Andrey Savin locuiește în Filipine și petrece cam 500 de ore pe an în adâncul mărilor, unde fotografiază creaturi exotice, precum acești pești clovn.
Mai multe imagini submarine semnate de Andrey pe Instagram și website.
Bluze tech pentru amatorii de muzică cu deficiențe de auz
Opera din Chicago a lansat o tehnologie de ultimă generație pentru ca și spectatorii cu deficiențe de auz să experimenteze muzica. Cu 20 de dolari poți închiria o bluză tech prevăzută cu 16 motoare minuscule, comandate wireless, care vibrează în ritm cu orchestra și vocile artiștilor (foto).
Microfoanele plasate deasupra orchestrei și pe scenă înregistrează sunetele în timp real. Un computer trimite sunetele, transformate în date, wireless, către bluzele tech.
De exemplu, o arie pianissimo creează vibrații ușoare în apropierea claviculei, în timp ce toba timpan este tradusă ca o vibrație mai intensă și ritmată în partea inferioară a spatelui.
Primul spectacol cu noua tehnologie a avut loc duminică. (axios.com)
Care au fost revoluțiile economice la lumii
Primele schițe ale unui „iPhone AI”. Ar putea să fie un moment istoric
Compania OpenAI, cea care a creat ChatGPT, se află în discuții avansate cu fostul designer Apple, Sir Jony Ive (foto), și cu Masayoshi Son de la SoftBank, pentru crearea unor dispozitive consumer pe bază de inteligență artificială.
Ar urma să apară astfel „iPhone-ul inteligenței artificiale". O investiție inițială de un miliard de dolari este rezervată în acest scop.
Acest nou device, bazat pe tehnologia OpenAI, ar trebui să ofere o experiență de utilizare mai naturală și mai intuitivă, pe o piață acum saturată de smartphone-uri „clasice”.
Proiectul celor trei are șanse să reproducă în domeniul AI impactului uriaș pe care iPhone l-a avut asupra internetului mobil.
ENERGIE
Infograficul la dimensiuni mari, aici.
Regula lui Mark Zuckerberg pentru ședințe
„Pentru fiecare oră de meeting pe care o am, echipa trimite în prealabil pre-reads. Vreau să am la dispoziție cel puțin o oră pentru a citi materialele și a mă gândi la ele. Și apoi vreau să mai am cel puțin o oră pentru follow-up cu diferite persoane după meeting." (sursa)
Căști pentru adevărații pasionați de gaming: Logitech Pro X 2 Lightspeed
Recomand aceste căști de gaming semnate Logitech nu numai datorită brandului de renume, ci și pentru că au fost proiectate în colaborare cu cei mai buni jucători din lume, care au avut astfel ocazia să indice precis inginerilor ce-și doresc cu adevărat de la un astfel de produs.
Și cred că au rezultat niște căști de top.
Cu ce beneficii vin:
Drivere de 50 mm din grafen. Grafenul, material revoluționar, oferă o performanță audio aparte. În acest caz, căștile Logitech îți vor bucura urechile cu întregul peisaj sonor al jocului; vei auzi fiecare pas, fiecare acțiune și confruntare, în detalii clare și impresionante.
Lightspeed wireless. Conectarea Bluetooth Lightspeed wireless este impecabilă, pe o rază de 30 de metri. Vrei conectare cu fir? Ai și această opțiune. Iar cu o singură încărcare a căștilor obții până la 50 de ore de joc.
Confortabile și durabile. Cadrul de oțel și elementele de aluminiu asigură căștilor Logitech Pro X 2 Lightspeed rezistență, iar pernuțele moi de spumă acoperite cu piele ecologică sau catifea care lasă pielea să respire îți asigură confortul.
Acest clip te va convinge definitiv că avem de-a face cu un produs de top:
Găsim căștile Logitech Pro X 2 Lightspeed la prietenii de la PCGarage în două variante de culoare, albe și negre.
Fascinanta lume microscopică
De la secunda 00.10, vedem un time-lapse cu dezvoltarea neuronilor în sistemul nervos central al unui embrion de pui. Clipul a câștigat premiul cel mare al concursul Nikon Small World in Motion.
Clipurile microscopice premiate, aici.
EFECTUL PICASSO La MARe
Poți cumpăra bilete online de aici.
Expoziția EFECTUL PICASSO este prezentată de MARe/Muzeul de Artă Recentă și de UniCredit Bank și este considerată evenimentul anului în artele plastice.
SCURTE
Călătorii. Cel mai bun restaurant din lume, în viziunea clienților contabilizată de Tripadvisor, este Bougainville din Amsterdam, deținător al unei stele Michelin.
Un preparat Bougainville arată așa:
Topul Tripadvisor, aici.
________________________
HR. 83% dintre angajații de la nivel global sunt dispuși să câștige mai puțin, cu condiția să fie mai fericiți la locul de muncă.
___________________
Foto. Lucrările premiate la International Pet Photography 2023.
Design. Interviu cu artistul care a desenat cea mai faimoasă limbă din istorie. Video 3:31.
________________
Eveniment. U2 a inaugurat printr-un concert uriașa sală de spectacole Las Vegas Sphere. Sfera este acoperită pe interior și exterior cu ecrane digitale enorme.
________________
Mediu. Japonezii sunt ca noi. Dar doar în privința urșilor. Care s-au înmulțit și coboară spre așezările omenești. În 2021, urșii au omorât patru oameni. Soluția pusă la punct de niponi: un robot lup, care scoate urlete fioroase și se plimbă în jurul fermelor. Video, aici
Eveniment. David Stescu te invită la fotografie și film
Când avea doi ani, David a fost diagnosticat cu tulburări din spectrul autist. David nu a vorbit până la cinci ani, nu avea contact vizual și nu interacționa cu cei din jurul său. Anii care au urmat au însemnat ore întregi de terapie zilnic (ABA, logopedie, terapie cu animale, art-terapie, terapie ocupațională), timp în care David s-a deschis din ce în ce mai mult.
Acum David vorbește, citește, merge la o școală normală și este pasionat de geografie, călătorii și fotografie. Aparatul de fotografiat este fereastra sa către lume.
David are o invitație:
Sâmbătă 07 octombrie la ora 18:30, la UVT Art Center, Timișoara, expoziție de fotografie și proiecția filmului documentar Faces of Autism.
Duminică 08 octombrie la ora 20:00, la The Lighthouse, Flora, Timișoara, proiecția filmului documentar Faces of Autism.
Evenimentele organizate la Timișoara au intrare liberă și sunt susținute de Daisler PrintHouse și Facultatea de Arte si Design - UVT și fac parte din proiectul The Night-Art Festival , inițiat de Lights On Romania .
__________________
FILM
Argylle. La cinema, în februarie. Stațiile grafice, din ce în ce mai puternice, fac minuni în cinematografie.
10 piese emblematice pe care muzicienii s-au chinuit să le înregistreze
Să luăm exemplul trupei Tom Petty and the Heartbreakers, o trupă rock înființată în Gainesville, Florida, în anul 1976.
După o vacanță în care fiecare și-a rupt capul cum a vrut, membrii formației s-au reunit în studio pentru a înregistra albumul Southern Accents. Însă, cel mai adesea, starea lor de ebrietate îi făcea să înainteze cu greu în proiect. Pe când lucra la piesa Rebels (clipul următor), Petty a devenit atât de furios din cauza eșecurilor în a impune disciplina creativă, încât, într-o criză de nervi, a început să se lovească de perete și și-a fracturat grav mâna. A petrecut luni întregi la recuperare până când oasele s-au vindecat.
Alte povești despre dificultățile apariției unor piese celebre, aici.