New Yorkul acum vreo 40 de ani.
Joseph Rodriguez a fost șofer de taxi începând din 1977. Pasionat de fotografie, era să fie ucis prin înjunghiere într-un jaf clasic, când i-a fost furat primul set de echipamente foto. Dar nu a abandonat. Și-a cumpărat o cameră nouă și ne-a lăsat un documentar în imagini fascinant cu metropola americană văzută prin parbriz spre finalul secolului trecut. Colecția de fotografii aici.
Eat the Rich
Unii artiști o vor duce foarte bine vara asta datorită ideii lor pe bază de înghețată.
Ei au amenajat camioneta frigorifică „Eat the Rich" din care vând versiuni comestibile și reci ale lui Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates sau Mark Zuckerberg.
O astfel de înghețată costă 10 dolari, un preț cam măricel dar congruent cu conceptul artistic. (businessinsider.com)
Sper să nu le dau idei unora
O nouă înșelătorie: infractori digitali postează evaluări negative pe Google pentru restaurante cu reputație bună, unele dintre ele cu stele Michelin, și cer taxă de protecție pentru a le șterge.
Proprietari de restaurante din San Francisco până la New York spun că în ultimele zile că au primit o avalanșă de evaluări de o stea pe Google, fără descriere sau fotografii, de la persoane care nu au mâncat niciodată la restaurantele lor. La scurt timp după recenziile negative, proprietarii au primit e-mailuri prin care li se cerea un card cadou Google Play de 75 de dolari pentru a elimina evaluările. În cazul în care nu se primește plata, se spunea în mesaj, vor urma alte evaluări negative. Infractorii declarau că sunt din India, iar taxele de protecție ar asigura supraviețuirea familiilor lor. (nytimes.com)
Smartwatch Canyon Wildberry, pregătit pentru vacanțe și sport
Recomand acest ceas inteligent pentru că are un preț bun, este rezistent și lucrat îngrijit, iar în privința funcțiilor sigur nu te va dezamăgi.
Canyon Wildberry smartwatch, potrivit pentru vacanțe și sport (Google Fit și Apple Health integrate), vine cu o carcasa metalică și cu certificare IP67, ceea ce înseamnă că rezistă la scufundări de până la un metru.
Numără pașii pe care îi faci în fiecare zi, îți verifică ritmul cardiac și schimbă comod piesele muzicale în timpul antrenamentelor. Pe lângă urmărirea activității fizice – are programate 7 sporturi, de la baschet la alergare -, Canyon Wildberry smartwatch îți oferă prognoza meteo și ocazia să faci fotografii cu ajutorul telecomenzii pentru camera foto. Doamnele vor găsi, de asemenea, o aplicație - calendar specială. Se înțelege foarte bine cu ambele sisteme de operare pentru mobil, iOS și Android.
La utilizare intensivă, bateria ține cinci zile.
Elegant și versatil, se potrivește cu orice ținută, sport, casual sau mai sofisticată.
Acest clip îți va spune în 90 de secunde povestea completă a Canyon Wildberry SW-74:
Îl găsești la evoMAG (ofertă hot) și la PCGarage.
Produsele Canyon sunt distribuite în România de ASBIS.
TikTok Search, Instagram Search…
Aproape 40% din membrii Generației Z preferă căutările pe TikTok și Instagram în detrimentul Google Search și Maps.
TikTok este aplicația social media cu cea mai rapidă creștere.
Vicepreședintele senior al Google Prabhakar Raghavan a explicat că, potrivit studiilor interne ale Google, „aproape 40% dintre tineri, atunci când caută un loc pentru prânz, nu se duc la Google Maps sau la Search, ci pe TikTok sau Instagram". (techcrunch.com)
Sculptura virtuală 3D a lui Desmond Doss
Desmond Doss a fost un soldat american care a refuzat să poarte armă sau să ucidă în timpul celui de-a Doilea Război Mondial. A salvat numeroase vieți făcând parte din corpul medical al armatei.
Artista multimedia Teodora Paraschiv a realizat o reprezentare digitală 3D a acestui personaj aparte.
„Am ales să îl reprezint pe Desmond Doss datorită credinței sale în bine. Chiar și după ce a văzut ce e mai rău cu proprii săi ochi, Desmond a ales în continuare sa fie altruist și iertător. Desmond nu și-a pus niciodată la îndoială principiile, nu a renunțat la ceea ce credea.”
Teodora a câștigat locul I cu acest proiect digital la #ForeverHeroesChallenge, provocarea de sculptură #3D a celor de la AMC Ro Studio - anunță comunitatea tinerilor artiști multimedia RADAR.
_____________________
Consecventă filosofiei sale de a încuraja creația artistică, UniCredit Bank este susținătoare a unor proiecte RADAR - New Media Art.
De ce Adele le place fetelor
Tristețea este de obicei un sentiment pe care încercăm să îl evităm. În acest sens, un extraterestru s-ar putea aștepta ca noi să găsim muzica lui Adele deprimantă și antipatică.
Cu toate acestea, astfel de muzică tristă atrage și place multora.
Atunci când trăim o pierdere în viața reală sau empatizăm cu durerea altcuiva, în noi se eliberează hormoni precum prolactina și oxitocina. Aceștia ne ajută să facem față pierderii și durerii: ne simțim astfel ceva mai liniștiți și consolați.
Participarea la suferința exprimată în cântecele lui Adele sau ruminația propriei dureri provocată de muzică pot provoca astfel de schimbări chimice în organisme. A da click pe cântecul lui Adele poate fi ca și cum am da click pe o perfuzie metaforică cu morfină. (bigthink.com)
SUPERF3ST, festival de muzică Web3
Compania newyorkeză de evenimente Superfly orgnizează primul festival de muzică din istorie pe Web3, reunind deținătorii de NFT pentru ca aceștia să decidă asupra fiecărui aspect creativ al acestui SUPERF3ST. Festivalul va avea loc anul viitor și ar putea fi un test pentru transferul puterii de decizie către public în organizarea unor astfel de evenimente.
Proiectul debutează cu vânzarea, azi, a unei colecții NFT numită SUPERPASS.
Fiecare dintre cele 3.000 de NFT-uri (concepute de artistul Donte Neal) va permite deținătorilor să voteze „momentele cheie de decizie" ale festivalului, inclusiv lineup-ul. Superfly vrea să le ofere fanilor șansa de a se asigura că trupa lor preferată cântă la noul său festival. Bugetul inițial al SUPERF3ST este de 7 milioane de dolari. (billboard.com)
Site interactiv de istorie
Nu funcționează pe telefon (cel puțin pe Android), dar ne arată ce poate pe un PC.
Histography este o platormă interactivă care ne povestește 14 miliarde de ani de istorie, de la Big Bang până în 2015.
Site-ul extrage informații istorice din Wikipedia și se actualizează zilnic.
Proiectul Histography a fost creat la Academia de Arte și Design Bezalel, Ierusalim.
Scuze științifice pentru burți
Lumina soarelui ar putea să le stârnească foame bărbaților, din cauza stimulării unui hormon responsabil cu apetitul.
Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au analizat efectul sezonalității asupra consumului de alimente. Au descoperit că în timpul verii subiecții bărbați și-au crescut aportul caloric cu aproximativ 300 de calorii pe zi. Această creștere nu a fost observată în cazul subiecților femei.
Explicația: soarele induce eliberarea hormonului grelina în sângele bărbaților, dar nu și în cel al femeilor. Grelina, cunoscută ca „hormonul foamei", stimulează apetitul, printre alte efecte. Diferențele dintre bărbați și femei pot fi pot fi explicate prin modul în care testosteronul și estrogenul interacționează cu razele solare. (timesofisrael.com)
SCURTE
Pictură. Un autoportret necunoscut al lui Van Gogh a fost descoperit la National Galleries of Scotland.
____________
Iluzie optică. Doar 2% dintre voi sunteți capabili să descoperiți toate cele patru femei ascunse în acest desen.
__________
Avioane. Dacă te pasionează istoria accidentelor aviatice: un pilot Aeroflot și-a lăsat cei doi copii să se joace cu comenzile unui Airbus 310. Reconstituire, video 14:18.
__________________________
Păsări. Fotografii premiate.
______________________
Animale. Pisici mai mari la London Zoo.
______________
Munte. Niște turiști au filmat cum sunt înghițiți de o avalanșă.
____________
Istorie. Foto; semnăturile celor patru Beatles. Exponat din Muzeul Montblanc.
__________________
Seriale. Squid Game, produs de Netflix, a devenit primul serial de limbă non-engleză care a primit o nominalizare Emmy la categoria Best Drama. În total, a primit 14 nominalizări Emmy.
____________________
Emojipedia. Apar noi emoji.
___________
Muzică. Piesele anilor 90 sunt cele mai ascultate. Putem presupune că și în Europa e cam la fel:
.______________________
Design. 91 de obiecte 3D.
________________
Muzică. Prospături, ca să știi ce ascultă copiii tăi în căști.
Începe BBC Proms
Cel mai mare festival de muzică clasică din lume, BBC Proms, începe astăzi la Londra și se desfășoară până pe 10 septembrie. Să nu-ți închipui un festival cu spectatori solemni și înghețați; reprezentațiile sunt relaxate și gândite pentru tot poporul, conform conceptului Proms încă de la înființarea sa în 1895.
Dacă treci vara asta prin Londra merită experiența. Dacă nu, BBC transmite live în fiecare seară, impecabil, ce-i mai important.
Ca să-ți faci o idee despre atmosfera din sala de concerte și de pe străzile din jur, un clip Proms:
Și încă un clip, cu Angela Gheorghiu la Proms, soprana care a promovat România, ori de câte ori a avut ocazia.
THE WOMAN KING – Official Trailer (HD). În septembrie la cinema.
ORPHAN: FIRST KILL | Official Trailer | Paramount Movies. În august la cinema.