Statele Unite și China dețin împreună jumătate din averea gospodăriilor din lume.
PIB-ul este utilizat frecvent drept criteriu pentru a înțelege bogăția și dimensiunea globală ale economiei unei țări.
Există însă și alte criterii de luat în considerare, de exemplu statisticile privind bogăția gospodăriilor, adică acumulările familiale de bani și active - statistică descrisă în acest infografic.
Și un top mondial în acest sens:
O aplicație cu 65.000 de posturi de radio. Asculți și călătorești cu gândul
O descarci de aici (Android). Deocamdată, nu a apărut varianta iOS.
Are și sleep timer și alarm clock.
Și poate încerci și Radio Garden (chiar dacă nu are SSL), mie îmi place.
Cinci podcasturi de nișă
Poate vrei să asculți și altceva la capitolul podcasturi:
The Pen Addict. Despre instrumente de scris, cerneluri, tipuri de hârtie.
Beach Too Sandy, Water Too Wet. Gazdele citesc și comentează cele mai ciudate/stupide recenzii.
8th Layer Insight. O explorare multidisciplinară a complexității naturii umane care afectează cibersecuritatea.
Living Beeing. Discuții despre complexa lume a albinelor.
Centuries of Sound. Explorează un mix de muzică, cuvântări celebre, sunete înregistrate începând cu 1850 și până azi.
Mai găsești și altele, aici.
Viitorul magazin online TikTok
TikTok a intrat discret pe piața de comerț online din Statele Unite săptămâna trecută. Va concura cu Amazon și alți giganți din retail în sezonul de cumpărături de Crăciun.
Utilizatorii pot face acum cumpărături direct prin intermediul aplicației, folosind o funcție numită TikTok Shop, anterior testată în Marea Britanie și în câteva țări asiatice.
Scopul TikTok este de a impune pe piața americană o versiune a industriei de livestream shopping din China, țară în care a atins valoarea de 400 de miliarde de dolari. Să vedem dacă va mai avea timp, pentru că în SUA unii oficiali cer în continuare interzicerea aplicației din motive de securitate națională. (semafor.com)
Avion robotizat, mai bine de doi ani în spațiu, în misiuni secrete
Avionului spațial X-37B al armatei americane, care înlocuiește celebra navetă spațială, dar este mai mic ca dimensiuni, a aterizat sâmbătă la Centrul Spațial Kennedy din Florida.
Misteriosul vehicul robotizat a petrecut 908 zile pe orbita terestră - cu peste patru luni mai mult decât zborurile anterioare. Misiunile acestui avion construit de Boeing sunt evident secrete, dar una dintre ele a fost comunicată: testarea unei antene fotovoltaice de radiofrecvență. De mărimea unei cutii de pizza, antena convertește energia solară în microunde care pot fi apoi transmise pe Pământ. E un pas înainte în cercetările privind captarea energiei solare din spațiu pentru a fi folosită pe Pământ. (space.com)
Ești invitat la Dell Technologies Forum, locul unde stabilim viitorul imediat în tehnologie
Dacă ești specialist IT sau manager, Dell Technologies România te invită să participi mâine, 16 noiembrie, de la ora 08:00, la Dell Technologies Forum – Bucharest.
Locul de desfășurare: Face Convention Center – Piața Presei Libere 3-5.
În cadrul conferinței, de la ora 09:00, vei avea posibilitatea să afli mai multe detalii despre strategia de afaceri Dell Technologies, despre ecosistemul multicloud, inclusiv despre edge computing și despre viziunea privind viitorul digital.
Conferința va fi urmată de sesiuni de lucru în trei breakout rooms tematice: Future of Work, Modern Data Center, Cybersecurity.
Este organizat și un tur ghidat în zona expozițională Dell Technologies.
Pentru participare este necesară înregistrarea aici.
ASBIS este sponsor al evenimentului și ne invită la standul său din zona expozițională. Vizitatorii se vor putea înscrie la tragerea la sorți pentru câteva premii cool, marca Bang & Olufsen.
Ne vedem acolo.
Cum să finanțezi un muzeu
Mitsuyoshi Iwata, un acordor profesionist de piane în vârstă de 80 de ani, a deschis un muzeu de istorie a pianelor în orașul japonez Komono. Muzeul expune 30 de piane istorice colecționate de Iwata de-a lungul vieții, restaurate astfel încât să își păstreze timbrul original. Pentru finanțarea muzeului, Mitsuyoshi Iwata a lansat un calendar care prezintă pianele cele mai valoroase, însoțite de sunetul lor, cu interpretări din epoca în care au fost fabricate, de pildă Nocturna de Chopin sau Fur Elise de Beethoven. Ideea e simplă: coduri QR inserate în paginile calendarului fac ca acesta să „cânte” când sunt scanate cu telefonul mobil. (mainichi.jp)
Cele mai bune proiecte de comunicare digitală din 2022
Internetics, proiect iniţiat de The Institute şi susţinut de UniCredit Bank, ne invită la Gala de premiere Internetics 2022 de joi, 17 noiembrie, găzduită de NORD Events Center by Globalworth. Evenimentul va fi moderat de Andi Moisescu, iar accesul se face pe bază de bilet.
În 2022, competiția Internetics a înregistrat 209 înscrieri, un record pentru ultimii ani. Competiția a reunit 37 de agenții și companii participante și 75 de branduri.
Evită să fii un vorbitor slab. Două idei elementare
1. Ori de câte ori folosești cuvântul „dar" („but”) ca o conjuncție, transmiți că ai îndoieli referitoare la prima parte a frazei pe care tocmai ai rostit-o, deși poate nu intenționezi asta - de exemplu când spui "Este o idee grozavă, dar...".
Soluția? Pur și simplu, oprește-te, pune punct după prima afirmație. Dacă trebuie să adăugi o conjuncție și o a doua frază, folosește „și". De exemplu: „Este o idee excelentă și putem să o analizăm mai atent".
2. „S-ar putea să spun o prostie." Când folosești un limbaj autoironic, de minimizare a propriei idei, diluezi încrederea celorlalți în tine și îi inviți să-ți respingă contribuția sau cererea.
Soluția: enunță pur și simplu ideea fără a o califica drept posibil ridicolă. (clearrock.com)
SCURTE
Cosmos. Dacă ar fi posibil, planeta pe care aș vrea să trăiesc este Saturn. Nu numai că pe cerul acestui corp ceresc se zăresc multe inele spectaculoase care îl înconjoară, dar Saturn are 82 de sateliți tip Luna pământească. Tot să stai noaptea cu o bere în mână și să te uiți la „Lunile” saturniene.
________________
Postere. Exemplu de afacere pe bază de AI. Scrii ce vrei să conțină posterul (eu am tastat french fries and ketchup), iar sistemul îți generează grafica. Dacă îți place ce a ieșit, dai apoi comanda. Un poster A3 conceput de tine, înrămat, costă 110$, cu tot cu transport.
___________
Jocuri. Ai încercat vreodată jocul japonez Go? Aplicație iOS și Android.
___________________
Fiziologie. Un virus (marcat violet) își caută drumul spre celulele intestinale umane (marcate verde). Înregistrare video la microscop publicată de Universitatea Duke:
______________________________
Pisici. Tomberonezele din Tokio.
______________________
Video. Poate că produci conținut pentru Youtube și nu folosești acest Analyzer, se pare util.
______________________
Bucătărie. Rețete vegetariene/vegane de la hummusapien.com, food52.com, seriouseats.com.
________________
Vacanțe. 14 locuri din Europa de vizitat în mini vacanța din februarie 2023.
___________________
Cocktail. Nuci pecan în bourbon. Aflăm vineri cum le folosim.
________________
Muzică. The 25 Best Indie Pop Albums of the ’90s.
Cum să îți omori insomniile
Insomniile sunt o încercare epuizantă pentru mulți de vreme ce un clip tiktok pe tema cum să adormi în două minute a adunat peste 926.000 de like-uri și a fost distribuit de 126.000 de ori. Metoda, despre care se spune că face parte din antrenamentele militare, a fost descrisă prima dată într-o carte apărută în 1981.
Ce trebuie să faci:
Mai întâi relaxează-ți corpul, începând cu vârful capului și coborând până la degetele de la picioare.
Relaxează mușchii feței, limba, maxilarul, apoi umerii, brațele, pe rând.
Expiră, relaxându-ți pieptul; coboară spre picioare, începând de la coapse până la degete.
Eliberarea minții este esențială. De pildă, poți să-ți imaginezi că stai într-un hamac de catifea neagră într-o cameră întunecată. Repetă „nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi". Dacă exersezi seară de seară timp de șase săptămâni această tehnică, se spune că vei putea adormi apoi rapid, în mai puțin de două minute.
Un documentar de 28 de minute despre insecte a adunat în patru zile peste 2,6 milioane de vizualizări: