Cum ar arăta automobilele dacă ar fi desenate de marii arhitecți ai lumii. În imagine, o mașină stil Zaha Hadid. Alte proiecte excentrice imaginate de programul MidJourney, aici.
Lalea pestriță de Sébastien Blomme. Fotografie premiată la Close-up Photographer of the Year.
Nothing, Forever (Seinfeld AI), un spectacol continuu care și-a propus să dureze 24/7, 365 de zile pe an
Nothing, Forever este un gen de sitcom clasic, dar proiectat să nu se oprească niciodată. (Probabil că ți-e cunoscut deja din presă sub numele de Seinfeld AI - denumit astfel deoarece scriptul automat este antrenat cu dialogurile celebrului serial.)
Nothing, Forever și-a propus să ruleze 365 de zile pe an, 24/7, pe twitch.tv și să ofere conținut nou în fiecare minut.*
„Tot ceea ce vedeți, auziți sau experimentați (cu excepția graficii și a conservelor de râs) este conținut nou, generat permanent de algoritmii de învățare automată și AI, cum este GPT-3 de la OpenAI” - spun creatorii.
Proiectul aparține Mismatch Media, un laborator axat pe crearea de forme experimentale de emisiuni de televiziune, jocuri video și altele, prin intermediul tehnologiilor generative și al altor soluții de învățare automată.
Să fie acesta viitorul unor programe video online de succes?
*Later edit: în dimineața aceasta, am văzut că Twitch a suspendat transmiterea Nothing, Forever (Seinfeld AI). Poți să-ți faci o idee totuși, urmărind producția pe Youtube:
Cum a strâns 3,4 milioane de vizualizări pe TikTok cu o ciorbă de fasole
Are succes cu producția de conținut culinar, motiv suficient pentru ca Robert Katai să-l invite la un podcast. Varianta audio, varianta video.
Enable 3rd party cookies or use another browser
Un iPhone și mai scump, și mai performant
Cum s-au scumpit în ultimii cinci-șase ani: model iPhone de top care costa 1.150 de dolari în 2017 (iPhone X, stocare de 256 GB) ajunge astăzi la 1.600 de dolari (iPhone 14 Pro Max cu 1 TB).
Creșterea în continuarea a prețurilor la următoarele modele de iPhone nu va o problemă nici pe mai departe. Consumatorii ar putea fi probabil convinși să cheltuiască și mai mult la achiziția unui nou mobil - susține șeful Apple, Tim Cook. Și probabil că așa este.
iPhone a devenit „parte integrantă" din viața oamenilor. Consumatorii folosesc acum dispozitivul pentru a efectua plăți, pentru a controla aparatele electrocasnice inteligente, pentru a-și monitoriza sănătatea și pentru a stoca date bancare, a argumentat el, citat de Bloomberg.
Declarațiile lui Cook vin pe fondul speculațiilor cum că anul viitor Apple ar lansa un nou model de iPhone, numit Ultra, cel mai performant și mai scump model de până acum.
În trimestrul IV 2022, Apple a trecut pe primul loc în topul producătorilor de telefoane, dar vânzările totale de telefoane mobile s-au prăbușit la cel mai jos nivel din 2013:
Absolut real
Andrew White, un expert în inteligență artificială, a alimentat cu cărțile din seria "Stăpânul Inelelor" un model AI pe care l-a lăsat să-și facă treaba și apoi l-a întrebat dacă există vreo dovadă că locuitorii din Middle Earth fac caca.
Ți se pare prostească toată treaba?
Poate. Dar tweet-ul pe tema asta are 433.000 de vizualizări și a stârnit discuții aprinse, uite aici:
După divorțul de Kanye West, Adidas lansează joi o nouă linie de îmbrăcăminte stil sport pentru generația Z
Gigantul german a anunțat că lansează joia aceasta o nouă colecție de îmbrăcăminte trendy de tip sport destinată noii generații și prezentată de actrița americană, simbolul stilului Gen Z, Jenna Ortega.
Va fi o îmbrăcăminte de zi cu zi, care include tricouri tip fotbal, rochii și versiuni noi ale tradiționalului trening cu trei dungi.
Generația Z, în care se încadrează orice persoană născută între 1995 și 2010, devine un grup de consumatori tot mai important, pe măsură ce intră pe piața muncii și puterea lor de cumpărare crește. Prin urmare, mărcile au devenit mai agresive în țintirea acestor cumpărători.
Noua colecție Adidas apare la câteva luni după ce compania a închis brandul Yeezy, o colaborare cu Kanye West, popular printre cumpărătorii din Generația Z. Adidas a întrerupt legăturile cu West după ce rapperul devenit designer a fost implicat într-o serie de controverse, inclusiv în comentarii antisemite.
Deocamdată, Nike se clasează frecvent ca fiind marca de îmbrăcăminte sportivă de top în rândul cumpărătorilor adolescenți. Într-o recentă cercetare de piață, 31% dintre adolescenți au spus că Nike este marca lor preferată, în timp ce doar 3% au ales Adidas. (businessinsider.com)
Dorești să aplici pentru o viză de America și te gândești oare care sunt pașii, documentele necesare, cât durează totul și cum te programezi pentru interviu la o ambasadă SUA din România sau orice altă țară?
Informează-te acum. Fă-o legal: https://vizeamerica.com
Pune-ți planurile în mișcare cu Creditul de Realizări Personale cu dobândă fixă de la UniCredit Bank
Poți să mergi înainte cu planurile tale în acest an datorită unei oferte excelente UniCredit Bank: Creditul de Nevoi Personale de până la 150.000 de lei, cu dobândă fixă începând de la 7,99% pe an, una dintre cele mai bune de pe piață.
Ai posibilitate să alegi perioada de rambursare, între 6 și 60 de luni, iar acum îți iei creditul și mai ușor, direct de pe ecranul telefonului mobil, dând click pe oferta din aplicația Mobile Banking.
Vrei să devii verde?
Poate că plănuiești să îți transformi locuința într-una eficientă energetic, de pildă să o izolezi termic, să instalezi panouri solare sau să schimbi electrocasnicele cu unele mai eco.
În acest caz ai la dispoziție Creditul Verde fără ipotecă. Poți obține sume cuprinse între 1.500 și 150.000 de lei pentru achiziții „green”, cu opțiunea de dobândă fixă, pe care să le rambursezi în până la 60 de rate lunare egale.
Poate te gândești la o refinanțare?
Tot cu opțiunea foarte bună de dobândă fixă, prin UniCredit Bank îți poți refinanța creditele de la bănci și alte instituții financiare din România pe o perioadă de până la 10 ani. Astfel, îți poți înjumătăți rata actuală și să mergi mai departe cu planurile tale.
Informații detaliate găsești aici. (P)
Peticul lui Charles al III-lea
Noul monarh al Regatului Unit este cunoscut de mult timp pentru înclinația sa de a repara pantofii și hainele vechi preferate, în loc să le arunce la gunoi. Acum, această practică a devenit o modă în Japonia, cel puțin în rândul cizmarilor, care se oferă să readucă la viață încălțămintea de calitate prin metoda „peticul lui Charles" („Charles patch”).
Un cizmar din Tokyo a văzut o fotografie a pantofilor de piele peticiți ai lui Charles într-o revistă și a decis să numească tehnica după numele prințului, actualul rege.
I-a plăcut lui Hitler, îi fascinează pe unii și în ziua de azi
Adepții teoriei conspirației denumită „Marea Înlocuire” susțin că există un plan internațional ocult pentru încurajarea migrației persoanelor care nu sunt albe în țările istoric albe, în încercarea de a „înlocui” albii cu o populație mai docilă, inferioară din punct de vedere rasial.
E o idee rasistă veche de mai bine de un secol și care le determină pe unele persoane labile psihic să comită crime în masă, cum este adolescentul din fotografie. Istoria și implicațiile acestei teorii conspiraționiste, aici.
Susține că poți călători în timp și mulțimile te vor urma
Tiktokerul timevoyaging susține că împărtășește în rețea cunoștințe oculte, de pildă cum să gândești ca un miliardar sau că apa de la robinet ne pietrifică glanda pineală, și că poate călători în timp, de unde se întoarce cu informații pentru noi, contemporanii. A adunat 353.000 de urmăritori.
La rândul său, unicosobreviviente pretinde că a venit din viitor, din anul 2027, și îi avertizează pe oameni că extincția umană este foarte aproape. Se filmează singur în aventuri solo ca un călător în timp în locuri, clădiri și mașini abandonate în toată Spania. Are un număr impresionant de 7,6 milioane de urmăritori și a adunat 50 de milioane de like-uri.
Nu mai știu cu cât își plătește TikTok influencerii, dar cred că acești „călători în timp” (sunt cu sutele, eu am dat doar două exemple) câștigă bine pe baza nevoii utilizatorilor de fantezie și basme.
Bucureștiul promovat de o casă care nu există. Oradea de turtă dulce
Cred că mulți dintre voi au dat peste imaginea acestei case prezentată a fi din București, dar care nu există în realitate, fiind creată de un program AI. Imaginea circulă încă pe rețele sociale și nu m-aș mira ca în vară unii turiști străini să întrebe unde e această clădire fantastică.
Cam pe același model, au fost comandate câteva clădiri emblematice orădene din turtă dulce:
SCURTE
Entertainment. Cei mai stylish muzicieni din acest an.
_________________
Terapie. Cursul cu cel mai mare succes la Yale University din ultimii cinci ani, The Science of Well-Being for Teens, este la liber online, de vineri. Primul modul: Our brains lie to us about what makes us happy. Dacă ai copii/nepoți/cunoscuți adolescenți, dă-le link-ul, s-ar putea să le placă.
____________
Arhitectură. 8 dintre cele mai reușite case construite în păduri.
________
Muzică. Cum se fabrică vinilurile (07:45):
(continuă mai jos)
Știm ce îți vei comanda pentru firmă la vară: Logitech Sight
Imaginea și prestanța unei companii depind nu numai de cum arată sediul ci și de echipamentele electronice pe care le folosește. Mai ales în cazul întâlnirilor virtuale, când un sistem video sofisticat dă foarte bine în percepția clienților și a colaboratorilor.
Astăzi, vă prezint o cameră video pentru întâlniri hibride, cu totul deosebită, semnată de Logitech, și despre care pot spune, fără teama de a greși, că este una dintre cele mai bune din generația nouă, dotate cu inteligență artificială.
Logitech Sight, pe numele ei, face parte din clubul select și restrâns al dispozitivelor premiate la Best of Show Integrated Systems Europe 2023 pentru Tehnologie AV și Tech & Learning.
Logitech Sight, cu vedere la 315 grade, odată plasată pe masa de consiliu (vezi în clipul de mai jos cât este de compactă), îi încadrează inteligent pe participanții la videoconferință și asigură cea mai bună vizualizare a sălii de ședință, de oriunde. Lucrează în tandem cu un Rally Bar sau Rally Bar Mini plasat sub display-ul din camera.
Participanții la distanță se văd și se aud clar, astfel că echipele colaborează virtual mai eficient, mai natural și mai comod.
Sight se integrează cu principalele platforme de videoconferință. Utilizează sunetul pentru a detecta și încadra vorbitorii activi și captează perfect vocile la o distanță de până la 2,3 m.
Cu camere 4K și 7 microfoane încorporate, Sight surprinde clar nu numai conversațiile ci și elementele de comunicare non-verbale.
Gestionați cu ușurință Logitech Sight din platforma Logitech Sync pe care îl descărcați din site-ul prosupport.logi.com. Monitorizați starea de sănătate a camerelor, implementați actualizări și modificați setările, totul de pe o singură platformă bazată pe cloud. Iar cu Sync Insights, puteți vedea cum sunt utilizate spațiile destinate întâlnirilor virtuale în următoarea perioadă și să vă faceți programările.
Logitech va începe livrările Sight la vară, iar până atunci puteți comanda dispozitivul la ASBIS, distribuitor în România.
SCURTE (continuare)
Marketing. Statistici despre podcasturi, în SUA și în lume.
_____________
AI. Cum poți să lucrezi cu generatorul de imagini pe bază de instrucțiuni scrise Stable Difussion integrat cu camera foto a telefonului. Studiul, aici.
_________________
Bucătărie. Ce putem găti în februarie, o lună rece și nesuferită. De pildă, risotto cu ciuperci crocante:
______________
Turism. Sat din Elveția de vizitat.
_______________________
Probabil cea mai bună coloană sonoră a unui joc video
Premiile Grammy de duminică seară seară au inclus o categorie dedicată exclusiv coloanelor sonore din jocurile video. Primul joc câștigător din istorie la această categorie în premieră a fost Assassin's Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarok de la Ubisoft:
De la The Beatles la Pink Floyd: nașterea Psihedelia în 10 cântece
De pe vremea când artiștii mai noi abia începeau să experimenteze ce pot face cu o chitară electrică și să dobândească un respect sănătos pentru sunete la maximum. Ce au creat atunci, acum vreo 60 de ani, se regăsește copios în muzica de azi. Un exemplu din 1966:
Celelalte nouă piese de referință, pentru care merită să-ți rezervi timp și să evadezi din banalul stres cotidian (mai lasă lista aia to do, nu o să o termini vreodată), aici.
Spiritele din Inisherin, premiat la Globurile de Aur, nominalizat la Premiile Oscar și Premiile BAFTA. Zilele acestea, la cinema. Filmul are nouă nominalizări la Oscar şi a câştigat deja trei Globuri de Aur, pentru cel mai bun film de comedie, pentru cel mai bun actor (Colin Farrell) şi cel mai bun scenariu (Martin McDonagh).
Artistul Michael Mapes folosește în colajele sale mici cutii destinate colectării de specimene din natură, dar și păr uman, mostre de țesături, fire de bumbac, flori uscate, ace pentru insectar. Apelează la metafora studiului științific ca modalitate de a demonta și reconstrui contextele și semnificațiile lucrărilor originale.
În imagine: Blauw Girl (2018). Alte lucrări, pe Instagram.
Mulțumiri pentru vizită. Pe curând.