După șase ani de încercări, italianului Valerio Minato i-a reușit fotografia la care visa: să prindă în același cadru, suprapuse, Bazilica Superga din apropiere de Torino, muntele Viso învecinat și Superluna.
Valerio a folosit un obiectiv de 500mm și un Canon R5.
Imaginea a adunat 390.000 de like-uri pe Instagram și a fost postată drept fotografia zilei de NASA.
Viitorul în advertising și entertainment. Vei putea juca în reclame și filme. Exemplu din România, cu De Niro
Taylor Swift a intrat în rândul vedetelor victime ale deepfake. A apărut online într-un clip cu imaginea și vocea falsificate, oferind fanilor mii de cratițe de lux drept cadouri. Evident, nici vorbă să facă așa ceva, dar evenimentul, amuzant pentru unii, este relevant pentru partea diabolică a inteligenței artificiale.
Cum am mai povestit, tehnologiile deepfake au devenit ieftine, nu necesită abilități de programare și se perfecționează cu o viteză uluitoare. E de ajuns să existe o fotografie clară a unei persoane și un minut de înregistrare a vocii pentru ca aceasta să apară în instantanee sau clipuri false, bine realizate.
Dincolo de coșmarul pe care îl creează personalităților politice și din showbiz, astfel de soluții de manipulare a imaginilor ar putea anunța însă și un viitor interesant în industria reclamelor și în divertisment.
Studiu de caz în România
Adrian Posteucă este un expert recunoscut în tehnologiile AI emergente.
Acesta este un portret al său:
Cu acest banal selfie și cu soluțiile AI potrivite, Adrian s-a introdus ca personaj într-o reclamă, reală, cu Robert De Niro.
Să o vedem:
Reclame personalizate și filme în care oricine poate fi personaj
Să ne imaginăm un brand care are o listă cu câteva mii de consumatori premium, frecvenți și pasionați. Fiecare dintre ei a fost de acord să trimită câte un selfie, iar brandul să-l încarce într-o bază de date.
Pentru fidelizarea acestui segment de clienți, brandul poate realiza mii de variante, personalizate, ale unui clip de reclamă. Fiecare consumator va primi propria variantă, necostisitoare ca producție, a clipului, în care joacă chiar el ca personaj.
De asemenea, ar putea apărea companii de entertainment care să introducă spectatorul ca actor în filme. E vorba de un film polițist? De ce să nu fii tu detectivul sau criminalul și să joci alături de actori celebri?
Sau să apari într-un clip interpretând o piesă alături de o vedetă preferată.
Pentru materiale video de promovare, se poate de pe acum și în România
„Noi, Concept Factory, putem oferi o astfel de soluție de re-creare și personalizate a conținutului video, dar numai pentru agenții de comunicare și producători video, cu respectarea legislației” – spune Adrian Posteucă.
„Avem deja experiență în acest de tehnologii.”
Altfel, dacă te tentează să experimentezi deepfake, fii foarte atent cum o faci. Nu numai că SUA și Europa lucrează accelerat la înăsprirea și definirea actualizată a legislației în domeniu, dar procurorii pot încadra astfel de infracțiuni și pe baza legilor existente.
PS. Acest clip modificat are doar scop de demo educativ/explicativ pentru înțelegerea conceptului de deepfake.
Cum îți sună Sleep Well Retreat?
Eram curios cât costă, așa că am simulat sosirea la hotelul Carillon din Miami Beach joia viitoare, 25 ianuarie. Surpriză: tarif rezonabil, de 500 de dolari pe noapte (fără taxe și asta miercuri - dar între timp prețurile pot crește pentru această dată) pentru cameră dublă, cu ferestre uriașe, pentru a vedea oceanul în toată măreția lui.
(La un hotel de cinci stele din Poiana Brașov, în aceeași perioadă, o cameră dublă economy, fără balcon, costă 228 de euro - spre comparație.)
Carillon se definește drept wellness resort și își ademenește oaspeții cu paturi inteligente, bazate pe AI, produse de compania Bryte și care costă în jur de 7.000 de dolari bucata.
Aceste paturi promit cel mai odihnitor somn din viața ta.
Au airbag-uri cu care poți regla fermitatea saltelei.
Reglarea saltelei o faci dintr-o aplicație mobilă. Disputele de cuplu sunt puțin probabile, deoarece ajustarea se face separat pe cele două jumătăți: o parte poate să fie fermă, iar cealaltă moale, de exemplu.
Senzorii îți monitorizează somnul și îți livrează dimineața datele, pe aceeași aplicație.
Pentru ca somnoroșii să adoarmă lin, producătorul Bryte a integrat și o librărie de conținut mindfulness for sleep. Poți face, sub îndrumarea unui guru virtual, exerciții blânde de respirație sau să asculți sunete liniștitoare din natură, iar dacă dorești, patul te poate și masa ușor.
O tendință de top pentru călătoriile din 2024 este somnul pe săturate și de calitate, în hoteluri și pensiuni care propun concepte în acest sens. Deși sleep retreat-urile există de ceva timp, această tendință recentă a fost potențată, cel puțin parțial, de pandemia COVID, care ne-a adus aminte de importanța somnului asupra sănătății generale.
Samsung a lansat seria Galaxy S24. Noua serie, care include Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ și Galaxy S24, redefinește modul de utilizare a telefoanelor mobile prin Galaxy AI.
Galaxy AI înseamnă o nouă eră a comunicării în care inteligența artificială contribuie la îmbunătățirea vieții de zi cu zi a utilizatorilor. Noua serie aduce funcții bazate pe AI precum Live Translate pentru traduceri bidirecționale în timp real, fără aplicații terțe și traduceri instantanee pe ecran divizat.
Seria Galaxy S24 vine cu o premieră – primul telefon care debutează cu funcția Circle to Search realizată alături de Google. Cu o apăsare lungă a butonului Home, utilizatorii pot încercui, evidenția, desena sau atinge orice obiect dintr-un video sau o poza direct pe ecranul Galaxy S24 pentru a vedea rezultate utile pe internet.
Noua serie asigură și ProVisual Engine, o suită cuprinzătoare de instrumente susținute de inteligența artificială care transformă abilitățile de captare, editare și partajare a imaginilor.
Afla mai multe, click aici.
Exerciții din tastatură
Ai ocazia să îți mărești viteza de tastare dacă intri pe aplicația TypeLit.io. Îți alegi un roman și te apuci să-l scrii din nou. TypeLit.io promite să-ți spună ce progrese faci.
Este o aplicație gratuită, iar pentru 5 dolari/lună primești funcții suplimentare.
Probabil că dacă exersezi zece minute pe zi, după câteva săptămâni observi clar progresul.
Nicio criză
Cei mai bogați oameni din lume - Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos, Larry Ellison și Warren Buffett - și-au dublat averea (combinată), ajungând la 870 de miliarde de dolari în ultimii trei ani. Ritmul: 14 milioane de dolari pe oră, potrivit unui studiu al organizației caritabile Oxfam. Grafic realizat de qz.com:
Cum să-ți deschizi un cont și să-ți faci card UniCredit Bank în câteva minute, online, fără să mergi la bancă
De acum, poți să-ți deschizi un cont curent, cu card de debit atașat (fizic și/sau virtual), la UniCredit Bank, prin aplicația de mobile banking, fără să mai treci pe la bancă.
Opțiunea este valabilă pentru persoanele fizice, cetățeni români.
Deschiderea unui cont curent din aplicația mobile banking se realizează, în medie, în mai puțin de 10 minute, complet automatizat, folosind cele mai noi soluții tehnice de identificare, precum video selfie, captură automată de date din cartea de identitate prin OCR (optical character recognition) și autentificare prin algoritmi complecși de inteligență artificială.
„Să devii client UniCredit Bank România și să ai acces prin mobile banking la cele mai bune produse și oferte bancare nu a fost niciodată mai simplu. Clienții își pot deschide imediat contul curent pe care îl pot alimenta instant prin opțiunea de top-up (adaugă bani) și pot începe să facă plăți folosind cardul virtual înrolat într-un portofel electronic. Totul într-o singură sesiune neîntreruptă.
Acest nou flux vine să completeze și să ofere acces la un întreg ecosistem de funcționalități deja existente în aplicația mobile banking a UniCredit Bank: accesarea ofertei pentru Creditul de Realizări Personale 100% Mobile și card de credit de la UniCredit Consumer Financing IFN SA (UniCreditCard Principal sau UniCreditCard Premium), înrolare în programul de beneficii ShopSmart, administrarea cardurilor“ - explică Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail UniCredit Bank.
Cu ocazia lansării noului flux, UniCredit Bank desfașoară o campanie atractivă, cu costuri de administrare zero până la 30.04.2025, pentru contul deschis online, cardul de debit atașat și serviciul Mobile Banking. De asemenea, 20 de clienți noi care își deschid online contul curent la bancă în timpul campaniei au șansa câștigării unui iPhone 15 Pro, prin tragere la sorți.
Află mai multe despre ofertă, aici.
O capodoperă audio semnată Bang & Olufsen: Dolby Atmos Beosound Stage
Bang & Olufsen cizelează echipamentele de sunet de aproape un secol – compania a fost înființată în 1925. Măiestria s-a transmis din generație în generație, astfel că astăzi rafinatul brand danez ne propune produse desăvârșite, super premium, de pildă soundbar-ul Dolby Atmos Beosound Stage, despre care povestim astăzi.
Ca design, Beosound Stage este atemporal - evadează din aspectul tech a sistemelor audio actuale - și congruent cu filosofia estetică a Bang & Olufsen. Inspirat de designul scandinav îmbinat cu minimalismul japonez, soundbarul poate fi plasat unde crezi că-i stă mai bine, sub televizor, pe perete sau așezat pe un raft.
Este executat din materiale de calitate, aluminiu și lemn, iar fața textilă poate fi schimbată, în caz că proprietarul dorește să armonizeze în detaliu culorile livingului.
Beosound Stage îndeplinește două funcții: integrat cu televizorul oferă un sunet deosebit (fără să mai fie nevoie de un subwoofer), dar te va încânta și ca sistem audio cu un sistem de streaming evoluat – all in one.
Beosound Stage de la Bang & Olufsen lucrează ca un sistem cu trei canale (stânga/dreapta și un canal central dedicat) care oferă nu numai sunet stereo performant, ci accentuează și inteligibilitatea vorbirii, totul susținut de decodarea și procesarea Dolby Atmos. Vei avea o nouă experiență audio pentru filme și programe de televiziune, dar și când asculți muzică. În spatele capacului frontal, vei găsi un sistem activ cu un total de 11 difuzoare. Cele patru woofere sunt plasate în centru, astfel încât, pentru frecvențele joase, să lucreze împreună ca o singură unitate.
Benzile de frecvențe superioare ale canalului central sunt asigurate de două drivere midrange și de un tweeter, care ne asigură că vocile devin clare. Canalele din stânga și din dreapta sunt furnizate cu ajutorul unui driver midrange și al unui tweeter pentru fiecare canal. Odată ce difuzorul este instalat, va trebui doar să îți indici poziția în aplicația mobilă Bang & Olufsen, iar Digital Signal Processor (DSP) va optimiza sunetul.
Cum a fost conceput Beosound Stage, vedem în acest clip:
Îl găsim, la ofertă, la prietenii de la AVStore.
Milioane câștigate din negarea încălzirii globale. Public există
Creatorii de clipuri video care neagă încălzirea globală folosesc noi mesaje capabile să ocolească politicile Youtube de combatere a dezinformării și să genereze astfel, în continuare, bani frumoși din publicitate
Respectivele clipuri nu mai vin cu afirmații false de genul încălzirea globală nu are loc sau că nu este cauzată de gazele cu efect de seră produse de arderea combustibililor fosili (sancționate de politicile Google), ci promovează narative mai subtile precum soluțiile climatice sunt nefuncționale, încălzirea globală este inofensivă sau că științele mediului nu sunt de încredere.
Iar astfel de clipuri au succes pentru că au un public tânăr numeros care le devorează cu pasiune. Câteva exemple:
31% dintre tinerii americani cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani sunt de acord că „impactul încălzirii globale este benefic sau inofensiv";
33% dintre toți adolescenții afirmă că „politicile climatice provoacă mai mult rău decât bine";
31% spun că schimbările climatice sunt „o farsă pentru a controla și oprima oamenii";
34% dintre toți adolescenții au afirmat că „Pământul intră de fapt într-o nouă eră glaciară”.
Să ne reamintim că anul 2023 a fost cel mai călduros din toată istoria de măsurări meteorologice.
(Din raportul organizației Center for Countering Digital Hate.)
SCURTE
Download. Marketing & Sales Templates pentru Microsoft Excel, gratuite.
_____________________
Pet. Cât de deștept poate fi un câine. (cu sunet, vă rog)
________________
Fițe. Louis Vuitton a lansat în colaborare cu Pharrell Williams o pungă pentru sandvișuri, din piele, la modestul preț de 3.138 de dolari. Pe Instagram, punga a adunat 68.000 de aprecieri, dovadă, poate, că amatori există.
___________________
Auto. Sony Honda Mobility a prezentat la CES 2024 conceptul AFEELA. Automobilul este bazat pe AI și vine cu un nou sistem de entertainment, că doar Sony e producător de filme, plus o colaborare pe partea de gaming cu Epic:
_______________
Foto. 26 de imagini de la Raliul Dakar din Arabia Saudită, una dintre cele mai faimoase și periculoase curse off-road din lume.
________________
Foto. În weekend, ninge. Sculpturi în zăpadă pe care le poți reproduce.
_________________________
Punctuație. Virgula contează și când scrii prompt-uri pentru programele grafice AI (via superhuman.ai):