Dacă vrei să te relaxezi și să-ți verifici cunoștințele de cultură generală, îți dau adresa unor grafice care indică ce personalități ale omenirii au fost contemporane și pe ce perioade de timp.
De pildă, Petru cel Mare al Rusiei a trăit cam 35 de ani concomitent cu Ludovic al XIV-lea și a fost contemporan de asemenea cu Newton, Bach, Benjamin Franklin.
Pe Horizontal History găsești și alte infografice interesante.
Houston, We have a pizza
Acest robot livrează pizza Domino, experimental, în Houston, Texas.
Îi poți vedea pe telefon traseul, iar când ajunge la tine, îți dă pizza comandată dacă formezi un cod PIN.
Roboți în saloanele de frumusețe
(Și de aici puteți să vă imaginați scenarii de groază, de pildă cu roboți hackeriți care se comportă aberant cu clientele.) (kidding)
În Statele Unite funcționează peste 34.000 de saloane care fac extensii de gene și alte câteva zeci de mii în China și Japonia. Startup-ul Luum a lansat pe piață un robot (125.000 $ bucata) specializat în această tehnică. Dacă unei cosmeticiene îi ia 2-3 ore pentru o extensie la ambii ochi, robotul, cu precizie microscopică, face același lucru în 20 de minute.
Scurte:
Un bine articulat documentar despre istoria confortului și siguranței auto, în Autocritica. Fragment: „Dacia 1100, primul autoturism produs în serie în România începând cu anul 1968, nu a avut nicio oglindă retrovizoare exterioară. La fel s-a întâmplat și la primele Dacii 1300, (1969). Primul model Dacia dotat cu oglinzi retrovizoare exterioare a fost 1301, fiind destinat membrilor de partid și corpurilor diplomatice.”
Un audit realizat de cercetători independenți ai University of Southern California a confirmat că Facebook nu afișează aceleași anunțuri de angajare și pentru bărbați, și pentru femei, chiar dacă cerințele de calificare pentru post sunt aceleași.
Targetare, veți spune. Corect, dar în situația de față este încălcată legistația anti discriminare. (MIT Technology Review)
O istorie ultraconcentrată a bogaților lumii în cinci puncte, dintre care două povești:
Aplicația Clubhouse (15 milioane descărcări) are doar 35 de angajați, cu tot cu șefi. Nu folosesc, dar mă interesează pentru că nu îmi dau seama dacă valoarea vehiculată a acestui start-up, de 4 miliarde de dolari, e un giumbușluc de PR sau va fi confirmată de realitate.
S-ar putea să aibă succes, pentru că pe Clubhouse funcționează și camere „romantice” de întâlniri sau baruri virtuale. Caută, de pildă, „NYU Girls Roasting Tech Guys”.
Proiectul 5G merge foarte bine în România: e mort.
Marii producători de pantaloni confirmă: skinny jeans se demodează, noua tendință fiind blugii largi, cu croială lejeră. Slavă Domnului!
Doar cartofi prăjiți nu știe să facă
Cheamă omul de la IT și ajută-l să scoată din meeting room proiectorul, flipchartul, PC-ul și display-ul de videoconferință. Donează-le sau reciclează-le!
Parcă arată mai aerisit acum, nu?
Exercițiu filosofic: dacă folosești telefonul prin atingere cu degetul, de ce nu ai face același lucru și cu un ecran mult, mult mai mare?
Gadgetul de business pe care ți-l propun astăzi este display-ul interactiv Prestigio Multiboard. Pe scurt, este un computer puternic bazat pe tehnologie Intel, cu sisteme de operare Windows 10 Pro și Android 8.0 preinstalate, disimulat într-un performant ecran touch Ultra HD, cu diagonale de la 55” la 98”.
Este proiectat pentru traininguri și seminarii corporate, pentru sesiuni de prezentare, meetinguri, ședințe de negociere, lucru la proiecte, video conferințe și webinarii.
Pe partea de lucru în echipă, suportă până la 50 de participanți care folosesc propriile smartphone-uri sau tablete. Înregistrează sesiunile de lucru interactive.
Vine cu conectivitate prin Wi-Fi și nu îți trebuie facultatea de rețelistică pentru a-l instala, deoarece e plug & play.
Ce poți să faci atingând ecranul Prestigio Multiboard: deschizi fișiere, navighezi pe internet, rulezi video, desenezi, faci scheme, comunici, afișezi prezentări comod, de pe telefonul tău, wireless.
Este protejat de sticlă securizată de 4 mm în caz că vorbitorii sunt mai temperamentali sau îl instalezi în locuri publice (târguri, expoziții). Are carcasa ușoară și rezistentă, din aluminiu.
Nota 10 la partea de multitouch: reacționează instantaneu la 20 de puncte de atingere simultan. Să mărești o fotografie, să faci notații și să desenezi devine astfel atractiv.
Îți propun să afli mai multe din acest clip de un minut și jumătate:
Important: se potrivește perfect și în proiectele de educație. Vezi cum arată o clasă înviorată de Prestigio Multiboard:
De asemenea, dacă lucrezi în comunicare s-ar putea să descoperi aplicații interesante în advertisingul interactiv, posibile datorită Prestigio Multiboard.
În funcție de nevoile tale, poți alege diagonala potrivită.
Detalii, aici.
Dacă vrei să-l testezi, ai nevoie de consultanță sau intenționezi să faci o comandă, trimite un mesaj la sales@asbis.ro. Vei da peste consultanți prietenoși, îți garantez.
Ne relaxăm?
O tehnică de respirație calmantă pe care o folosesc trupele de elită Navy Seals, readusă în actualitatea civilă din cauza creșterii numărului de cazuri de anxietate.
Cum se face box breathing:
Setează pe telefon cronometrul la cinci minute.
Așază-te stând cu coloana vertebrală dreaptă pe podea sau pe un scaun.
Închide ochii și inspiră numărând până la patru.
Ține-ți respirația numărând până la patru.
Expiră numărând până la patru.
Ține-ți respirația numărând până la patru.
Repetă până când sună alarma.
Civilization se aude pe
Sunt robo Hajime. Cu ce vă servesc?
Sony AI l-a cooptat în echipă, ca advisor pentru Gastronomy Project, pe celebrul chef Hajime Yoneda, creatorul unui restaurant din Osaka cu deja trei stele Michelin (poza aceasta e șterpelită din meniu).
Proiectul „reimaginează din temelii viitorul restaurantelor prin lentila inteligenței artificiale și a roboticii” - povestește Sony.
Satya Nadella, alegerea cea bună pentru acționarii Microsoft
Prețul acțiunilor Microsoft a crescut cu 17% în ultimul an, gigantul tehnologic fiind evaluat acum la 1,9 trilioane de dolari. Dacă prețul acțiunilor companiei crește cu încă 5%, Microsoft va deveni a doua companie americană (după Apple, evaluată la 2,18 trilioane de dolari), care a atins 2 trilioane de dolari. Valoarea Microsoft a crescut de cinci ori de când CEO-ul Satya Nadella a preluat frâiele ca CEO în 2014.
Microsoft a anunțat azi, luni, că a cumpărat, cu 19,7 miliarde de dolari (!), compania Nuance, specializată în AI și soluții health.
Un reportaj tip Prinți și cerșetori
Lângă noul campus al Apple sub formă de navă spațială, din Cupertino, care a costat 5 miliarde de dolari (mobilat cu fotolii Louis Vuitton de piele, pe comandă - după cum bârfește lumea), a apărut o comunitate de oameni fără adăpost - sau, în fine, trăind în adăposturi improvizate, formată din victime ale chiriilor ridicate din Silicon Valley. În respectiva comunitate puteai întâlni de la un fost cercetător într-un laborator biotech la un fost șofer la Google.
De ce s-au așezat aici: pentru că erau vizibili, în drumul angajaților Apple cunoscuți pentru vederile lor democratice, iar autoritățile nu puteau prevedea reacțiile publice în cazul unei evacuări.
Dacă ai zece minute, le vei consuma cu folos citind reportajul, e bine scris, ca un scenariu de film.
Taylor Swift a lansat vineri Fearless (Taylor’s Version), o reînregistrare a albumului ei din 2008 cu același nume. Swift reface primele sale șase albume, deoarece vechea sa casă de discuri, Big Machine, și-a vândut portofoliul pentru 300 de milioane de dolari.
Interesantă este forța comunității: fanii lui Taylor, așa-numiții Swifties, desfășoară o campanie online pentru a „ascunde” vechile înregistrări de pe platformele de streaming - făcându-le „să dispară” din recomandările Spotify, de pildă.