Italianul Gabriele Galimberti a câștigat World Press Photo 2021 la categoria „Portrait Stories” cu proiectul său The Ameriguns. Click pe link pentru a vedea zece fotografii cu americani și colecțiile lor incredibile de arme.
Casa de discuri TikTok
Artista pop Halsey se plânge că producătorul nu o lasă să lanseze o piesă nouă fără o campanie pe TikTok pentru a o face virală.
Multe dintre hiturile recente, de la „Heat Waves" până la „We Don't Talk About Bruno", datorează o mare parte din succes rețelei TikTok - utilizatorii dansează pe muzica respectivă, mimează interpretarea (lip sync) sau o folosesc ca fundal sonor pentru diverse activități.
Unii artiști s-au revoltat față de obligația de a face frumos pe TikTok, vezi Florence and the Machine, dar marile case de discuri nu mai imaginează campanii de marketing fără TikTok.
Cum era de așteptat, fiecare astfel de revoltă a cântăreților față de tirania producătorilor potențează viralitatea și locul în top. O fi și scandalul o strategie de promovare. (time.com)
Noi nu cântăm, dar asta nu ne împiedică să ne copilărim 3 minute și 41 de secunde cu tocmai pomenita piesă viralizată:
Cine mai vine la Techsylvania: Alina Vandenberghe
Alina Vandenberghe a plecat din România în SUA acum 14 ani. Pornind de jos, de la nivelul de intern la Thomson Reuters, primea un an mai târziu șansa incredibilă de a lucra la o aplicație de știri pentru un produs secret al Apple. Atât de secret, încât prototipul era legat de o masă într-o cameră din subsolul clădirii Thomson Reuters. Alina urma să dezvolte partea de experiență a utilizatorului, cu feedback primit de la Steve Jobs însuși. După câteva luni de dezvoltare, în aprilie 2010 aplicația Alinei era arătată și lăudată în fața lumii de CEO-ul Apple odată cu lansarea acelui nou produs: primul iPad. (pressone.ro)
Alina Vandenberghe este azi co-fondatoare (alături de soțul ei) a companiei B2B Chili Piper (asistență software pentru vânzări online, poți cere un cont demo aici), cel mai nou unicorn din Statele Unite ale Americii fondat de un român.
Alina vine la Techsylvania, cel mai complex eveniment tech internațional din România.
Detalii despre eveniment și un cod promoțional pentru bilete, aici.
Recomand: Logitech Zone True Wireless, căști Bluetooth premium, de business
Sunt doar câteva branduri pe care le recomand cu ochii închiși ca având produse excelente. Logitech, pe care îl tot testez de mai bine de 15 ani, este unul dintre ele.
Azi, îți prezint un produs premium sub această semnătură, Logitech Zone True Wireless, căști Bluetooth pentru business.
Nu știi niciodată unde te prinde un business call, așa că principala calitate a unor astfel de căști este să aibă integrate microfoane cu anularea zgomotului ambiental, ideale pentru spațiile aglomerate sau pentru lucrul de acasă, când se întâmplă, de pildă, să ai un cățel comunicativ, care se apucă să latre exact când dialogul profesional este mai serios.
Logitech Zone True Wireless vin așadar cu noise cancelling microphone și mai au calitatea foarte utilă de a se conecta simultan la telefon și laptop. Nu mai trebuie explicată, cred, utilitatea acestei posibilități.
Apropo de captarea clară a vocii, Bluetooth Zone True Wireless, vin cu trei microfoane în fiecare cască (șase în total). Două dintre microfoane captează vocea prin conducție osoasă (prin oasele maxilarului) și, în combinație cu materialul care ajută la eliminarea zgomotelor ambientale – vântul de exemplu, oferă un sunet de calitate profesională, indiferent de mediul în care te afli.
În plus aplicația mobilă Logi Tune îți permite să reglezi căștile de pe smartphone, după preferințele personale.
Căștile Zone True Wireless Bluetooth oferă o calitate audio remarcabilă. Funcția Hybrid ANC anulează zgomotele care vă distrag atenția și vă ajută să vă concentrați. Dacă vrei totuși să mai auzi și ce se întâmplă în jurul tău (pe stradă sau la volan), funcția Transparency Mode este utilă pentru că, în afară de discuția purtată, vei auzi și zgomotul oamenilor sau al traficului fără a-ți scoate căștile.
Driverele mari de 12 mm oferă tonuri de bas corpolente, completând experiența de a te bucura de întregul spectru de frecvențe, pentru că, da, aceste căști sunt și pentru entertainment, nu numai pentru lucru.
Logitech True Wireless Bluetooth earbuds funcționează fără probleme cu aplicațiile de apelare obișnuite pe majoritatea platformelor și sistemelor de operare. Certificările includ Microsoft Teams, Google Meet, Google Voice, Zoom, Cisco Webex, BlueJeans și GoToMeeting.
Pentru fișa tehnică completă, click aici.
Sunt abia lansate și le găsești pe stoc la ASBIS, distribuitor Logitech în România.
Vrei să te relaxezi? Încearcă podcasturile white noise
Nu o să recunoască nimeni că a obosit în zgomotul acestui volum uriaș de conținut online. Ca efect, în domeniul audio, destui dintre cei care au avut ideea unor podcasturi white noise câștigă interesant.
Ce înseamnă un podcast white noise? Este opusul celor aflate în top, cu gazde gălăgioase care dezbat politică, vorbesc despre sexul îngerilor în societate, se plâng de casierele de la supermarket sau construiesc misterul unei crime (în Marea Britanie și SUA au mare succes podcasturile polițiste, ai văzut).
Spre deosebire, un podcast white noise livrează timp de ore întregi sunetul valurilor oceanului care se sparg de țărm, al unei furtuni cu tunete la munte sau corul unor broaște.
Studiu de caz: Todd Moore, un rezident din Florida Keys, a renunțat la slujba sa în domeniul securității cibernetice și a lansat în 2019 podcastul „Tmsoft's White Noise Sleep Sounds”. Moore spune că emisiunile sale cu zgomot alb au aproximativ 50.000 de ascultări pe zi, o cifră foarte bună.
Și cât câștigă? Moore și echipa sa de zgomot alb - da, are cinci angajați și colaboratori - oferă un plan de abonament. Dar majoritatea ascultă versiunea gratuită, cu suport publicitar. Pentru că Moore nu dorește să întrerupă aura liniștitoare a emisiunilor sale, el optează să includă doar reclame pre-roll. Anchor îi plătește lui Moore 12,25 dolari pentru fiecare mie de ascultări, ceea ce înseamnă aproximativ 612,50 dolari pe zi sau aproximativ 18.375 de dolari pe lună. (bloomberg.com).
O să spui că e puțin. Acest podcast nu este singura afacere a lui Moore și odată ce a urcat un episod, acesta produce bani timp îndelungat fără cel mai mic efort din partea lui.
Știu că vrei să asculți de curiozitate podcasturi cu zgomot alb, așadar iată trei link-uri:
Tmsoft's White Noise Sleep Sounds
Best Noise Labs
Relaxing White Noise
Anti-lobby cripto
Un număr de 26 de experți IT, printre care un conferențiar de la Harvard și un inginer principal de la Google Cloud, au trimis o scrisoare parlamentarilor americani, solicitându-le să nu cedeze în fața lobby-ului cripto, foarte activ.
„Sistemul blockchain nu e sigur, nu e descentralizat. Un sistem în care uiți o parolă și îți pierzi economiile de o viață nu e sigur” - afirmă ei.
Numărul lobbiștilor industriei cripto pe lângă legislatorii americani a crescut de la 115 la 320 în ultimii patru ani, iar sumele, de la 2,2 milioane$ la 9 milioane$ în aceeași perioadă (cam zgârciți, mi se pare :).
Oricum, entuziasmul s-a mai potolit după spectaculosul colaps al TerraUSD și odată cu scumpirea electricității. (ft.com)
Dar blockchain nu înseamnă doar NFT și criptomonede, aș preciza.
Ai în familie un adolescent? Dă-i share la invitația Game Development Week. S-ar putea să-i schimbe în bine destinul
Suntem pe locul 5 în Europa ca număr de angajați în industria producătoare de jocuri video - peste 6.000 de specialiști - și exista un potențial mare de creștere.
În 2020, industria locală de dezvoltare de jocuri video a atins o cifra de afaceri record, de 218 milioane de dolari, fiind una din cele mai puternice industrii creative din țară.
Ca orice sector dinamic, industria de gaming are nevoie de noi talente.
Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) organizează săptămâna viitoare Game Development Week, eveniment exclusiv online, cu participare gratuită, dedicat elevilor de liceu.
Vezi aici programul workshop-urilor.
_________________
Evenimentul este susținut de UniCredit Bank.
Turismul bazat pe canabis a ajuns o industrie de 17 miliarde de dolari în SUA. Și tot crește
Fiecare dolar cheltuit la un comerciant de canabis din SUA injectează 2,80 dolari în economia locală, astfel că turismul înflorește în cele 19 state americane care au legalizat iarba pentru uz recreativ.
Tururi all-inclusive precum Emerald Farm Tours din San Francisco sau Michigan Cannabis Trail oferă călătorilor o imagine de ansamblu asupra industriei, inclusiv vizite la ferme.
De pildă, Los Angeles atrage turiști din întreaga lume, iar L.A. Times a numit cartierul West Hollywood din metropolă „Amsterdamul din vestul îndepărtat".
Încet, dar sigur, experiențele turistice bazate pe canabis sunt privite în același mod ca o zi petrecută la o cramă sau la o fabrică de bere. Un sondaj arată că 68% dintre americani susțin utilizarea de către adulți a ierbii, iar 50% dintre mileniali spun că își aleg locul de vacanță în funcție de „dacă am voie să consum”.
Cum vă mai plictiseam, statul trebuie să scoată cumva bani după ce a stabilit că tutunul e câh (foarte bine!). Și a constatat că un alt fel de fumat (canna-cations) aduce chiar mai multe venituri din impozite. (forbes.com)
Fotograful britanic Paul Goldstein a alergat aproape 13 ore cu un tigru-mascotă de 15 kilograme în spinare, la altitudinea de 5000 de metri, la Maratonul Everestului.
Paul s-a străduit astfel să strângă donații de 100.000 de lire pentru salvarea aceastor feline aflate pe cale de dispariție în India. (petapixel.com)
SCURTE
Finețuri. Sâmbătă și duminică. Alex Petricean. La MARe
________________
UK. Proporția angajaților care lucrează în regim hibrid a crescut de la 13% la începutul lunii februarie la 24% în mai. Procentul celor care lucrează exclusiv de acasă a scăzut de la 22% la 14% în aceeași perioadă. (ons.gov.uk)
____________
Istorie. Într-o vreme a existat limba numită russenorsk, combinație de rusă cu norvegiană vorbită în nordul Norvegiei. Un text pe care îl recomand.
Citește și comentariile dacă te interesează istoria mai puțin știută.
___________
Marketing. Celebra Royal Philharmonic Orchestra din Londra reinterpretează jingle-ul McDonald's cu ocazia Queen's Platinum Jubilee. Oricâtă muzică clasică știi, tot la mec ajungi după o zi grea de repetiții.
_______________
Pisici. AnoukTheNinjaCat.
____________________
Mișcare. Dacă faci sport - alergi, de exemplu, platforma asta Nike s-ar putea să te intereseze.
___________________
Siri. Lansează Apple un nou motor de căutare?
______________
Apps. Aplicația anti-Instagram Poparazzi își face promovarea pe Instagram. Aplicația a adunat 5 milioane de descărcări. E doar în variantă iOS. 75% dintre utilizatori au între 14 și 18 ani.
____________
British. De Jubileu, fiul Reginei are o dedicație care urcă în top. (Căutați și voi în Urban Dictionary :)
Film. R.M.N.
Am văzut aseară în avanpremieră filmul R.M.N al lui Cristian Mungiu, cel selectat la Cannes. Cred că e cel mai bun film românesc din ultimii zece ani. Cu actori perfect aleși, cu o poveste excelent alcătuită. Mungiu nu își construiește emoționalul din R.M.N cu clădiri răpănoase, aurolaci și lumpeni, cu dialogurile lungi și scremut filosofice, cu spectaculosul derizoriului mioritic, precum unii regizori autohtoni.
E actualitate pură, crudă, în care episodic te recunoști, oricât ai fi de deschis la minte. Unele personaje de pe ecran par prietenii, rudele tale, la care ții, dar care deraiază, cu frici, invidii, montați de conspirații și biasuri.
Nu e un film relaxant, dacă ești în episod depresiv, nu te duce să-l vezi. Dar dacă îți trece și nu ești fan Dorian Popa, trebuie neapărat.
Cu R.M.N, cinematografia românească, lăudată de multe ori exagerat de snobime, s-a făcut mare. (Aici puteți să înjurați.)
Filmul este de astăzi în cinematografe.
Se anunță interesant: The Menu | Official Teaser Trailer | Searchlight Pictures:
Andor | Teaser Trailer | Disney+. Din 31 august.