Jeffrey Martin a făcut într-o singură zi 6000 de fotografii ale Barcelonei, dintr-un singur loc, din cea mai înaltă clădire a orașului, Torre Agbar, cu 34 de etaje. Imaginile au fost au fost apoi asamblate într-o panoramă completă de 360º cu o rezoluție extraordinară, 45 de gigapixeli. Click pe butonul „fullscreen" din dreapta jos a imaginii. Pe mobil/tabletă, apasă lung cu un deget și apoi selectează „fullscreen".
Să călătorim un pic la New York
Andy To are în studioul său o cantitate impresionantă de aparatură profesionistă, dar preferă de multe ori să filmeze cu iPhone. Avem aici o mostră excelentă:
Despre cum creează aceste filme cu iPhone-ul, aici.
Gânditori care inspiră lumea
Programul complet al Brand Minds și lista invitaților, aici.
Un cerc nesfârșit de sunet
Bang & Olufsen Beoplay A9 4th GEN 2 este, cred, cel mai frumos sistem de sunet creat vreodată. Ar putea avea propria sală de expunere într-un eventual muzeu universal al creației umane.
Își găsește locul în casă ca piesă de mobilier rafinată, minimalistă, realizată din lemn, aluminiu și țesătură de cea mai bună calitate, dar calitatea decorativă este doar o aparență. Trezit la viață, sistemul Beoplay A9 umple spațiul cu armonii Bang & Olufsen Signature Sound, datorită unui sistem de amplificare puternic, de 480 de wați.
O funcție inteligentă de adaptare la camera în care este instalat ajustează sunetul la mediul înconjurător, astfel încât să poți asculta muzica așa cum au gândit-o artiștii. Sistemul analizează încăperea cu ajutorul unui microfon extern și creează un set de filtre definite care compensează reflexiile de la mobilier și pereți.
Avem opțiuni generoase pe partea de conectivitate wireless: WLAN - 802.11b/g/n/ac (2,4 GHz și 5 GHz), DLNA - DMR, Apple AirPlay 2, Bluetooth 4.2.
Cum ne-a obișnuit Bang & Olufsen, Beoplay A9 vine și cu servicii de streaming integrate: B & O Multiroom, Chromecast, Apple AirPlay 2, TuneIn, Deezer.
Poți consulta complexa fișă tehnică și povestea creării Bang & Olufsen Beoplay A9 4th GEN 2, aici.
Îl găsești acum într-o culoare de ediție limitată, Nordic Ice.
Cât câștigă o influenceriță americană
Are 204.000 de urmăritori pe TikTok, 137.000 pe Instagram și 151.000 pe Pinterest. Natasha Green (@asiliglamcooks) este influenceriță de lifestyle și cooking și a declarat celor de la Business Insider cât a câștigat în aprilie și cât a cheltuit profesional:
Desigur, piața americană e imensă, iar audiența Natashei, internațională, mulțumită englezei.
Cine scoate bani din selfie-uri
Controversata companie specializată în recunoaștere facială Clearview AI a fost amendată cu aproximativ 10 milioane de dolari de către autoritatea de protecției a datelor din Marea Britanie, pentru că a colectat portrete ale cetățenilor britanici de pe internet și de pe rețelele sociale. De asemenea, firmei i s-a ordonat să șteargă toate datele pe care le deține despre cetățenii britanici.
Clearview AI se mândrește cu una dintre cele mai mari baze de date din lume, care conține 20 de miliarde de chipuri de oameni, pe care le-a extras de pe internet din surse publice, de pildă rețelele de socializare, fără consimțământul acestora. Clienții, precum departamentele de poliție și serviciile secrete, plătesc pentru acces la această bază de date.
În UE, Clearview AI a fost amendată de Italia cu 20 de milioane de euro pentru încălcarea GDPR, iar Franța i-a ordonat să șteargă toate datele cu privire la cetățenii săi.
Din fericire, Europa lucrează la o legislație antibiometrică AI care ar putea interzice recunoașterea facială în timp real, în locurile publice. (technologyreview.com)
Cine va conduce economia lumii
Credit Suisse a publicat un studiu despre startup-urile unicorn (companii tinere care valorează peste 1 miliard de dolari). Acesta este topul european pe țări:
Iar acesta este topul mondial pe regiuni:
Dacă te pasionează domeniul, găsești studiul aici.
PS: Vezi Rusia pe undeva?
Artă pe care o poți mânca
Cei din industria de comunicare au ciulit urechile: roboții AI ai Shutterstock au indicat patru tendințe în artă care ar putea să cucerească piața consumer în perioada următoare. Una dintre acestea o reprezintă mâncarea ca artă, cu exponenți ca Alli Gelles sau The Gemini Bake, maeștri în a transforma deserturile în obiecte estetice.
The Gemini Bake a colaborat recent cu Marc Jacobs și Nylon Magazine la o ședință foto folosind creațiile lor ca recuzită.
Din fericire, suntem încă liberi să nu considerăm neapărat niște dulciuri colorate drept opere de artă.
Celelalte trei tendințe, aici.
SCURTE
Istorie. De unde a pornit Dubai și cum arăta în 2004-2009.
___________________
Sport. Strava a depășit 100 de milioane de utilizatori și a cumpărat aplicația mobilă Recovery Athletics, o platformă de pregătire/recuperare pentru sportivii de anduranță. Aplicația funcționează doar pe iPhone.
______________
NFT. Grupuri hoteliere precum Noble House Hotels & Resorts din San Francisco își convertesc o parte din rezervările de camere în NFT. Vânzând sejururile în camere ca NFT-uri, hotelurile încasează plata indiferent dacă turistul vine sau nu în cele din urmă. (wsj.com)
——————-
Bani. Chanel va deschide private boutiques pentru a se asigura că clienții bogați nu se vor amesteca cu plebea.
_______________
Rețete. Poți deveni creativ(ă) când faci sandvișuri cu brânză? Desigur. Totul e să nu exagerezi și să combini macaroane cu pâine cum fac entuziaștii aceștia.
______________
Excentrici. Un taiwanez își scoate peștii la plimbare, ca pe căței.
__________
Vara aceasta. The Gray Man | Official Trailer | Netflix.