Din capriciile social media. Fotografia care a adunat cele mai multe like-uri în istoria Instagram și a internetului în general, peste 55 de milioane - în doi ani și ceva, este cea de față, cu un simplu ou. Imaginea a fost cumpărată de pe Shutterstock. Cel ce a postat-o este Chris Godfrey, un om de publicitate, care a folosit ceva mai târziu celebrul ou într-o campanie CSR a Hulu.
Utilizatorii de Insta au votat masiv oul, la chemarea lui Chris Godfrey, ca reacție la invazia pe net a celebrităților pline de fițe.
Un top al fotografiilor Insta cu cele mai multe like-uri, aici.
„Adidași” închiriați cu ziua? De ce nu
Adidas a lansat în Franța un serviciu de închiriere echipament pentru sporturile outdoor, de la încălțăminte la îmbrăcăminte specială, cum sunt tricourile cu uscare rapidă. La returnare, obiectele sunt reparate, curățate, dezinfectate cu ozon și reînchiriate.
În ultimii ani, cam toți producătorii mari de echipament sportiv au inițiative de protecție a mediului.
Ideea Adidas: nu are rost să ții în debara echipament pe care îl folosești doar o dată sau de câteva ori pe an, mai bine închiriezi. Rămâne de văzut câți acceptă să poarte lucruri în care au transpirat și alții.
Un clip de prezentare:
Vrei să vezi ce ai înăuntru?
Sunt destui studenți la medicină care leșină la disecția pe cadavre.
Viitorii medici pot lucra însă pe Complete Anatomy, o platformă virtuală 3D care demontează în amănunt corpul uman. Platforma este folosită și de medici pentru a le explica pacienților maladiile și viitoarele proceduri. Nu e foarte scumpă, funcționează în Windows, iOS și Android și poți cere un test.
Cum a devenit inteligentă o casă din București, veche de 100 de ani
Să instalezi în casă câteva prize conectate la o aplicație mobilă, nu înseamnă că ți-ai transformat locuința într-una inteligentă.
Arhitecta Irina Ursu de IUStudio și Marian Simtinică de la Amavys povestesc interesant despre un proiect de smart home finalizat în cartierul Floreasca. Aici.
Cheltuiește fiecare euro ca și cum ar fi ultimul
Este una dintre regulile de business ale letonului Toms Jurjevs, fondatorul fintech-ului cu cea mai rapidă creștere în Europa, Sun Finance.
Sun Finance oferă împrumuturi pe termen scurt.
Povestea.
Crucial Ballistix, noul rege RGB RAM
Dacă ești gamer și te gândești să-ți configurezi/updatezi un computer, n-ar fi deloc rău să treci pe lista componentelor și memoriile Crucial Ballistix, aduse în România de ASBIS.
Sau, în fine, dacă îți cere copilul bani pentru niște DRAM, îl poți întreba dacă e cumva vorba de Crucial Ballistix și astfel vei câștiga niște puncte bune la capitolul respect și simpatie.
Găsești aceste memorii de tip DDR4 în variante de la 8 la 64GB.
Compatibile cu cele mai noi platformele Intel și AMD, cu 16 leduri RGB customizabile, care vor juca pentru efect, și cu spreader de căldură din aluminiu, memoriile Crucial Ballistix oferă performanță de ultimă generație, viteză maximă și latență minimă.
Entuziaștii overclockingului vor găsi suport XMP 2.
Ce ar mai fi de spus? Că zilele acestea ai o promoție. Vezi aici despre ce e vorba.
Și un clip de un minut pe tema Crucial Ballistix:
De trei ori
Paul N. Edwards, profesor la School of Information University of Michigan, ne învață cum să citim eficient. Evident, nu e vorba de lectura de relaxare (romane ușurele sau SF), ci de cărți care ne ajută profesional.
Profesorul Edwards spune că putem citi conștiincios o carte de 300 de pagini în 6-8 ore și a publicat o listă strategică cu sfaturi pentru lectură activă.
La punctul 5 ne sugerează să citim o carte importantă de trei ori pentru a asimila informația.
La prima lectură (discover), în care frunzărim cartea, analizăm autorul și ideile sale (vedem dacă ni se potrivesc). La a doua citire (understand) aprofundăm ideile, iar la cea finală (remember) notăm (de mână sau într-o aplicație) informațiile esențiale, de folos mai târziu.
Scurte
Cel mai mare producător mondial de bijuterii, Pandora, nu va mai folosi diamante naturale, obținute din minerit, ci doar diamante sintetice. Acestea au aceleași caracteristici precum cele scoase din pământ - spune Pandora. Motivul este unul etic (plus unul legat de marginea de profit, zic): minerii care sapă după diamante sunt de obicei exploatați și plătiți mizerabil.
Kaspersky a lansat Cyber Spa - o platformă digitală în care ești invitat(ă) să experimentezi diverse tehnici de relaxare online, gen meditații audiovizuale, terapii cu sunete sau gimnastică facială.
Poate ți-a scăpat: cum îți asiguri cumpărăturile tale online de 1000 de euro, cu 3 euro pe lună.
Șeful celei mai mari bănci din SUA, JPMorgan, spune că s-a săturat de ședințele Zoom și că în iulie își cheamă o parte din angajați la birou. E optimist: în septembrie sau octombrie va fi ca înainte, prezice el. Îl cred, pentru că dacă nu știe el, cel ce învârte miliarde de dolari, cine altcineva să știe?
1906 versus 2021 în fotografie.
O veste bună. Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu își redeschide sala pentru reprezentații cu spectatori, începând de duminică, 9 mai. Programul aici.
Cele mai vândute telefoane mobile în România, în primele trei luni 2021, și cotele de piață ale producătorilor din top 5. Cine a crescut, cu verde, în dreapta:
Newsletterele, creștere uriașă ca engagement
Informația concentrată, gen snackable content, croită pe nișe, prinde la public. Plus că în Statele Unite sunt numeroși ziariștii de top care au părăsit redacțiile și și-au lansat newslettere, generatoare de venituri interesante.
Din bucătăria secretă a The Simpsons
Unul dintre cei mai mari scenariști de comedie din toate timpurile, John Swartzwelder, creierul, în vremurile bune, al The Simpsons, retras de mai mulți ani, a dat primul interviu din viața sa și dezvăluie secrete din bucătăria acestui serial legendar.
Aflăm cât de mult se muncea la un episod, deși mulți aveau poate impresia că e o joacă să scoți glumele acelea incredibile:
Cum se scrie un scenariu The Simpsons
Unui scenarist i se atribuie o idee de poveste. Ideea poate aparține respectivului jurnalist, dar nu întotdeauna. Urmează două zile în camera scenariștilor, de lucru în colectiv. Ideea e dezvoltată, echipa adaugă glume și așa mai departe. După lucrul în echipă, scenaristul scrie o schiță de episod. Apoi toată lumea implicată se întoarce în camera scenariștilor și lucrează pe respectiva schiță. Scenariul este rescris de mai multe ori, inclusiv în etapa de înregistrare a vocilor și după ce prima variantă de animație sosește din studio.
Dificultatea de a lucra la Simpsons: producția fiecărui episod durează de la șase până la opt luni și echipele lucrează întotdeauna la mai multe episoade în același timp, aflate într-o etapă de finalizare sau alta.
Cine e Homer Simpson?
Da, e un câine uriaș, vorbitor, dar este mai deștept decât un câine. Dar dacă l-ai identificat cu un câine, nu ai greșit - spune John Swartzwelder.
Civilization se aude pe
Nimic nou sub soare
Dacă vrei să afli cât va dura pandemia sau cam ce tip de schimbări economice s-ar putea să apară, coboară în istorie și îți vei face o idee.
Dacă în vremurile noastre copii au făcut școala online, via computer și internet, acum 84 de ani, în timpul unei epidemii de poliomielită, puștii primeau îndrumări de la profesori prin radio, o chestie foarte cool pe atunci.
Fotografie de propagandă din 1937:
Poliomielita, sau paralizia infantilă, este o boală virală mutilantă. Mulțumită vaccinurilor este aproape eradicată astăzi.
Cele mai bune 100 de sitcomuri din toate timpurile, o colecție Rolling Stone.