Puterea economică a statelor lumii. Undeva, între Rusia și UK, apare și România. (sursa)
Portrete vorbitoare
N-am apucat să testez această aplicație AI abia lansată, dar poate o faceți voi. Nu exclud să aibă un mare succes în viitor, ca meme, pe rețele sociale.
Cum te joci cu Talking Photo:
- încarci un portret în aplicație
- tastezi textul pe care poza trebuie să-l spună
- miraculos poza începe să vorbească:
Cum să le iei banii: creezi sentimentul de prezentare exclusivistă înainte de lansarea pentru tot poporul
Peste 300 de cumpărători din SUA depuseseră deja avansul pentru Spectre, primul vehicul electric al Rolls-Royce, înainte de prezentarea sa oficială de marți. Prețul de pornire pentru acest model: 413.000 de dolari. Acești clienți grăbiți au vizitat sediul companiei din Goodwood, Anglia, în ultimele două săptămâni pentru a vedea pe furiș noul model.
Coupe-ul cu două uși, mai elegant decât un Rolls obișnuit, are o autonomie de aproximativ 500 de kilometri și poate accelera de la 0 la 160 de kilometri pe oră în 4,4 secunde. Rolls-Royce spune că întreaga sa linie de mașini va fi complet electrică până în 2030.
Top trending Google search în ultimii 20 de ani. De exemplu, în 2007. Îți mai aduci aminte?
Azi, vineri, începe Les Films de Cannes à Bucarest
Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.
Între 21 și 30 octombrie, cea de-a 13-a ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest prezintă cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de Film de la Cannes, cu proiecții și invitați speciali la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie.
Biletele se pot achiziționa de pe Eventbook.ro și din rețeaua Eventbook. Pentru proiecțiile ce vor avea loc la Cinema Elvire Popescu, puteți bilete și de la casieria cinematografului Elvire Popescu. Din 21 octombrie, biletele sunt disponibile și în celelalte locații ale festivalului (Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie), care vor fi deschise cu o oră înainte de începerea primului film din program. Program și bilete.
Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este Inspirat de UniCredit Bank.
Cele mai puternice procesoare desktop pe care le-a lansat vreodată Intel
Presa tech internațională a aplaudat ieri entuziast prezentarea noii familii de procesoare Intel Core de Generația a 13-a pentru desktop, cunoscute sub numele de cod Raptor Lake.
Indiferent ce tip de creator sau de consumator digital ești, începător sau expert, noile procesoare te ridică la un alt nivel, fie că faci streaming, editezi multimedia, te ocupi de proiecte de business sau de artă. Multitaskingul performant este specialitatea casei, așadar.
Am lăsat la urmă partea ce mai plăcută: seria de procesoare Intel Core de Generația a 13-a, cu până la opt nuclee P și până la 16 nuclee E, a fost gândită pentru cele mai noi și solicitante titluri de jocuri.
Vestea bună este că procesoarele desktop Intel Core de Generația a 13-a lansate pot fi comandate deja prin partenerii ASBIS România, de pildă de la PC Garage.
Vezi și acest clip:
Va crește iar bitcoin? Se repetă istoria?
Pasionații de investiții în cripto monede fierb. Volatilitatea bitcoin nu a mai fost atât de scăzută din 2020.
După fiecare dintre ultimele trei momente când s-a întâmplat ca BVOL (indicele de volatilitate istorică - marcat cu magenta în grafic) să scadă la acest nivel, prețul bitcoin a urcat vertiginos. Se va repeta istoria?
În zona instituțiilor, Mastercard a anunțat că va ajuta băncile să ofere clienților o modalitate de a cumpăra și vinde cripto, printr-un parteneriat cu Paxos, compania de servicii de investiții cripto. Mastercard va servi drept punte de legătură între bănci, în timp ce Paxos, o bancă cripto reglementată, va furniza „servicii de tranzacționare și custodie a criptoactivelor în numele băncilor", a precizat compania.
(Pentru vigilenți: n-am promovat și nu am de gând să promovez criptomonede, cel puțin nu în stadiul acesta experimental-speculativ.)
Cum să lepezi carcasa de robot în comunicare și să treci la conversație naturală
Mi se par niște exemple potrivite.
Epuizare
81% dintre angajați spun că este important ca managerii lor să îi ajute să își prioritizeze volumul de muncă.
48% dintre angajați și 53% dintre manageri declară că sunt deja epuizați la locul de muncă, așa că prioritizarea trebuie să meargă dincolo de simpla reordonare a unei liste mult prea pline de lucruri de făcut. Liderii trebuie să creeze claritate și scop pentru oamenii lor, aliniind munca la misiunea companiei și la obiectivele echipei. (Dintr-un studiu Microsoft pe 20.000 de angajați.)
Și un grafic despre „productivity paranoia” (una cred angajații, cu totul altceva managerii):
Un oraș a stins toate luminile pentru ca locuitorii să vadă stelele
Doar în zonele nelocuite mai putem vedea puzderia de stele de pe cer, altfel lumina artificială le face nevăzute pe majoritatea. Într-un oraș olandez, care adăpostește cel mai vechi observator astronomic universitar din lume, de pe la 1600, locuitorii au stins toate luminile pentru a observa stelele așa cum le vedeau și strămoșii lor înainte de apariția becurilor electrice:
SCURTE
Games. Un puști de 18 ani a re-creat Universul, cu planete, galaxii și găuri negre, în Minecraft. Video 13:30 + povestea.
________________
Arta. Un street artist din Chicago astupă găurile din asfaltul străzilor cu mozaicuri reproducând tablouri celebre găzduite de muzeu de artă al metropolei.
__________________
Căței. Corporal Oliveira. Video 1:27.
_______________
EV. Taur - trotinetă electrică plabilă. Deocamdată, doar în SUA.
__________________
Franța. Competiție de întins brânza.
_________________
Bucătărie. E weekend, poate ai timp de bucătărit. Uite 17 rețete sănătoase. De pildă, piure de conopidă cu parmezan.
____________
Natura. Unii dintre cei mai spectaculoși copaci din lume.
_____________
Halloween. Cum s-au schimbat costumele în ultimii 150 de ani.
______________
Geneza Universului
Telescopul spațial James Webb a surprins cea mai detaliată imagine de până acum a Pillars of Creation, o pepinieră de stele nou-născute aflată în Nebuloasa Vulturului, aflată la aproximativ 6.500 de ani lumină distanță. Astronomii estimează că au o vârstă de „doar" câteva sute de mii de ani
The Seven Moons of Maali Almeida, cartea scriitorului srilankez Shehan Karunatilaka a câștigat prestigiosul Booker Prize pentru cel mai bun roman în limba engleză publicat în Marea Britanie sau Irlanda.
Acțiunea romanului, narat la persoana a doua, este plasată în Sri Lanka, în anii 1980. Personajul central, Maali Almeida, este un fotograf mort care primește o săptămână („șapte răsărituri de Lună - seven moons") în care poate călători între viața de apoi și lumea reală. În acest timp, el speră să recupereze un set de fotografii, depozitate sub un pat, și să-și convingă prietenii să le răspândeascî masiv pentru a expune brutalitățile războiului civil din Sri Lanka.
Cartea costă 111 lei.
Pentru relaxare
Prompthero este un depozit reușit de imagini generate de inteligența artificială. O plimbare prin galerii te învață ce termeni și expresii să folosești pentru a genera rezultate grafice cu adevărat magice.
CREED III | trailer oficial.
Cred că merită văzut. Something in the dirt. Trailer. În noiembrie.
Vă mulțumesc și de astă dată pentru vizită și pentru sprijinul vostru.
De ieri, suntem o comunitate de 6000 de abonați.
aaaa