Una dintre marile eliberări ale omenirii de după al doilea război mondial a fost abolirea unor norme de vestimentație rigide, de pildă obligația de a purta pălărie și sacou oricând ieșeai din casă.
O stranie isterie în masă, generată de exigențele modei masculine, a avut loc în 13 septembrie 1922, la New York. În acele timpuri, normele sociale acceptau ca bărbații să poarte vara pălării lejere de pai, dar numai până la 15 septembrie (Felt Hat Day), când redeveneau obligatorii pălăriile „serioase”, de fetru.
În 1922, cu trei zile înainte de Felt Hat Day, în diferite zone din Manhattan, bande de adolescenți și copii au început să smulgă pălăriile de pai de pe capetele newyorkezilor și să le calce în picioare. Revolta, Straw Hat Riot - cum a reținut-o istoria, s-a extins și nebunia a durat mai multe zile. S-au înregistrat răniți, iar poliția a făcut arestări. Răbufniri ale Straw Hat Riot s-au înregistrat și în anii următori. De pildă, în 1924, un purtător de pălărie de pai după 15 septembrie a fost omorât de un grup de puști.
Morala: nu căuta logică în comportamentul mulțimilor. Uneori lipsește cu desăvârșire.
Un articol din presa vremii despre Straw Hat Riot.
Poate că tu știai. Eu am aflat abia acum: Marcel Proust se delecta cu vinuri de Corcova - Mehedinți, aduse la Paris de pe moșia prietenului lui, prințul Anton Bibescu. Astăzi, podgoria a renăscut.
Recomand: Prestigio Superior, o boxă interesantă, de generație nouă
Vine weekend-ul, timpul curge iar lejer, e momentul tocmai potrivit să te gândești la un upgrade la sculele de ascultat muzică.
Îți recomand un gadget proaspăt tehnologic, convenabil ca preț, compact dar puternic: boxa portabilă, wireless, Bluetooth 5.0, Prestigio Superior.
De dimensiuni reduse (19 cm înălțime), scoate 60W. (Da, 60!)
Mai mult, conectezi wireless două astfel de boxe prin tehnologia True Wireless Stereo (TWS) și salți puterea la 120 de wați.
Bateria încorporată asigură până la 10 ore de funcționare între reîncărcări.
Îmi place pentru că pe lângă Bluetooth 5.0, boxa Prestigio Superior acceptă și conexiunea NFC. Atingi smartphone-ul de boxă și în câteva secunde piesele de pe Spotify răsună în toată casa. Apropo de smartphone, boxa știe să funcționeze și ca hands free.
Poate fi controlată simplu și comod și de pe panoul tactil de pe partea de sus.
Sunetul? Vei fi super mulțumit(ă): Prestigio Superior vine cu patru speakere plus subwoofer activ, astfel că livrează sunet surround 360 grade, de top.
Prețul, cum vă spuneam, convenabil: 434 lei.
Cei mai buni fotografi din industria de advertising - The Tokyo International Photo Awards.
Te șochează, nu? Asta e și ideea.
Lucrările premiate la ediția 2020.
Cel mai cunoscut curs online de la Harvard, CS50, te așteaptă să te înscrii. E gratuit
Susan Wojcicki, CEO Youtube, implicată în fondarea Google și considerată printre cei mai influenți executivi din online-ul mondial, spune despre cursul Harvard CS50 că „mi-a schimbat modul în care gândesc”.
La CS50 se predau „algorithms, data structures, resource management, security, software engineering and web development”.
Absolvenții povestesc că CS50 a fost primul pas pentru a-și începe cariera în tehnologie, mare parte din ei ăn Silicon Valley.
Punctul de start este aici, apoi sapi pe portalul Harvard, ca să vezi ce și cum și dacă ți se potrivește.
Și un clip mobilizator (pentru că așa faci milioane de tânăr cu mintea ta) plus primul curs pregătitor (computational thinking):
Cum te transformi într-un individ nou
Oamenii de știință de la Institutul Weizmann (Israel) au stabilit vitezele cu care ne înlocuim celulele corpului. Zilnic sunt înlocuite 1% din totalul celulelor noastre.
În 80-100 de zile, 30 de trilioane de celule vor fi reînnoite și astfel apare unui nou Tu.
Așteptăm OZN-urile de 1 iunie
John Ratcliffe, fostul director al National Intelligence, a admis că guvernul SUA are dosare despre mai multe apariții de OZN decât cele dezvăluite public. El a mai spus că viitorul raport al Pentagonului (care va fi lansat pe 1 iunie) va veni cu noi informații despre interacțiunile umane cu obiecte presupus extraterestre. (sursa)
Carlo Acutis, primul sfânt millennial, patron al internetului
Italianul Carlo Acutis a fost beatificat de către Biserica Catolică toamna trecută. Beatificarea este ultima ceremonie înainte de a fi declarat sfânt. Carlo a murit de leucemie la 15 ani, în 2006. A fost un pasionat al internetului, pe care l-a folosit pentru propagarea credinței. Site-ul acesta, despre miracole întâmplate în timpul împărtășaniei, este construit de el.
Printre minunile de după moarte, Vaticanul a certificat vindecarea unui băiat din Brazilia, cu o afecțiune rară a pancreasului, care i-a cerut ajutorul lui Carlo.
Carlo Acutis este considerat „un influencer al lui Dumnezeu”, iar Papa Francisc le-a transmis tinerilor că poate fi luat ca exemplu, pentru că „a știut cum să folosească noile tehnologii pentru a transmite învățăturile Scripturii”.
Primul sfânt al internetului - care printre altele ne poate apăra de fake news - a fost declarat Isidor de Sevilla, născut la anul 560.
Poate că ți-a scăpat din edițiile trecute: Vorbe pe care să nu le rostești vreodată
George Thompson, profesor universitar de literatură engleză, deține centura neagră în karate și taekwondo. Ține cursuri de Tactical Communications și îi învață pe polițiști sau pe alți doritori arta calmării situațiilor tensionate și le antrenează abilitățile de negociere.
Este autorul a numeroase cărți care tratează comunicarea pe baza principiilor din artele marțiale, cum este Verbal Judo.
Thompson ne sfătuiește ce propoziții să evităm să rostim pentru că pot tensiona și mai mult o situație conflictuală.
Câteva dintre aceste propoziții tabu:
- Vino aici!
- Pentru că astea sunt regulile.
- Calmează-te!
- Nu o să(-ți) spun asta de două ori.
- Care e problema ta?
Argumentele psihologice, aici, într-un articol cu peste 7.000 de aprecieri.
Scurte:
Principalul handicap al roboților este lipsa simțului tactil, care provoacă erori în manipularea sigură a diferitelor obiecte. Dacă instruiești un robot să îți aducă o bere din frigider, iar eroarea la manevra de apucare a sticlei este de 1%, îți va aduce 99 de beri, iar pe una o va sparge. Un profesor român de la Columbia University a rezolvat problema.
O poveste despre roboții care ne vor face treburile casnice, aici.Dacă urci multe fotografii pe rețelele sociale, acest infografic îți dă dimensiunile ideale, astfel încât imaginile să arate perfect.
Startup-ul care a devenit unicorn (a atins valoarea de piață de 1 miliard $), în doar cinci luni (record mondial), este Pacaso, o agenție imobiliară online care îți facilitează achiziția unei a doua locuințe în indiviziune cu alți proprietari, pe care să o folosești în regim de timesharing.
Lucru rar printre startup-uri, Pacaso a anunțat că va deveni profitabil foarte curând.
Civilization se aude pe
E week-end, încearcă asta: Spaghetti al Limone
Doar niște italieni ar putea să vorbească atât despre niște paste. Demonstrația chef-ului începe pe la minutul 05. Iar rețeta scrisă e aici.
Poftă bună!
Cred că ți-a plăcut. Ne reauzim foarte curând :)