Doi pui de elefant orfani, ajunși într-un centru de salvare.
Joachim Schmeisser fotografiază de 12 ani animalele Africii, de obicei nu cu teleobiectivul, ci cât se poate de aproape.
A făcut o selecție a fotografiilor realizate în timp și vinde printuri realizate printr-o tehnică aparte, alb-negru, cu emulsie de platină-paladiu aplicată pe o hârtie specială, în ediție limitată.
Instantaneul de mai sus îi aparține.
Aici e site-ul, în dreapta meniul cu fotografii cu sălbăticiuni. Se cere un pic de răbdare, se încarcă mai greu.
O aplicație simpatică
Click pe Radiooooo. Călătorești în timp, ascultând ce muzică se transmitea la radio în diverse epoci și diverse țări, inclusiv în România. Nu e musai să-ți faci cont. (via Dragoș Nicolaescu)
Bang & Olufsen Beolit 20, o boxă portabilă hi-end reglată fin
De 95 de ani, inginerii Bang & Olufsen reglează sunete. Fiecare produs lansat poartă eticheta subînțeleasă de hi-end, inclusiv boxa portabilă, realizată manual, din materiale premium, despre care povestim azi, pe numele ei Bang & Olufsen Beolit 20.
Desigur, ne-am obișnuit să ascultăm muzica la căști, dar sunt momente când sunetele care călătoresc în întreaga casă ne bucură mai mult.
Bang & Olufsen Beolit 20 vine cu o combinatie de amplificatoare sid rivere puternice care produc sunetul True360. Te va încânta.
Ca difuzoare, încorporează: 3 x 1.5” Full Range; 1 x 5.5” Long-Stroke Wideband Woofer și 2 x 4” Passive Bass Radiators.
Odată încărcată, boxa livrează până la 8 ore de ascultare la nivel moderat și până la 37 de ore de sunet ambiental. Poate încărca la rândul ei, wireless, alte dispozitive, de pildă telefoanele mobile, compatibile Qi. E de ajuns să le așezi în tăvița superioară, peste semnul circular.
Pentru petreceri și alte evenimente, Beolit 20 funcționează cu succes în tandem cu o a doua boxa Beolit 20 sau Beolit 17 pentru sunet stereo.
Arată perfect și o poți plasa oriunde, nu te vei încurca în cabluri, pentru că se înțelege cu sursa de sunet prin Bluetooth 4.2. Cu o greutate de 2,7 kilograme, are dimensiunile remarcabile de doar 135x230x189mm.
O găsești aici.
Automate cu insecte
În Japonia au apărut automatele care vând insecte gata de ronțăit: greieri, lăcuste, viermi de mătase, cicade și altele. Sunt livrate prăjite sau uscate.
Pentru noi e o știre, pentru alții nu, din cel puțin două motive. În Asia, locuitorii consumă insecte de secole, iar mai nou obiceiul se răspândește în lume, pentru că e o alternativă consistentă de proteină, în locul cărnii de vită.
Antinevralgice și calmante pentru managerii social media
Sfaturi aplicabile imediat și de bun simț. Aici.
Colosseum reconstruit?
Cel mai mare „stadion” construit vreodată în Imperiul Roman (acum 1940 de ani, pe vremea împăratului Titus), Colosseumul, are subsoluri spectaculoase. În aceste spații așteptau gladiatorii, animalele sălbătice și condamnații să urce, cu lifturi ingenioase, în arena acoperită cu nisip, ca personaje principale în spectacolele sângeroase.
Știrea e că a fost stabilit constructorul care va monta un acoperiș retractabil deasupra spațiilor subterane, astfel încât acestea vor putea fi amenajate pentru vizitatori. Acoperișul ar putea funcționa și ca scenă/arenă pentru evenimente culturale.
Interesantă e și discuția reîncălzită cu această ocazie, despre planurile de reconstrucție a Colosseumului, așa cum a fost în perioada de glorie. Evident, părerile sunt împărțite.
Vestea bună: Colosseumul a fost redeschis recent pentru turiști.
Un podcast #deascultat
S-ar putea să ne trezim într-o zi și să descoperim că trăim într-un stat polițienesc și că toate libertățile noastre ne-au fost luate.
Sau că adversarii noștri vor fi găsit o modalitate de a ne submina democrația din interior: libertatea noastră, modul nostru de viață și toate valorile pe care le susținem acum.
General Sir Nick Carter, șeful armatei Marii Britanii.
Unul dintre cele mai interesante și fascinante podcasturi peste care am dat în ultimul an, Into The Grey Zone, publicat de Sky News, povestește profesionist despre războaiele subtile, bazate pe tehnologie, social media, dezinformare șamd.
Dacă te interesează politica mondială și noile confruntările neconvenționale, Into The Grey Zone e pentru tine.
Scurte
Cea mai „mare” fotografie a New York-ului, din câte îmi dau seama realizată de pe acoperișul Chrysler Building, de la 300 de metri înălțime.
NASA și alte agenții spațiale naționale au simulat scenariul impactului dintre un asteroid și Europa. Concluzia: chiar dacă am afla cu șase luni înainte unde va lovi bolovanul extraterestru, nu am prea avea ce face. Așteptăm serialul distopic plus noi teorii ale conspirației, cum se întâmplă de fiecare dată după astfel de simulări.
Șeful și cofondatorul (alături de Elon Musk) al Neuralink (startup-ul care implantează experimental cip-uri în capul maimuțelor) a părăsit compania, gata de „noi provocări”.
Relaxanta The Breathing App este apreciată pentru că e simplă și eficientă, nu vine cu gamification, mantre, povești, asane, advertising. Te (re)învață să respiri, cu beneficii pe care nu trebuie să le mai explicăm.
Pentru Android și pentru iOS.
Un model de iPhone pliabil ar putea apărea în 2023.
Netflix ar putea cumpăra Discovery.
Civilization se aude pe
Viața aventuroasă a lui Manuc Bei
Pentru că v-a plăcut istorisirea cu Cafeneaua Veche din ediția trecută, azi povestim despre prințul Emanuel Martirosi Mârzaian, constructorul Hanului lui Manuc, unul dintre cei mai bogați oameni din Balcani și, probabil, triplu spion, devreme ce a fost sfetnic de taină al rușilor, al domnitorului Valahiei, dar i-a ajutat masiv și pe turci. Aici.
Gianmarco Gabriele se definește drept pilot profesionist de dronă. Și chiar este.
Acesta este contul lui de Instagram, unde puteți să-i vedeți isprăvile. Vă recomand două filmări: Piața San Marco din Veneția și Pantheonul din Roma.
Mi-nu-nat!