Această imagine a fost afișată pe ecranul primului computer Macintosh prezentat presei în ianuarie 1984. Este o stampă japoneză de la începutul secolului trecut, Femeie pieptănându-se, de Hashiguchi Goyo, și ar putea fi importantă pentru istoria tehnologiei. Mulți s-au întrebat, atunci, în 1984, ce legătură ar putea fi între un personal computer revoluționar și un desen japonez.
Știm că Steve Jobs era pasionat de cultura și filosofia orientale. Puțini au aflat însă că a fost și colecționar de shin-hanga, adică stampe japoneze imprimate cu matrițe din lemn gravat.
Shin-hanga de mai sus făcea parte din colecția sa.
Forma perfectă și minimalistă a telefoanelor, laptopurilor sau computerelor Apple ar putea fi explicată și prin asimilarea de către Jobs a rafinamentului culturii japoneze. (sursa)
Roboți versus angajați
În Coreea, la fiecare 10.000 de angajați revin 855 de roboți.
Am vizitat odată o fabrică de televizoare. Foile de sticlă ale ecranului TV sunt atât de subțiri încât nu pot fi manipulate de om, ci doar de roboți. Într-o hală imensă, printre sute de roboți care asamblau smart TV-uri, am văzut un singur om, îmbrăcat într-un soi de costum de cosmonaut. Atât.
Cât de bun e copilul tău la matematică?
Afli dacă îl îndemi să participe la Brio Challenge, ediția a doua, program online de testare foarte serios, deschis elevilor din clasele 1-12 din toată țara.
Important: înscrierea la Olimpiada Digitală de matematică Brio Challenge și susținerea primului test eliminatoriu mai pot fi făcute doar până duminica aceasta, 16 mai.
Participarea la Brio Challenge este gratuită și se face online, deci elevul are nevoie de un calculator conectat la Internet sau tabletă.
Găsești toate informațiile de care ai nevoie aici.
Să îți spun un secret
Nu te mișca. Rămâi în poziția în care te-a prins citirea acestui rând de text.
Observă-te. Nu cumva ai coloana vertebrală cocârjată, umerii lăsați, ceva dureri lombare, mușchii gambei contractați și respiri superficial?
Dacă nu, felicitări. Ești printre puținii care au o poziție corectă la birou sau pe canapea.
Majoritatea dintre noi ne-am obișnuit însă cu poziții vicioase când stăm așezați, astfel că un scaun sofisticat și reglabil devine o achiziție folositoare.
Astăzi îți povestesc despre un fotoliu de gamer cu caracteristici hi-end și preț bun, Canyon Corax pe numele lui.
Are o combinație de culori interesantă (negru cu portocaliu), este acoperit cu piele ecologică de calitate și poate fi reglat pe orizontală de la 90 la 165 de grade. Un pic îi mai lipsește să se transforme cu totul în pat, dar și așa, dacă vrei să ațipești un pic sau să meditezi, te vei simți confortabil când vei lăsa spătarul pe spate.
Este reglabil și pe înălțime pe baza unui mecanism de ultimă generație.
Dacă te simte drept stăpân definitiv, spuma cu memorie care îi asigură moliciunea te va ține minte, iar pernițele pentru cap și zona lombară, detașabile, te vor răsfăța.
Canyon Corax te deplasează lejer la dorință prin cameră, mulțumită celor cinci picioare dotate cu rotile.
În fine, poți vedea toate caracteristicile acestui fotoliu de gamer în acest clip:
Și care e secretul? – vei întreba. Ei bine, deși e marketat drept produs de gaming, fotoliul Canyon Corax, adus în România de ASBIS, i se potrivește oricui stă mult în fața computerului. Câștigi confort, sănătate și o imagine cool.
Dacă te bate gândul, îl găsești aici.
Psihodrom Festival, online edition, în week-end
O mână de oameni creativi au pus la cale, la Timișoara, în urmă cu aproximativ un an, Psihodrom Records. E o mișcare care promovează sounduri electronice aparte, cu două compilații editate deja la activ și cu un feedback entuziast din partea celor interesați de acest tip de muzică.
Psihodrom trece în weekend (14-16 mai) la o etapă nouă: un festival. Va fi transmis, la liber, pe Youtube. Ții legătura cu ei pe pagina de Facebook.
Te-ai aplatizat?
Singura procedură de chirurgie estetică pe creștere anul trecut în SUA, când oamenii s-au temut să meargă la medic dacă nu a fost neapărată nevoie, a fost implantul de fese.
Numărul de astfel de intervenții a crescut cu 22% față de 2019. Unii au găsit ca explicație aplatizarea din cauza orelor petrecute pe scaun sau în fotoliu, alții efectul de imitație Kardashian. Aici mai multe date. (Bloomberg)
Scurte
Un laptop-rachetă, alb, pentru creativi. Mie mi-a plăcut. Recomand.
Poate ai noroc și te invită George și Amal Clooney la petrecere. Nici nu costă mult să încerci.
Europa are acum 70 de startup-uri unicorn, adică evaluate la peste 1 miliard de euro.
Lista lor. E interesantă.
New York Times publică un amplu articol despre o rețetă de pâine de casă fără frământare. Amesteci superficial făina cu apa, pui doar un vârf de linguriță de drojdie și în rest lași până la 24 de ore amestecul să-și facă treaba.
Civilization se aude pe
Cum să te prezinți bine într-o singură pagină
Miroase a sfârșit de pandemie și a relaxare spre întoarcerea la vremurile bune. Destui dintre voi și-ar schimba angajatorul, domeniul de activitate chiar. Și bineînțeles, dacă vrei o colaborare sau angajare, vei fi căutat online - cine ești și ce-ai făcut.
Am găsit câteva sfaturi competente despre cum să scrii bine și concis pagina „about me” de pe net.
Cât de mare e Tesla
Graficul acesta spune totul:
Capitalizarea de piață a Tesla (Valoarea unei acțiuni x Nr. de acțiuni ale companiei) este egală cu cea însumată a tuturor companiilor (auto și aero) pe care le vezi în dreapta, pe negru.
Este efectul în timp al apariției pe piață a modelului Tesla S (2012) care a schimbat pentru totdeauna piața auto. (sursa)
Ai niște căști bune? Sau boxe de calitate? Ascultă asta. Te va curăța de plictis și rutină.
Personalitate renascentistă, Flying Lotus a compus această coloană sonoră pentru un anime Netflix, cu un samurai de culoare ca personaj principal. (Vulture)