Startup-ul românesc Blindspot va posta reclamă pe MSG Sphere din Las Vegas, cel mai mare ecran LED din lume
Blindspot este o platformă de advertising pornită din România, avându-i printre fondatori pe Matei Psatta și Bogdan Savonea.
În timp s-a extins internațional și conectează acum peste 500.000 de ecrane digitale din întreaga lume.
Modelul de funcționare e inovator: alegi, prin platforma online, pe ce ecran digital vrei să îți apară mesajul de promovare, durata, frecvența, programul, plătești și reclama se afișează automat așa cum ai stabilit.
Știrea proaspătă e, că mai nou, Blindspot poate să afișeze reclame și pe MSG Sphere din Las Vegas, cel mai mare ecran LED din lume, ecran sferic, care acoperă o sală uriașă de evenimente, supertehnologizată.
MSG Sphere, o structură monumentală de 112 de metri înălțime și 160 de metri diametru, este dotată cu cea mai avansată tehnologie LED, afișând imagini într-o rezoluție excepțională. Este considerată cea mai mare construcție sferică din lume.
Startup-ul românesc Blindspot are în portofoliu peste 10.000 de clienți incluzând nume mari precum Snoop Dogg, Rihanna, Airbnb, Universal Music, TikTok, Duolingo, P&G și American Airlines.
Un documentar de opt minute despre sfera gigantică din Las Vegas:
Dacă folosești, când e cazul, oricare dintre aceste fraze, devii mai rezistent(ă) emoțional
Sfaturi venite de la dr. Cortney Warren, absolventă a Harvard Medical School:
1. „Pot trece peste asta".
Reziliența emoțională este asociată cu curajul și cu înțelegerea faptului că trebuie să depășim situațiile grele fără a le lăsa să ne doboare.
Frază similară: „Oricât de mult urăsc asta, pot supraviețui".
2. „Nu am de gând să fiu o victimă".
A fi rezilient presupune ca atunci când suferi o nedreptate să îți schimbi perspectiva de la „Sunt o victimă și n-am cum să mă ajut" la „Ce pot să învăț din asta?".
O frază similară: „Chiar dacă am fost o victimă în această situație, nu voi lăsa ca acest moment să mă definească sau să-mi ruineze viitorul."
3. „Viața este grea".
Reziliența este asociată cu o acceptare a realității că viața nu este întotdeauna corectă și că toți trecem prin dificultăți emoționale. Acceptarea acestui adevăr îi ajută pe oameni să nu ia lucrurile atât de personal atunci când se întâmplă evenimente nedorite.
Frază similară: "Nu pot fi întotdeauna mulțumit(ă) de felul în care se desfășoară lucrurile. Dar asta face parte din călătorie".
4. „Va trece și asta".
Persoanele reziliente acceptă ideea că eșecurile și provocările pot părea oribile pe moment, dar că nimic în viață nu este permanent. Putem lucra pentru a le face mai puțin traumatice și mai puțin dăunătoare pentru noi în timp.
O frază similară: „Fiecare zi este o oportunitate de a mă simți un pic mai bine".
Desigur, par sfaturi puerile, dar dacă îți urmărești mintea o vreme, vei constata că gândurile cele mai negre sunt și cele mai seducătoare și obsesive.
Youtube și TikTok, la fel de importante în promovarea cărților precum site-urile librăriilor online
YouTube devansează TikTok ca fiind cea mai populară platformă online pe care tinerii o folosesc pentru a descoperi cărți noi, potrivit Nielsen BookData.
34% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani găsesc noi lecturi folosind YouTube - cel puțin pe piața britanică.
TikTok și Instagram au fost folosite de 32% și, respectiv, 27% dintre participanți, iar site-urile web ale retailerilor de cărți online au fost vizitate de 33% dintre respondenți. (theguardian.com)
Ai 20% discount dacă îți cumperi abonament la Smida Jazz Festival 2023 cu cardul UniCredit Bank.
Festivalul va avea loc weekend-ul următor în Parcul Natural Apuseni, județul Cluj.
Anul acesta, UniCredit Bank susține și secțiunea Grow din cadrul festivalului - o suită de discuții, workshop-uri și seminarii pe teme diverse, de la creativitate, eco-green, societate la lifestyle sănătos, care completează serile de muzică.
Cumpără-ți abonamentul cu reducere de aici.
Un smartwatch reușit la un preț foarte bun: Otto SW-86 by Canyon
Ți-a atras imediat atenția forma octogonală a acestui ceas, așa-i? Într-adevăr, arată bine, pentru că producătorul Canyon a ales pentru acest model prestația unui designer italian angajat să-l deseneze.
O notă bună: Otto SW-86 este certificat IP68, ceea ce înseamnă că poți să înoți și să te scufunzi cu el la mână fără nicio problemă.
În afară de înot, mai poți selecta încă 24 de tipuri de sport pentru urmărirea performanțelor. Interfața ceasului este personalizabilă, ori cu o imagine pe care o încarci, ori cu una pe care o găsești de-a gata.
Se sincronizează rapid cu telefonul (iOS și Android) și monitorizează ritmul cardiac, tensiunea arterială, somnul, numără pașii și îți reamintește să bei apă. Controlezi redarea muzicii și aparatul foto direct de la încheietura mâinii.
Și nu trebuie să îl încarci zilnic, deoarece Otto are energie pentru până la 7 zile în modul activ. Acest ceas inteligent Canyon respectă standardul GDPR și îți protejează datele personale.
Am uitat să spun ceva?
Dacă da, găsești toate detaliile care te interesează în acest clip:
Acest smartwatch este în stoc la Altex.
Idei de vacanță sau city break
Wonderplan îți sugerează planuri de călătorie în funcție de buget, numărul de zile, interese personale, anotimp. Nu e singurul planificator de vacanțe bazat pe AI (au apărut o puzderie), dar pare mai avansat și are bunul simț să nu-ți ceară să te înregistrezi sau numărul de card atunci când îl testezi. Dacă pleci cu un grup de prieteni, ai și opțiunea colaborării online în stabilirea programului:
Modă nouă printre chinezoaice: buricele false
Asemănător cu tatuajele temporare, autocolantul adeziv este plasat pe stomac la câțiva centimetri deasupra buricului real (ascuns ulterior cu haine), creând iluzia unor picioare mai lungi.
Pe Pinduoduo, una dintre cele mai mari platforme de cumpărături online din China, 32 de autocolante pentru buric fals costă nimica toată: 55 de cenți. (scmp.com)
SCURTE
Istorie. Hip-Hop a împlinit 50 de ani ca stil cristalizat. Un mini-documentar de cinci minute:
_____________________
Natura. România, în top 10 mondial la capitolul creșterea suprafeței ocupate de noi păduri. Altfel, China, a plantat anual cât toate celelalte țări din top la un loc. (FAO ONU)
____________________
Abstinență. Remarcabilă proporția celor care renunță la alcool pentru o sănătate mai bună, dar surprinzător este și procentul amatorilor de cannabis în loc de alcool.
_____________________________
Medicină. Doar mie mi se pare cam scary? Cercetători de la Universitatea Stanford au dezvoltat un algoritm AI capabil să prezică moartea unor pacienți, în următoarele 3-12 luni, cu o precizie de 90%. Obiectivul declarat: stabilirea corectă a îngrijirilor paliative în anumite cazuri și limitarea subiectivismului unor medici.
_______________
Video. Top 50 mondial canale Youtube ca audiență. Scroll spre finalul textului pentru a vedea clasamentul.
________________
Artă. Lucrare AI de Rafik Anadol. Alte creații ale artistului multimedia, aici.
_____________________
Istorie. Un site despre crucile de piatră ale Bucureștiului.
___________________
Ceremonii. Cele mai populare piese pentru dansul mirilor (studiul, aici):
_________________________
Eveniment. Metallica, în New Jersey, acum o săptămână:
_____________
Test. Cum stai cu cultura generală în stil american?
_____________________
Istorie. Documentar britanic despre România abia ieșită din primul război mondial:
______________________
Muzică. Un DJ preot la Ziua Mondială a Tineretului Catolic 2023. Părintele Guilherme Peixoto folosește o pereche de căști sfințite de Papa Francisc.
Spectacolul MrBeast continuă
Jimmy Donaldson alias MrBeast a doborât recordul YouTube pentru cele mai multe vizualizări în 24 de ore cu un videoclip non-muzical.
El și prietenii săi și-au propus să supraviețuiască în largul oceanului, pe o plută, timp de o săptămână. Povestea a adunat 46 de milioane de vizualizări în primele 23 de ore: