Calea Lactee arcuindu-se deasupra deșertului Pinnacles. Fotograf: Trevor Dobson. Loc: Parcul Național Nambung, Australia
„Aceasta este o panoramă de 180 de grade a Căii Lactee, surprinsă în Australia de Vest. Pentru această imagine am făcut 124 de fotografii separate.
Pinnacles este un loc uimitor pentru astrofotografie - povestește Trevor Dobson.
Cele mai bune fotografii ale Căii Lactee, aici. Cei mai mulți dintre noi nu prea mai avem cum să o vedem în toată splendoarea sa, din cauza orizontului încărcat și a poluării luminoase.
Instagram: Vă pierdeți timpul dacă postați doar foto
Unii influenceri de top specializați în fotografie travel spun că sunt afectați de prioritatea pe care Instagram o acordă acum videoclipurilor.
„Toți cei pe care îi cunosc în acest spațiu se află într-o etapă de trebuie să învăț video sau devin irelevant” - spune Chris Hau, fotograf de travel și videograf canadian cu peste o jumătate de milion de urmăritori pe Instagram. Influencerii au constatat o scădere de 30% până la 50% a reach-ul în acest an. Unii afirmă că au pivotat spre video și că au văzut cum cifrele de audiență încep să-și revină. (businessinsider.com)
Test
În câteva minute, afli care e gradul tău de epuizare. Nu trebuie să dai date personale.
Orange România te invită la un spectacol fără limite, în care arta se combină cu tehnologia
Voi merge pentru că va fi interesant.
Unde: Piața George Enescu, București (lângă Ateneu).
Când: începând din seara asta, adică de vineri, până duminică inclusiv.
Ce a pregătit Orange:
Experiențe hi-tech în Orange Expo. Ești invitat(ă) în zona Orange Expo, unde vei putea să vizitezi, cu ajutorul realității virtuale, Catedrala Notre-Dame din Paris, ca să descoperi acest simbol parizian și emblematic monument de arhitectură gotică așa cum arăta înainte de 2019.
Demonstrație 5G. De asemenea, vei putea să conduci de la distanță, prin intermediul rețelei 5G, o mașină pe un circuit din Franța. Toate acestea sunt posibile prin rețeaua #1 Orange, certificată de auditori independenți drept cea mai rapidă rețea din România*.
Tehnologie și artă. Te va fascina un conținut 3D special realizat pentru acest eveniment, cu care vei putea interacționa prin intermediul unei instalații video.
Spectacole live. Toate aceste experiențe tech vor fi completate de reprezentații artistice stradale, iar vineri și sâmbătă (20 și 21 mai), prestigioasa Orchestră Simfonică București, care reunește cei mai valoroși artiști instrumentiști din România, va susține un concert de muzică clasică, interpretând celebra lucrare ”Anotimpurile” a lui Antonio Vivaldi.
Intrarea este liberă, publicul fiind așteptat în spațiul dedicat din Piața George Enescu începând cu ora 18:30.
Orange sărbătorește astfel alături de clienții săi, dar nu numai, un important pas în istoria sa. În luna septembrie 2021, Orange a finalizat tranzacția prin care a achiziționat pachetul majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications, redenumită Orange Romania Communications. Cele două companii au obiectivul de a fi prima alegere pe piața serviciilor convergente din România și un partener de încredere pentru afaceri și administrația publică.
*Orange România a fost desemnată cea mai rapidă rețea fixă și cea mai rapidă rețea mobilă conform analizei Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® pentru Q3–Q4 2021.
Bang & Olufsen Beoplay EQ Nordic Ice Collection. Ca să nu te mai deranjeze nimic
Îmi plac căștile tip earphones. Sunt discrete și comode. Iar dacă sunt semnate Bang & Olufsen avem siguranța unei calități excepționale.
Astăzi ne ocupăm de modelul premium Beoplay EQ. Aceste căști vin cu adaptive active noise cancellation și cu o formă desenată atent pentru a se potrivi urechii, astfel că îți vei crea propriul univers de liniște în care să-ți asculți muzica, podcasturile sau audiobook-urile.
Nu cred că are cineva vreun dubiu în privința calității sunetului livrat de un nou driver electrodinamic de 6,88 mm și reglat de celebrii ingineri Bang & Olufsen.
La apeluri, căștile Beoplay EQ îți captează cristal vocea datorită celor șase microfoane încorporate și a tehnologiei adaptative de anulare a zgomotului ambiental, ceea ce e important dat fiind că lucrăm acum de oriunde ne prinde ședința virtuală cu echipa. Pleci și ai nevoie de handsfree dar ai uitat să încarci căștile? În 20 de minute prind suficientă putere pentru a funcționa două ore. Altfel, autonomia la o încărcare completă este de 20 de ore de funcționare și de 6,5 ore cu anularea zgomotului activată.
Bang & Olufsen Beoplay EQ au apărut și într-o ediție limitată Nordic Ice Collection și, da, colecția aceasta exclusivistă a ajuns și în România.
Fițe Metallica
În cadrul colecției sale Blackened American Whiskey, Metallica a lansat o nouă etichetă, Rye The Lightning, după numele celebrului lor albumul din 1984.
Ride The Lightning este marketat ca un bourbon special, pentru că aromele sale ar fi fost rafinate de frecvențe hertziene joase din muzica trupei, care au făcut să vibreze butoaiele în care alcoolul a fost finisat.
Astfel, butoaiele cu whisky au fost plasate într-o incintă în care a răsunat muzica trupei redată prin boxe speciale, în acest caz înregistrarea concertului din 2012 din Atlantic City.
Rye the Lightning by Metallica este fabricat din whisky-uri de secară de Kentucky cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani și trecut prin butoaie de vin Madeira și de rom din Caraibe timp de 2-14 săptămâni. Printre notele de degustare se numără smochine uscate, fân, lemn de pin, pere și prăjitură cu rom.
Ce pot să spun? Că astfel de povești vând. (nme.com)
Fericirea a durat cam o săptămână
Editorul Mat Honan de la MIT Technology Review a cumpărat un NFT pentru a descrie experiența într-un articol și pentru a-l face cadou prietenei lui.
NFT-ul consta (vezi la final de ce folosesc trecutul) într-o poza digitală autentificată în blockchain a unuia dintre restaurantele lanțului Olive Garden, asemănătoare cu aceasta, pe care am luat-o de pe wikipedia:
Prețul inițial al unui astfel de NFT pe platforma de tranzacționare OpenSea era de 19,9 dolari. Până a învățat că nu poate achiziționa direct NFT-ul cu cardul de credit, până a cumpărat criptomonedă Ether pentru a finaliza tranzacția, ofertele inițiale erau sold out și apăruseră vânzătorii secundari, astfel că pozele digitale cu restaurante aveau un preț mai ridicat. Jurnalistul a mai cumpărat monedă digitală, apoi a descoperit că trebuie să plătească și gas fee, o taxă de serviciu percepută pentru verificarea tranzacțiilor.
A reușit să cumpere un NFT Olive Garden, dar pentru a-l dărui/transfera prietenei a trebui să plătească încă o gas fee. În final, ceea ce promitea să coste 20 de dolari a scos din buzunarul jurnalistului 300 de dolari. Dar nu mai conta, prietena lui a fost fericită că e și ea proprietara unui NFT.
Bucuria a durat cam o săptămână, până când avocații lanțului Olive Garden au trimis OpenSea o notificare de retragere a NFT-urilor cu imaginile acestui brand, ca fiind neautorizate.
Astfel că NFT-urile au dispărut în neant și duse au fost. (Povestea, aici.)
Concluzia lui Mat Honan: „Fie că vorbim de o criptomonedă universală bazată pe biometrie, menită să susțină Web3, de orașe construite prin Bitcoin, de monede digitale care înlocuiesc banii lichizi sau de modul în care iBuying transformă piața imobiliară, tehnologia schimbă în mod fundamental modul în care cumpărăm, cheltuim și economisim bani.”
Ce te așteaptă la Weekend Sessions în Grădina Botanică
Din program:
Sâmbătă 21 mai: sesiuni muzicale cu Alma Nicole, (pop-indie), Mara Halunga & Cauê de Marinis Project (jazz brazilian)
Duminică 22 mai: Maxim Belciug (recital chitară clasică), Skye Collective (jazz).
În ambele zile veți putea participa la sesiuni de poezie - performance cu Mugur Grosu, sesiuni la Cortul Terapeutic cu psihoterapeut Ștefania Dudău, sesiuni de yoga cu Beatrice Crancu, ateliere creative cu flori presate cu Magda Ștefan, proiecții de film de la UNATC și Institutul Francez.
Weekend Sessions la Grădina Botanică, Șoseaua Cotroceni, 32
Sâmbătă și duminică, de la 16.00 la 21.00
Copiii sub 12 ani au intrarea gratuită
Un bilet este 60 lei online și 70 lei la intrare
Seria de picnicuri culturale Weekend Session continuă timp de patru luni, la umbra copacilor din Grădina Botanică a Universității din București, Șoseaua Cotroceni. Sesiunile vor reuni peste 150 de artiști locali și invitați speciali. Sesiunile de muzică se vor îmbina cu socializare, audiții, picnic în pădure sau degustări, poezie sau dans contemporan, filme, discuții și dezbateri, ateliere pentru copii.
Vizitatorii sunt invitați să își aducă pături, pufi sau șezlonguri și să se bucure de pauze cu degustări de la mici antreprenori locali din selecția roditorfoodmarket.ro - platformă realizată cu suportul UniCredit Bank.
Vrei mașină electrică? Stai la coadă
Cererea ridicată și problemele de aprovizionare cu componente fac ca timpul de livrare a automobilelor electrice să tot crească.
Astfel, grupul Volkswagen - Volkswagen, Porsche, Audi și altele - a vândut toată producția de vehiculele electrice în SUA și Europa pentru restul anului. La fel și Mercedes-Benz. Ford a epuizat atât modelele sale Mustang, cât și F-150 EV „pentru câțiva ani", iar acum este „complet suprasolicitat" cu peste 200.000 de precomenzi. Tesla accelerează producția, dar probabil că nu vei putea obține un Model 3 până în decembrie. (businessinsider.com)
Nu e deloc complicat să salvezi copii abia veniți pe lume
Îți ia doar două-trei minute. Stai în fața computerului și completezi un formular simplu. Dacă faci asta, ai putea salva viața unor copii născuți cu afecțiuni medicale grave.
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către #FondulViațăPentruNouNăscuți și ajută Fundația Vodafone să doteze secțiile de neonatologie cu echipamentul potrivit, pentru a le oferi celor mici cele mai bune condiții medicale.
Completează formularul aici: https://fundatia-vodafone.ro/redirectioneaza/.
Interviu cu profesorul Google
Google a lansat Interview Warmup, o platformă care folosește inteligența artificială pentru a te antrena dacă ai de dat un interviu de angajare. Îți pune întrebări și apoi îți analizează vocea sau răspunsurile tastate pentru a stabili unde mai ai de lucru. De exemplu, identifică dacă folosești un anumit cuvânt de prea multe ori sau dacă ar trebui să petreci mai mult timp vorbind despre un anumit subiect. Nu știe însă să-ți aprecieze umorul. Așadar nu încerca glume cu robotul Google. Vezi despre ce e vorba, aici.
Nu știu dacă, în afară de intenția CSR, Google a antrenat acest soft să detecteze oameni cu IQ foarte ridicat, pe care să-i recruteze apoi. (E doar o presupunere vagă.) Sau cei cu un IQ uriaș nu vor folosi oricum acest trainer AI?
Zâmbești la vânzătoare și ai plătit
Mastercard a început să testeze un sistem de plată biometric în magazine din Brazilia, folosind recunoașterea facială. Nu mai ai nevoie de card, de telefon, de smartwatch, nu mai trebuie să reții PIN-urile.
Comerciantul are instalată o aplicație de recunoaștere facială pe un dispozitiv, de pildă un telefon mobil. Aplicația scanează fața cumpărătorului și face legătura cu un card stocat în sistem. Tehnologia este comparabilă cu modul în care iPhone-ul folosește FaceID pentru a aproba plățile. (bloomberg.com)
Cât de bine stai cu simțul observației?
În iunie, Marea Britanie o va sărbători pe Regina Elisabeta a II-a cu ocazia împlinirii a 70 de ani de când a urcat pe tron. Relaxează-te și identific-o pe regină în acest mozaic de imagini. Are părul alb și coroana pe cap.
(Rezolvarea în acest articol.)
SCURTE
Film. Anime-ul japonez era considerat cândva un gen de nișă, doar pentru fanii înrăiți. Acum, industria japoneză de animație a devenit o formă de divertisment fără frontiere și a ajuns la o valoare de 21,3 miliarde de dolari. Și va mai crește, dovadă că Netflix a anunțat că produce 40 de proiecte anime în acest an. (hollywoodreporter.com)
_______________________
Web. 50 de modele de landing page când te grăbești și nu-ți iese nimic. Cu bani.
_______________
Foto. Cel mai mare cimitir de avioane. Doar vreo 4000.
______________
Căței. Cum arătau diverse rase de câini în trecut.
______
Arhitectură. Cafenele care arată foarte bine.
____________
„this fuckin video has been stuck in my head for god knows how long. what the fuck”
Stranger Things 4, vol. 1, are premiera pe 27 mai, doar pe Netflix.
fascinant cimitirul de avioane :) starwars like :)