Mobile Photography Awards și-a desemnat câștigătorii celei de-a 12-a ediții. Cele mai bune fotografii realizate cu telefonul mobil, înscrise din 80 de țări, aici.
Imaginea de sus este câștigătoare la categoria Peisaje și este semnată de Zhengjie Wu.
Să puneți poze clare și frumoase pe site-ul companiei și pe Facebook. (Ca să avem cu ce ne antrena roboții.)
În februarie, o femeie a fost scoasă de către serviciile de securitate din rândul pentru intrarea la un meci de hochei desfășurat în Madison Square Garden. Sistemul de recunoaștere facială o identificase ca fiind avocată implicată în procesele pe care le au proprietarii celebrei arene newyorkeze.
Software-ul de recunoaștere facială este de obicei antrenat pe fotografiile a milioane de persoane (cum sunt cele pe care le punem de bună voie pe Facebook), până când învață ce să caute într-o imagine pentru a potrivi o față cu alta. Nu este perfect, dar a devenit mai precis în ultimii ani datorită progreselor în domeniul inteligenței artificiale.
În mod obișnuit, un magazin care utilizează tehnologia de recunoaștere facială nu încearcă să identifice fiecare client care intră pe ușă, ci mai degrabă caută fețele care au fost trecute pe o listă de supraveghere, cum ar fi cele ale unor hoți recidiviști.
Madison Square Garden a declarat că și-a creat lista de supraveghere a avocaților inamici prin colectarea de fețe de pe site-urile web ale firmelor interzise, neprietenoase.
La New York, municipalitatea a stabilit că magazinele sau instituțiile care folosesc identificarea biometrică trebuie să semnaleze acest lucru printr-un anunț vizibil.
Jurnalista Kashmir Hill a pornit în căutarea acestor semne și a constatat că identificarea facială este folosită mai degrabă de magazinele obișnuite, cum sunt cele alimentare, cele de lux preferând să folosească personal de securitate uman – nu mai trebuie explicat de ce.
Ce înseamnă să fii cu adevărat influencer
În 2015, când a lansat Apple Music, Apple a anunțat că toată lumea va beneficia de o perioadă de test gratuită de trei luni. Problema: artiștii nu ar fi fost plătiți pe parcursul celor trei luni.
Cântăreața Taylor Swift, de mult timp o apărătoare a drepturilor artiștilor, a trimis o scrisoare deschisă pe adresa Apple: „Noi nu vă cerem iPhone-uri gratuite. Vă rugăm să nu ne cereți să vă oferim muzica noastră fără nicio compensație".
În doar 24 de ore, Apple a cedat și a decis să suporte costurile cu drepturile artiștilor. Eddy Cue, vicepreședinte al companiei, a cerut scuze lui Taylor Swift și altor artiști. A fost un eveniment, dat fiind că Apple nu prea se răzgândește.
Poate că nu ești neapărat pasionat(ă) de muzica aceasta, dar articolul Ce ne poate învăța Taylor Swift în materie de afaceri este excelent.
Pentru a studia în ce să investești
Care sunt principalele active în funcție de capitalizarea de piață (datele sunt din 15 martie). Sublinierile aparțin milkroad.com.
Lista completă, aici.
Dacă se cumpără mult ruj, dar scad vânzările de boxeri, s-ar putea să fim în recesiune
Precum animalele care se agită când presimt un pericol, oamenii își schimbă unele dintre cele mai intime comportamente pe măsură ce se apropie recesiunea economică, uneori în moduri inconștiente și misterioase. Aceste schimbări pot fi considerate indicatori ai unei viitoare crize economice sau confirmări ale uneia în desfășurare.
De pildă, un semn sensibil și verificat al unei crize care vine îl reprezintă reducerea câștigurilor stripteuzelor, mai ales ale celor din Las Vegas.
Dintre aceste semnale discrete ale recesiunii, poate cel mai cunoscut este așa-numitul „lipstick effect", o teorie propusă de economista Juliet Schor în 1998. Schor a constatat că femeile cumpărau mai mult ruj în timpul recesiunii, reducând în același timp consumul de produse de lux mai scumpe. „Ele caută un lux accesibil", a explicat ea, „și cumpără speranță ambalată într-un tub de ruj”.
Alan Greenspan, fostul președinte al Rezervei Federale, a urmărit un alt indicator neconvențional: lenjeria intimă masculină. Greenspan a teoretizat că, în perioadele economice dificile, oamenii vor aștepta mai mult timp pentru a înlocui articolele uzate, iar bărbații ar putea aștepta cel mai mult pentru a-și cumpăra lenjerie intimă nouă. Dacă Greenspan are dreptate, am putea avea probleme: cercetările din industrie arată că piața lenjeriei de corp pentru bărbați s-a prăbușit anului trecut, iar acțiunile producătorului de boxeri Hanesbrands au scăzut cu 50%.
Alți indicatori ar putea fi chiar mai banali. Un corporatist britanic poveștește că nu a mai găsit loc în frigiderul de la birou pentru a-și pune sandvișul adus de casă. Acum câteva luni, frigiderul era aproape gol, mai nimeni nu își aducea prânzul la pachet. Ar putea fi ocuparea frigiderului corporate un indicator al recesiunii? (theguardian.com)
Programe de accelerare pentru startup-uri din domeniile optitalitate și retail
F&B Business Accelerator, susținut de UniCredit Bank în calitate de partener principal, a lansat un nou program de accelerare dedicat antreprenorilor care dezvoltă produse tech pentru HoReCa sau retail. Urmează șase săptămâni de workshopuri și sesiuni de mentorat în compania unor antreprenori de top și a unor traineri cu experiență internațională.
F&B Business Accelerator își propune să identifice și să sprijine cei mai promițători antreprenori din domeniul ospitalității și să stimuleze companiile IT pentru a dezvolta aplicații și tehnologii pentru acest sector.
Puteți consulta următoarele programe ale F&B Business Accelerator, aici.
Un clip creat aproape în totalitate de AI. Derulează întregul thread pentru explicații
Roboții AI te vor ajuta să te angajezi
Abia lansata platformă AI GPT-4 va fi baza unui nou serviciu LinkedIn: cei care doresc să își îmbunătățească profilurile pentru a-și crește șansele de recrutare vor primi sugestii de redactare. De pildă, soluția identifică cele mai importante abilități și experiențe care merită evidențiate în secțiunile About și Headline și face sugestii pentru ca profilul respectiv să iasă în evidență între milioanele de utilizatori.
La rândul lor, recrutorii vor primi sprijin AI în redactarea descrierilor de oferte de joburi, în acest caz pe baza GPT-3,5.
În paralel, LinkedIn pune un accent mai mare pe tema inteligenței artificiale în LinkedIn Learning, postând 100 de cursuri specializate plus alte 20 axate strict pe AI generativă. (techcrunch.com)
Noul smartwatch Canyon Badian vine cu funcții complexe și preț bun
Nu e musai să dai o avere pe un smartwatch, găsești branduri și modele reușite, cu funcții utile și prețuri bune.
Un exemplu în acest sens este producătorul Canyon (îl recomand), care a adus în magazine modelul Badian, de ultimă generație.
Astfel, ceasul inteligent Canyon Badian CNS-SW68, cu curea de silicon hipoalergic, are o perioadă lungă, de șase zile, de funcționare între încărcări și vine cu funcții de monitorizare a somnului, a ritmului cardiac, a nivelului de saturație oxigen, plus calendar pentru femei.
Vei găsi și alte funcții proprii pentru un smartwatch, precum controlul de la distanță al camerei foto și al playerului de muzică de pe telefon sau notificări SMS ori personalizabile.
Sportivii vor deveni foarte atenți când vor auzi că acest model are setate 22 de moduri de sport, de la plimbări obișnuite la yoga. În 99% din cazuri, utilizatorii vor găsi sportul preferat în soft-ul Canyon Badian CNS-SW68.
Ceasul se potrivește înotătorilor, fiind imun la apă în standard IP68 - deci rezistă câteva minute scufundat la 1,5 metri adâncime.
Vine cu suficiente cadrane interschimbabile pentru a găsi unul pe gustul posesorului și, cum e setat să-ți fie ghid pentru o viață mai sănătoasă, îți aduce aminte când trebuie să bei apă.
Găsim în magazine variante argintii și grena cu auriu (aceasta din urmă va plăcea garantat doamnelor, pariez).
Smartwatch-ul Canyon Badian CNS-SW68 este compatibil cu sistemele de operare Android și iOS și are o garanție de doi ani.
Brandul Canyon este distribuit în România de ASBIS.
Apple a lansat aplicația Music Classical
Aplicația concepută special pentru muzica clasică este disponibilă pentru abonații Apple Music fără costuri suplimentare. Ni se promite că vom găsi instantaneu orice înregistrare din cel mai mare catalog de muzică clasică din lume. Calitate audio: până la 192 kHz/24 biți Hi-Res Lossless, format audio spațial, fără reclame
Întoarcerea la birou
Pandemia le-a dăruit multora confortul de a lucra de acasă, dar „vacanța” s-a cam terminat, se pare. Mai multe companii importante din SUA le comunică angajaților că trebuie să se întoarcă la birou, cel puțin câteva zile pe săptămână. Printre acestea se numără Meta, Amazon, Apple, JPMorgan Chase, General Motors, Snap sau Disney. E timpul ca unii să-și cumpere haine business noi (în care să încapă). (bloomberg.com)
SCURTE
Creatorii South Park au folosit inteligența artificială pentru scrie scenariul unui episod al serialului. Ca background al poveștii: ei au beneficiat de investiții de 20 de milioane$ pentru startup-ul AI pe care l-au fondat, specializat în deepfake..
_____
Rafinament. Amazon vinde cărți fake, decorative, fără niciun rând tipărit, pentru interioare rafinate. Știm niște persoane care ar cumpăra, nu? Arată așa.
_________________
Medicină. Cardiologul și pacientele.
________________
Red Bull. Aterizare pe Burj Al Arab:
______________________________
(continuă mai jos)
La mulți ani, Flip.ro!
Flip se dovedește un start-up care crește văzând cu ochii. Și îi spunem la mulți ani pentru că merge, iată, pe patru ani. Câteva dintre realizările sale:
● În cei 3 ani de activitate, Flip, start-up-ul românesc care încurajează economia circulară prin recondiționarea telefoanelor, pe care le reintroduce pe piață perfect funcționale, a contribuit la o atitudine mai prietenoasă și mai responsabilă față de mediul înconjurător.
● Până acum, Flip a contribuit la salvarea a 3188 de tone de CO2, echivalentul capacității de absorbție a patru păduri de dimensiunea Parcului Herăstrău. În plus, fiecare telefon recondiționat de Flip are o amprentă de carbon cu 63% mai mică, în medie, comparativ cu un telefon nou.
● Peste 210.000 de persoane, dar și peste 7500 de companii din România au apelat la serviciile Flip, pentru a vinde sau pentru a cumpăra un telefon. În 2022, compania s-a extins pe piețele din regiune, mai întâi în Bulgaria, apoi în Ungaria. Față de anul anterior, cifra de afaceri a companiei s-a triplat, ajungând la 36 de milioane de euro în 2022.
Dacă vrei să cumperi un telefon recondiționat sau să vinzi unul pe care nu-l mai folosești, vezi aici prețurile și procedurile rapide și comode.
SCURTE (continuare)
Arhiva. Cele mai spectaculoase fotografii din istoria sportului.
______________
Design. 10 palete de culori inspirate din această primăvară.
____________
Marketing. Scriitorul Nat Eliason povestește (ponturi) într-un lung, lung articol cum a ajuns în doar șase săptămâni la 55.000 de urmăritori pe TikTok (acum are 81.000),
__________________
Natura. Debussy „Clair de Lune" pentru o doamnă elefant de 80 de ani:
______
Istorie. Cât de migăloasă era, acum 70 de ani, realizarea unei secvențe de animație, în lipsa computerului:
_____________________
Turism. Harta celor mai bune restaurante din Roma.
Rețete. Azi, vineri, irlandezii sărbătoresc St. Patrick’s Day (ziua Sfântului Patriciu, pe românește) prilej de veselie și mâncare bună. Câteva feluri tradiționale.
The Pope's Exorcist| trailer oficial. La cinema, în mai.
The Little Mermaid | trailer oficial. La cinema, în mai.