Când animalele te privesc în ochi.
Fotograful Saaz Jung a publicat fascinanta serie Jungle is watching, realizată cu un Nikon Z8.
Ca fotograf de natură, e de presupus că îți trebuie nervi foarte tari. Dacă un leopard te privește cu poftă, trebuie să alegi într-o fracțiune de secundă: mai trag un cadru sau mă retrag cât se poate de rapid.
Cum să-ți spui singur(ă) povești
AI Dungeon este un joc de aventuri sub formă de text (nu există grafică, animație etc), care folosește inteligența artificială pentru a genera povești. Prima versiune a fost publicată în 2019, dar odată cu evoluția AI, jocul a devenit mai complex.
În varianta free, nu trebuie să îți faci cont sau să te loghezi; intri direct, îți alegi tipul de poveste, personajul, și joci - adică scrii instrucțiuni. AI-ul îți răspunde cu o continuare adecvată a poveștii.
Pentru povești reușite, încearcă să dai mașinii instrucțiuni cât mai absurde. Îți va plăcea ce va ieși.
Youtube. De la Paris la New York cu doar 0,01$ în buzunar
Vloggerul și antreprenorul Ryan Trahan (13 milioane de abonați pe Youtube) a reușit să se întoarcă acasă, în America, plecând din Paris, în doar o săptămână, având ca bani de buzunar doar un simbolic penny.
Aventura a avut drept obiectiv strângerea de fonduri pentru organizația Water.org, care asigură apă potabilă pentru milioane de oameni în nevoie de pe planetă. A adunat din donații peste 400.000 de dolari.
Conceptul aventurilor video ale lui Trahan: trebuie să se descurce cu un singur penny zile întregi în timp ce călătorește. Vara trecută, a plecat din Los Angeles cu destinația Carolina de Nord, în vizită la MrBeast. Călătoria a durat atunci o lună, timp în care a adunat peste 1,3 milioane de dolari donații pentru ONG-ul Feeding America.
Cum a fost această recentă aventură? Un zbor direct de la Paris la New York costa în jur de 800 de lire sterline. Pentru a face rost de bani, Ryan Trahan a vândut apă, a desenat caricaturi, a spălat geamuri, a încercat stand-up. A ajuns la Amsterdam, apoi la Londra și, în cele din urmă, la Dublin, unde a prins un zbor de 200 de lire sterline prin Toronto până la New York.
Soția lui Trahan este și ea producătoare de conținut, cu 2,7 milioane de abonați pe Youtube.
Un jurnalist român a testat dacă se poate angaja copywriter cu ajutorul AI
„Când urmărești evoluția unor platforme precum ChatGPT și Midjourney din perspectiva cuiva care trăiește din scris sau alte activități „creative”, e greu să scapi de sentimentul că ești, totuși, ușor de înlocuit și că automatizarea te va lăsa pe drumuri” - este una dintre concluziile ziaristului Răzvan Filip, după experimentul său povestit în PressONE.
Răzvan și-a alcătuit un CV imaginar cu ajutorul ChatGPT și a aplicat online la trei companii românești care căutau copywriteri. Probele de lucru au fost generate (scrise) tot de ChatGPT.
Rezultatul: una dintre companii chiar i-a făcut ofertă de angajare pe un salariu lunar de 900 de euro.
Claude 2, un rival pentru ChatGPT
Startup-ul Anthropic a lansat săptămâna aceasta noua ediție a asistentul AI Claude (modulul de chat este valabil doar în SUA și Marea Britanie). Este de departe cel mai apropiat concurent pentru ChatGPT - comentează The Neuron.
Este un pic în urma ChatGPT, dar este similar în ceea ce privește codarea, are date de instruire mai proaspete (aproximativ la începutul anului 2023) și acceptă mai multe contexte. Acest lucru înseamnă că puteți să-i dați documente lungi, rapoarte și PDF-uri și să obțineți rezumate în câteva secunde. În plus, API-ul său este de 4-5 ori mai ieftin.
Claude este antrenat pe baza unei „constituții" (set de reguli), astfel încât este mai puțin probabil să genereze conținut periculos sau dăunător.
Evadează într-un nou tărâm al gamingului și creației de conținut cu placa video în ediție limitată Intel Arc A750
Poate e momentul unui upgrade al PC-ului tău și Intel îți face o propunere interesantă: placa video cu numele de cod Arc A750.
Acest produs hardware este gândit pentru gamerii performanți, pasionați, care doresc să cucerească cele mai renumite jocuri (exemple - Ghostwire: Tokyo, Call of Duty: Modern Warfare II, Redout 2, Ghostbusters: Spirits Unleashed) la rezoluții mari și rate de refresh ridicate. Aceștia vor descoperi satisfacția unor tehnologii vizuale de nivel următor, cum sunt upscaling-ul XeSS bazat pe AI și suport complet pentru DirectX 12 Ultimate.
Intel Arc 750 aduce experiențe în joc captivante, rulând constant la viteze de peste 60 de cadre pe secundă la 1440p, cu setări grafice înalte.
Această placă video vine și cu tehnologii de streaming avansate activate de software-ul Intel Arc Control.
O a doua categorie de consumatori țintă pentru pentru Intel Arc A750 ediție limitată o constituie creatorii de conținut de calitate care procesează videoclipuri 8K HDR și simt nevoia să accelereze sarcinile de lucru 3D.
Creativii vor descoperi, astfel, prima codificare hardware AV1 din industrie si motorul avansat Intel Xe Media.
Tipul de memorie este GDDR6, capacitatea de 8 GB și frecvența de 2000 Mhz.
Acest produs este adus în România de ASBIS, distribuitorul autorizat al produselor Intel Arc și unul dintre cei mai importanți distribuitori de produse de tehnologia informației pe piețele EMEA.
Placa video Intel Arc A750 în ediție limitată te așteaptă la ALTEX.
Alianță Microsoft - KPMG
KPMG, uriașul grup de consultanță și audit, se asociază cu Microsoft pentru a investi până la 2 miliarde de dolari în inteligența artificială.
KPMG intenționează să își automatizeze serviciile de consultanță și să sprijine alte companii să adopte AI.
Grupul a concediat 2.000 de angajați în urmă cu o lună. (detalii)
Când îți iubești cu adevărat meseria și faci toate eforturile pentru performanță. Povestea unei fotografii emblematice
În 1960, fotojurnalistul Ormond Gigli a invitat 43 de femei, îmbrăcate în haine rafinate și colorate, și le-a așezat în 41 de ferestre de pe fațada unei clădiri clasice din Manhattan.
Era o clădire frumoasă, care urma să fie demolată, iar Gigli voia să-i păstreze imaginea. S-a apucat de lucru.
Nu avea bani pentru a plăti modele profesioniste și nici vreun sponsor.
L-a contactat pe șeful echipei de demolări și l-a convins să elibereze clădirea două ore.
A mers la o agenție de modele pentru care lucrase și a cerut 43 de femei frumoase, care s-au îmbrăcat cum au dorit, cu condiția ca ținuta să fie elegantă.
Deoarece instalațiile de electricitate și gaz fuseseră desființate, rămăsese o gaură imensă și inestetică pe trotuar. Așa că Gigli a cerut permisiunea primăriei ca un Rolls Royce să fie parcat pe trotuar pentru a masca groapa.
Apoi fotograful a așezat modelele, inclusiv pe soția sa, în cele 40 de ferestre. Unele au fost suficient de îndrăznețe pentru a se urca pe pervaz, iar altele au fost încadrate de fereastră. Cu trei modele suplimentare, două pe stradă și unul la parter, imaginea era completă. (rarehistoricalphoto.com)
Omul a reușit să umple de gunoaie și spațiul cosmic
Sateliții Starlink ai SpaceX, în număr de aproximativ 4.200 în prezent, au fost nevoiți să efectueze peste 25.000 de corecții de poziționare în ultimele șase luni pentru a evita coliziunile cu alte echipamente spațiale și resturi orbitale. Această cifră este dublă față de numărul de manevre efectuate în cele șase luni anterioare.
Weekend Sessions continuă sâmbătă și duminică în cea mai frumoasă grădină de pe Calea Victoriei, la Casa Filipescu Cesianu
Weekend Sessions, cel mai cuminte festival, continuă la umbra copacilor de la Casa Filipescu Cesianu sâmbătă și duminică (15 și16 iulie), Calea Victoriei 151, de la 16.00 la 21.00, ocazie pentru picnic la muzeu, concerte, expoziții, ateliere, dar și o selecție de băuturi perfecte pentru serile calde de vară.
Sâmbătă, 15 iulie, Luna Maar va susține un concert de alt-folk și jazz, iar duminică Raluca Radu va aduce pe scenă muzica veche românească și reinterpretări de folclor. În ambele zile, vizitatorii vor audia sesiuni de acordeon cu Elvis Buruiană, dar și un DJ set cu viniluri din colecția specială Ursu Dub.
Între orele 16.00 și 18.00, puteți explora expozițiile Muzeului Vârstelor, primul muzeu din România cu profil de antropologie urbană. Dacă doriți o experiență mai interactivă, vă puteți înscrie pentru un tur ghidat de Andreea Mâniceanu, istoric în cadrul echipei Muzeului Municipiului București.
Un alt eveniment special în acest weekend este o expoziție ce include fotografii realizate de echipa „România, te iubesc!" pe teren, în timpul investigațiilor.
Casa de Editură Max Blecher vă invită sâmbătă și duminică să descoperiți o selecție specială de poezie contemporană, care vă așteaptă să o răsfoiți, să o citiți și să o luați acasă.
De asemenea, în ambele zile, cei mici sunt așteptați cu un atelier de confecționat păpuși coordonat de Simona Sava, iar adulții pot participa la o sesiune de yoga cu Alexandra Dobraniș.
Rezervări, aici.
________________________
Festivalul Weekend Sessions a devenit posibil și datorită susținerii UniCredit Bank, instituție care susține cu perseverență proiecte culturale.
Japonia pregătește primul satelit din lemn. Da, din lemn
Universitatea din Kyoto va lansa primul satelit din lemn, care va fi construit folosind tehnici tradiționale japoneze de tâmplărie. Acesta urmează să fie lansat din Statele Unite în martie 2024.
O companie de prelucrare a lemnului, care de obicei restaurează clădiri de patrimoniu, face parte din echipă și construiește cubul de 10 centimetri pătrați - carcasa satelitului. Piesa din lemn trebuie să se încadreze într-o marjă de eroare de numai 0,01 milimetri.
Utilizând lemnul pentru a construi corpul satelitului, echipa își propune să reducă numărul de particule metalice generate atunci când satelitul arde la intrarea în atmosferă, după ce și-a încheiat misiunea, limitând astfel impactul asupra mediului.
SCURTE
Istorie. Reclamă din 1957 la țigări produse pe insula Ada Kaleh. Insula de pe Dunăre, teritoriu românesc, era populată cu câteva sute de turci, maeștri în producția de zaharicale, tutun și bijuterii. Insula a fost acoperite de ape în 1970, odată cu construcția hidrocentralei Porțile de Fier.
___________________
Imobiliare. Castele la vânzare în America. Unele acceptabile, altele de-a dreptul kitsch.
____________
Foto. Italian Riviera și Tahiti în viziunea Louis Vuitton‘s Fashion Eye.
______________________________
Controverse. Cum se spune corect, „azile” sau „aziluri”? „Slogane” sau „sloganuri”? Cum vrei tu.
________________
Muzică. Trupa indie-rock clujeană Zimbru, apariție pe canalul Arte.
_____________________
Lecturi. Cele mai bune 100 de cărți din toate timpurile, în viziunea Reader’s Digest. Câte poți să bifezi ca citite?
_________________
Lecturi. Cele mai importante 100 de cărți pentru copii. Sondaj internațional BBC.
_____________________
Design. Logo-uri celebre, explicate:
_____________________________
Istorie. Celebra inscripție Hollywood împlinește 100 de ani. Prin ce întâmplări a trecut.
_________________
Natura. Un pui de flamingo învață să stea într-un picior (8,8 milioane views).
______________________
Animale. Clipul acesta de 20 de secunde, care-i îndeamnă pe posesorii de câini să-i ia și pe ei în vacanță, a adunat aproape 1 milion de vizualizări într-o singură zi. #cusunet
_________________________
Animale. O scoțiană hrănește de 25 de ani familii de vulpi care vin în fiecare dimineață la ușa ei pentru micul dejun.
___________________
Rețete. Cum să prepari o quiche Lorraine perfectă, felul de mâncare franțuzesc cel mai cunoscut în lume. Sau poate tarta cu iaurt și portocale?
___________________
Muzică. Ambient & relaxing music playlist. Potrivită când dai drumul aerului condiționat.
_______________________
Eveniment. Muzeul Național de Artă al României ne invită duminică, ora 16.00, să vizităm expoziția Nicolae Grigorescu alături de Erwin Kessler, director al Muzeului de Artă Recentă (MARe). Acest eveniment face parte din „Turul directorilor" în cadrul căruia managerii unor importante instituții de cultură din România vor oferi o perspectivă personală asupra operei pictorului Nicolae Grigorescu.
Cel mai mare concert din toate timpurile
De revelionul 1994, Rod Stewart a cântat în fața a 3,5 milioane de oameni pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro. Este concertul cu cel mai mare număr de participați la un spectacol gratuit din toate timpurile. Unele publicații susțin că au fost chiar 4,2 milioane.
FILM
Povestea de Crăciun semnată de studiourile Warner Bros e gata. Trailerul a adunat 10 milioane de vizualizări în primele 24 de ore.
_____________
Cinci minute cu secvențe din filmul Oppenheimer, publicate ieri de Universal Studio. Filmul intră în cinematografe peste o săptămână.
________________________
Retirement Plan. Un film cu Nicolas Cage. La cinema, în august.