finalist de la această ediție – campion la ediția trecută – care vine dintr-o școală mai – să zicem – specială din București (a se citi defavorizată) și care folosește Brio și pentru a-și ajuta colegii la Mate. Ei bine, Filip (pentru că așa îl cheamă) a fost acceptat, datorită rezultatelor sale spectaculoase (nu numai la olimpiada noastră, ci și la multe alte competiții) cu bursă integrală la un liceu privat foarte bun din București. Filip dă acum Examenul de Evaluare Națională unde știu sigur că va fi extrem de bun. Eu una îi țin pumnii tare de tot lui Filip 😊
Ce a mai pregătit BRIO pentru elevii români?
Avem în pregătire pentru toamnă câteva noutăți: testul de Istorie e unul, dar foarte important – parte a unui parteneriat extrem de fain pe care îl avem cu UiPath Foudation – un test național gratuit de literație digitală (sau altfel spus competențe digitale) pentru elevii de clasele 1-12. Și, evident, toamna va aduce a treia ediție a Brio Challenge. Sperăm, de asemenea, ca anul acesta să începem lucrul la un test național de literație financiară, și acestea fiind competențe care se educă încă din școală și la care România este încă la coada clasamentelor.
Unicredit Bank este partener al Olimpiadei digitale de matematică Brio Challenge.
Ponderea automobilelor electrice în totalul vânzărilor
Bere ca pe vremuri
Un cargou scufundat în 1895 în apropiere de coasta Scoției conține o comoară: sticle intacte pline cu bere produsă acum 125 de ani. Berea s-a conservat bine, în întuneric și apa rece. Comoara o reprezintă drojdiile din sticle, varietăți pierdute, care ne-ar putea readuce gusturile interesante și autentice ale berilor din secolul 19, pâine mai bună și noi microorganisme care să absoarbă substanțe poluante. (BBC)
Scurte
Cele mai mari 100 de companii din lume.
______________________________
Pentru fete. Louis Vuitton 2022.
__________________
Microsoft a atins marți pe bursă, pentru câteva momente, valoarea de 2.000 de miliarde de dolari. Acțiunile companie au crescut puternic în ultimul an. Dacă cumpărai acțiuni de 1000 de dolari în martie anul trecut, săptămâna aceasta ar fi valorat 1640 de dolari.
Singura companie care a depășit valoarea de 2.000 de miliarde de dolari este Apple.
(despre Windows 11, în ediția viitoare.)
_____________________________________
Util. Te-ai săturat de mesaje în Chrome de la site-uri care cer acordul să îți poată trimite alte notificări? Soluția: Chrome Settings >> Privacy & security >>> Site Settings >>>> Notifications >>>>> Sites can ask to send notifications ----> "NO!". Și gata! Funcționează la majoritatea site-urilor enervante. (Valentin Vesa)
________________________________________
Biletele de avion la clasa business s-au ieftinit enorm. WSJ vine cu câteva exemple. Un bilet New York-Paris, în septembrie, costă 1.662 dolari, cu 68% mai puțin decât în 2019. Un bilet business class New York-Viena cu Austrian Airlines poate fi cumpărat cu 1.861 dolari, fiind cu 70% mai ieftin decât în 2019.
_____________________________________
Skanska, cel mai mare dezvoltator de clădiri de birouri din Europa, a inaugurat prima pistă de alergare pe acoperiș din România. Pista de alergare de pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3 din București are o lungime de 280 de metri, este din tartan și prevăzută cu două benzi circulare. Oferă o priveliște 360° asupra Bucureștiului. Clădirile din Campus 6 au 11 nivele, pista aflându-se astfel la o înălțime de aproximativ 42 metri.
___________________
Cea mai mare universitate din lume:
______________________________________
Las Vegas merge mai departe. Tocmai s-a deschis complexul Resorts World. Construcția a costat 4,3 miliarde de dolari, include 3500 de camere de hotel, un teatru de 5000 de locuri, șapte piscine și un cazinou cu suprafața de 11.000 metri:
Click aici dacă vrei să faci o rezervare.
#deascultat
Something for Kate. Mie îmi sună bine.
Mai multe, aici.
… și pentru că e vară și weekend, suplimentez cu Colony House: