Startup-ul olandez Lalaland.ai va crea avatare care să înlocuiască manechinele umane la prezentarea noilor creații ale brandului fashion Levi Strauss & Co.
Justificarea oficială: va fi mai ușor de îndeplinit obligația diversității. Bănuim însă că și economiile uriașe, de timp și bani, realizate prin utilizarea manechinelor sintetice au contat în decizie.
Altfel, Lalaland.ai te invită să creezi un avatar, ca test, gratuit.
Două startup-uri care ar avea piață bună și în România
Aeromine. Sediu: Los Angeles. Multe companii caută modalități de a genera electricitate verde pentru a-și reduce amprenta de carbon și pentru a limita costurile ridicate ale energiei. Aeromine spune că turbinele sale, care se montează pe clădirile cu acoperiș plat (depozite, centre de date etc), generează cu până la 50% mai multă energie decât alte echipamente similare.
Den Outdoors. Sediul: Rhinecliff, New York. Vinde kituri de construcție de case cu planuri detaliate și ghiduri pas cu pas despre cum să construiești locuințe familiale sau tiny homes.
Pe măsură ce unii americani au regândit ideea de a fi proprietari de locuințe în timpul pandemiei, casele și cabanele mici au devenit foarte populare. Prețurile în creștere ale locuințelor tradiționale au intensificat, de asemenea, căutarea unor case la prețuri accesibile.
TikTok: revolta utilizatorilor împotriva parlamentarilor
Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, a devenit un „erou al poporului”, după ce săptămâna trecută a fost luat la întrebări de parlamentari furioși în Congresul american.
Un analist tech a calificat audierea, în care legislatorii l-au certat pe Chew timp de aproximativ cinci ore, drept un „dezastru" pentru TikTok, care nu va face decât să accelereze o interdicție în SUA sau o vânzare forțată de către compania mamă chineză ByteDance - scrie morningbrew.com.
Însă utilizatorii TikTok care au urmărit audierea au perceput-o complet diferit: Chew ar fi de fapt o figură simpatică care a fost arătată cu degetul pe nedrept de politicieni analfabeți în domeniul tehnologiei și lipsiți de respect.
Aproape imediat după audiere, clipuri care îi ironizau pe legislatori și care salutau prestația lui Chew au devenit virale pe TikTok. „TikTok Zaddy luptă pentru noi", a scris un utilizator.
De ce este importantă poziția pro a unui segment poate semnificativ de utilizatori ai TikTok: reacția publică de revoltă ar putea face ca o interdicție să fie și mai toxică din punct de vedere politic. TikTok a raportat că 150 de milioane de americani folosesc aplicația lunar, echivalentul a 45% din populația SUA. Iar cei care intră pe TikTok sunt mult mai puțin predispuși să susțină o interdicție decât cei care nu folosesc TikTok.
Potrivit unui sondaj realizat de Washington Post, 54% dintre utilizatorii zilnici ai TikTok se opun unei interdicții, în timp ce 54% dintre respondenții care nu au folosit TikTok în ultima lună o susțin.
Bonus: Ce se va întâmpla în Europa cu TikTok, video, 53 de minute.
Harry Potter by Balenciaga
Așa cum internetul a fost inundat acum 15-17 ani cu bloguri și site-uri personale, în zilele noastre, pe măsură ce soluțiile AI de creare de conținut vor evolua, vom înota într-un ocean de filme, clipuri, meme video generate din prompt-uri.
Un exemplu reușit (cu sunet dacă se poate):
_______________________
Cele mai bune cărți despre AI recomandate de robotul ChatGPT:
Și interviul pe tema asta cu botul.
Dacă este adevărat ce spune Alberto Grandi (și de ce n-ar fi), atunci italienii sunt cei mai tari în marketing
Alberto Grandi, profesor la Universitatea din Parma și podcaster, cercetează de ani buni originile unor creații culinare emblematice pentru Italia și vine cu concluzii surprinzătoare. Câteva dintre legendele demontate de Grandi:
Înainte de secolul al XX-lea, panettone era o pâine plată, subțire și tare, umplută cu o mână de stafide. Era mâncat doar de cei săraci și nu avea nicio legătură cu Crăciunul. Panettone, așa cum îl cunoaștem astăzi, este o invenție industrială. În anii 1920, Angelo Motta a creat o nouă rețetă de aluat și a început „tradiția" unui panettone în formă de cupolă. Apoi, în anii 1970, confruntate cu concurența tot mai mare din partea supermarketurilor, brutăriile independente au început să facă ele însele panettone în formă de cupolă.
Tiramisu. Originile sale recente sunt mascate de diverse istorii fanteziste. Rețeta acestui desert a apărut pentru prima dată în cărțile de bucate în anii 1980. Ingredientul său vedetă, mascarpone, era rar întâlnit în afara orașului Milano înainte de anii 1960, iar biscuiții cu infuzie de cafea care formează baza sunt Pavesini, un produs de supermarket lansat în 1948.
Pizza. În povestea preparatelor italiene celebre, multe drumuri duc spre America. Migrația în masă din Italia în SUA a produs culturi gastronomice profund întrepătrunse.
Discurile de aluat acoperite cu ingrediente (pizza) au fost omniprezente în toată zona mediteraneană timp de secole, sub diferite denumiri piada, pida, pita, pitta, pizza.
Dar în 1943, când soldații italo-americani au fost trimiși în Sicilia și au călătorit de-a lungul peninsulei italiene, au scris acasă uimiți că „în Italia nu există pizzerii”.
Înainte de război, pizza se găsea doar în câteva orașe din sudul Italiei, unde era mâncată pe stradă de clasele de jos.
Primul restaurant care servea exclusiv pizza nu s-a deschis în Italia, ci în New York, în 1911.
O nouă generație a boxelor Beosound A9 și Beosound 2 semnate
Bang & Olufsen
Compania daneză Bang & Olufsen se pregătește să aniverseze un secol de existență (a fost fondată la 1925) și va lansa foarte curând o nouă generație a două dintre produsele sale de succes pe piața audio premium: boxele Beosound A9 și Beosound 2.
Acestea sunt creații atemporale din două rațiuni. Prima, designul „fără vârstă”, care nu se referă doar la realizarea de produse construite pentru a dura, ci și la o estetică de care oamenii vor fi captivați, determinându-i să prețuiască produsele respective timp de decenii.
Al doilea element al filosofiei atemporale a brandului Bang & Olufsen este platforma Mozart constând într-un modul care poate primi actualizări de software și funcții noi pentru mulți ani de acum înainte. Dacă tehnologia de streaming și conectivitatea actuale devin vreodată învechite, modulul poate fi înlocuit cu cea mai recentă versiune – oferind experiențe de sunet deosebite pentru deceniile următoare.
Beosound A9, la a cincea generație
Lansată inițial în 2012, în forma circulară creată de Oivind Slaatto, A9 (care se alătură familiei Beosound) este și astăzi unul dintre cele mai populare produse - punct de referință în materie de design. Beosound A9 umple orice încăpere cu un sunet bogat și puternic, integrându-se, în același timp, perfect în decor.
Aflată acum la a 5-a generație, Beosound A9 include caracteristicile inițiale care au transformat-o într-un succes în urmă cu peste 10 ani, dar și îmbunătățiri minuțioase. Vine acum într-un nou set de culori standard - Black Anthracite, Gold Tone și Natural Aluminum. Partea din spate a noilor finisaje completează perfect capacele frontale, la fel ca picioarele de stejar și finisajele din aluminiu, rezultând cel mai reușit design de până acum.
Volumul muzicii poate fi controlat prin glisarea mâinii pe suprafața sa, iar cu o simplă atingere puteți sări, reda sau întrerupe piesa ascultată. Adăugarea modulului software Mozart la Beosound A9 înseamnă că a 5-a generație este construită pentru viitor, cu o conectivitate și compatibilitate îmbunătățite și cu noi funcții.
Beosound 2, la a treia generație
Un model emblematic al portofoliului Bang & Olufsen, Beosound 2 (în dreapta imaginii) este o boxă multiroom puternică. Lansată în 2016, vine acum în a treia versiune. Fabricată din aluminiu de calitate superioară, cu o formă conică pe care o recunoști instantaneu, Beosound 2 completează interioarele rafinate. Modulul Mozart ne garantează longevitatea de decenii și integrarea perfectă în orice sistem multiroom hi-end. Noul finisaj Black Anthracite se alătură liniilor clasice Gold Tone și Natural. Acestui nou finisaj i se adaugă o interfață de utilizator îmbunătățită. Prin adăugarea funcției Active Room Compensation, Beosound 2 își poate detecta poziția în orice spațiu și poate distribui sunetul în consecință pentru a asigura o experiență de ascultare optimă.
Beosound A9 5h Gen este disponibilă în magazine și online începând cu ultima parte a lunii martie 2023, în variantele Black Anthracite, Gold Tone și Natural Aluminum. Prețurile Beosound A9 5th Gen pornesc de la 16.199,90 lei.
Beosound 2 3rd Gen va fi disponibilă în magazine și online începând cu luna aprilie 2023, în variantele de culoare Black Anthracite, Gold Tone și Natural Aluminum. Beosound 2 3rd Gen are prețuri începând de la 14.799,90 lei.
Produsele premium Bang & Olufsen sunt distribuite în România de ASBIS.
Încă un invitat celebru la Brand Minds 2023
Tim Ferris, antreprenor, angel investor și autor al celor două bestselleruri Tribul Mentorilor și Instrumentele titanilor, vine la Brand Minds 2023.
Tim este și un podcaster cu o audiență uriașă.
Mai sunt 8 zile până la eveniment. Detalii.
UniCredit Bank și UniCredit Leasing susțin Brand Minds și anul acesta, în calitate de parteneri principali.
Refugiu tău de fericire
Creativitatea înseamnă conectare - trebuie să fii conectat cu alții pentru a fi inspirat și pentru a-ți împărtăși propria muncă - dar înseamnă, de asemenea, deconectare. Trebuie să te retragi din lume suficient de mult timp pentru a gândi, pentru a-ți exersa competența și pentru a crea ceva ce merită împărtășit cu ceilalți. Trebuie să te joci puțin de-a v-ați ascunselea pentru a produce ceva ce merită să fie găsit.
Liniștea și singurătatea sunt cruciale. Lumea noastră modernă cu notificări push, breaking news 24/7 și prezență online aproape permanentă este cam neospitalieră genului de izolare necesară creatorilor pentru a se concentra susținut asupra muncii lor.
În The Power of Myth, Joseph Campbell spunea că toată lumea ar trebui să își construiască un „refugiu de fericire" („bliss station”). Adică o cameră, sau o anumită oră pe zi, în care să nu te mai intereseze știrile zilei, ce mai fac prietenii etc. Acesta este un loc în care poți pur și simplu să experimentezi și să aduci la lumină ceea ce ești și ceea ce ai putea fi. Acesta este locul de incubare creativă. La început s-ar putea să ți se pară că nu se întâmplă nimic acolo. Dar dacă îți faci rost de un astfel de loc sacru și îl folosești perseverent, în cele din urmă se va întâmpla ceva.
Rețineți, Campbell spune că trebuie să aveți o cameră sau o anumită oră. O „refugiu de fericire” poate fi nu doar un unde, ci și un când. Nu doar un spațiu sacru, ci și o oră sacră. Pachetul de lux ar include atât o cameră rezervată, cât și o oră specială la care intri în ea. Dar cred că una poate suplini lipsa celeilalte. De exemplu, să spunem că aveți un apartament micuț pe care îl împărțiți cu copii mici. Nu există loc pentru refugiul tău de fericire, există doar timp. Când copiii dorm, sunt la școală sau la grădiniță, chiar și masa din bucătărie poate deveni un astfel de refugiu.
Din cartea Keep Going de Austin Kleon.
Super concert: Comedii și conventii muzicale!
„Și acum să ne lăudăm! Avem echipa completă. Ștefan Milutinovici vine cu tolba plină de instrumente muzicale, sufletul zburdalnic și talentul fără margini. Sunteți la un click distanță să vă bucurați de o seară cu zâmbete, răsfățuri și alte fandoseli!
Și nu uitați cauza pe care o sprijinim: strângerea de fonduri pentru Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice ACDB de la Petrești (jud. Vrancea).
Deci, 5 Aprilie, ora 19:30, Sala Gloria, sector 3, București: Comedii și conventii muzicale!”
Bilete, aici.
SCURTE
AI. Cum să antrenezi ChatGPT încât să-ți producă texte utile. Un thread bun.
Muzică. Cele mai așteptate 43 de albume în această primăvară. Cele deja lansate sunt și pe Spotify.
______________
Bucureșteni. „Cum ar fi ca la fiecare semafor să ne apucăm să ne smotocim unii pe ceilalți, numa’ pentru că arătăm simpatic?”
_______________
Sănătate. Despre doctori și roboți.
________________
Poezie. Concurs internațional de haiku. Câștigătorul:
_____________
Nomazi. Bucureștiul deschide lista orașelor lumii cu trai ieftin, alături de Cape Town și Cartagena - Columbia.
_____________
Muzică. Influentul newsletter Opera Daily îi aduce un omagiu genialei soprane născute în România, Virginia Zeani.
________________
Mâncare. Probleme globale ale omenirii: cum să obții cel mai crocant bacon.
6,4 milioane de vizualizări.
_______________________
Rețete. Supă de ou chinezească. Trebuie amidon de porumb și turmeric. (Bucătăria chinezească are un mare păcat pentru că folosește adesea potențiatorul de gust glutamatul monosodic - sarea chinezească, cam toxic, așa.)
______________________
Istorie. Anul 1967. Comunismul acceptase capitalista băutură Pepsi în țară, dar aceasta nu se prea găsea:
_______________
Muzică. Metallica a programat noul album 72 Seasons pe 14 aprilie, din care a lansat până acum trei single-uri Streaming Suicide, Lux Eterna (video jos) și If Darkness Had a Son plus un teaser de 15 secunde.
Va fi cool să ieși la plimbare cu el sau să-l pui să păzească casa
Un start-up chinezesc cu zece ani experiență în construirea roboților de consum va plasa pe Kickstarter robocățelul Sparky, dotat cu inteligență artificială și picioare musculo-scheletale.
Încă nu a fost publicat un clip cu noul Sparky, dar avem o înregistrare cu o variantă anterioară: