De colecție. Copertă Vinil: Led Zeppelin, Physical Graffitti, Swang Song – SSK 89400. England, 1975. Fotograf: Elliott Erwitt. Dacă ai norocul să treci prin Londra până pe 12 iunie, poți vizita expoziția For the Record: Photography & the Art of the Album Cover.
Nu lovi influencerul românesc
E chiar de prost gust să mai râzi de influencerul românesc (kidding) care primește două cauciucuri de iarnă sau un weekend la băi și asasinează apoi Youtube și Instagram cu cât de formidabile sunt cauciucurile și cât de minunat e tratamentul pentru oase de la băi. De ce nu trebuie să râzi? Pentru că alții sar și mai tare gardul dincolo de care se află penibilul pur. Și pe bani infinit mai mulți.
În poză îl vedeți pe rapperul Drake promovând, la un meci, un un colier de 1,9 milioane de dolari, marca Homer, lansată de un alt rapper celebru, Frank Ocean. Băieții ăștia cheltuiesc milioane pe bijuterii de lux, își lansează propriile branduri în domeniu și, în același timp, fac bani serioși cântând despre inegalitate, sărăcie, excludere, viață nefericită, foame, arme etc. Și zeci, sute de milioane de nefericiți îi consideră niște zei. (inputmag.com)
Bogații nu râd deloc de NFT-uri
Colecțiile NFT deschid uși pentru experiențe exclusiviste în restaurante de lux. Iar această tendință se află abia la început. Câteva exemple:
Chefii Tom Colicchio și Spike Mendelsohn au lansat colecția CHFTY Pizzas. Sunt 8.888 de NFT-uri care le oferă utilizatorilor acces la evenimente și preparate exclusiviste.
Cheful Josh Capon a făcut echipă cu antreprenorii David Rodolitz și Gary Vaynerchuk pentru a înființa viitorul Flyfish Club – „primul restaurant NFT din istorie". Deținătorii vor avea acces nelimitat la un restaurant cu circuit închis din New York.
Lanțul de restaurante de lux Chotto Matte lansează luna viitoare un NFT 1/1 numit „The Founder", care oferă deținătorului acces la viitoarele inaugurări de restaurante de lux din întreaga lume, vizite la podgorii sau distilerii, timp privat cu bucătarul executiv, rezervări pentru șase persoane în noaptea de Anul Nou și chiar bilete la meciuri.
Cât costă. NFT-urile de la Flyfish Club și Brooklyn Chop House încep de la 8.000 de dolari (cu niveluri exponențial mai scumpe), iar NFT-ul The Founder de la Chotto Matte costă 1 milion de dolari. Doar CHFTY Pizzas sunt mai accesibile, la 200 de dolari fiecare. (futureparty.com)
PS: Afacerea NFT merge mai departe, sunt fonduri care investesc în continuare sute de milioane de dolari în astfel de startup-uri.
Ceva important: Înțeleg că sunt destui care nu au observat această inscripție palidă și minusculă care împarte Civilization în două părți…
… și au crezut că newsletterul s-a terminat doar după trei-patru texte. Click, pe show the full post, vă rog. Mai avem multe de povestit.
Cel mai puternic Intel NUC de până acum pentru gameri și creativi
Pregătiți-vă! Vremea unităților desktop uriașe a cam trecut. Foarte curând, sosesc în magazine noile Intel NUC 12 Extreme (nume de cod Dragon Canyon) și Intel NUC 12 Extreme Compute Element (nume de cod Eden Bay), kit-uri de PC-uri desktop modulare, de dimensiuni reduse, proiectate pentru a oferi performanțe („fenomenale” – spune producătorul) în jocuri și creare de conținut.
Compact și modular, Intel NUC 12 Extreme vine cu cele mai recente procesoare desktop Intel Core de generația a 12-a, capacitate pentru plăci grafice discrete de 12 inci și o gamă completă de porturi I/O, inclusiv Thunderbolt 4.
Apropo de procesorul de generația a 12-a, acesta este un Intel Core i9, cu opt nuclee de performanță (P-cores) și opt nuclee eficiente (E-cores), 24 de fire și turbo boost de până la 5,1 GHz frecventa maxima.
Intel NUC 12 Extreme beneficiază de o placă de bază cu sockeți. Fiind cel mai puternic Intel NUC de până acum, include noi caracteristici, cum sunt arhitectura hibridă de performanță și accesul la interfețe PCIe mai rapide, care accelerează timpii de încărcare, toate acestea în dimensiuni reduse, potrivite pentru orice birou.
Intel NUC 12 Extreme va fi disponibil (prin distribuitorul local ASBIS) începând cu al doilea trimestru al anului 2022, iar alte modele vor fi lansate pe parcursul anului. Pentru mai multe informații, contactează echipa ASBIS România intel-nuc@asbis.ro
Nu e niciodată prea târziu să îți schimbi meseria care nu ți se potrivește
Joanne Lee Molinaro este o (fostă) avocată americană de origine coreeană care a devenit o senzație culinară pe rețelele de socializare. Molinaro a adoptat o dietă bazată pe plante în ianuarie 2016 și a lansat The Korean Vegan ca proiect personal social media în același an. Contul ei TikTok are astăzi trei milioane de abonați, iar cartea ei de bucate de debut, lansată în octombrie anul trecut, povestește despre rețete și mâncăruri care au modelat istoria familiei sale. (morningbrew.com)
Ieși din monotonia zilelor la Piața de Artă și Design
Organizatorii promit că va fi un eveniment viu. Săptămâna viitoare, începând de miercuri, 30 martie, și până duminică, 3 aprilie (inclusiv), la Palatul Universul are loc prima ediție a Pieței de Artă și Design. Este un eveniment comercial în care 28 de creativi și entități asociate cu medii precum artă, design, publishing și arhitectură își prezintă lucrările publicului, în mod personal, direct și liber.
La Piața de Artă și Design se pot construi colaborări între persoane având arii de activități comune sau diferite, creându-se astfel un context și un pretext pentru dezvoltarea a numeroase oportunități de comunicare.
În afara întâlnirilor artiști-public, în cadrul Pieței de Artă și Design vor avea loc evenimente cu muzică la Lunet Eyewear, va putea fi vizitată instalația de plante de la Fix Me a Drink și va avea loc o petrecere Dirty Disco (sâmbătă) la Apollo 111.
Hartă interactivă: Cele mai poluate orașe din lume
Avem date și din România. De exemplu, Brașovul este pe locul 1419 din 6475 de orașe din toată lumea analizate, cu o situație care s-a îmbunătățit în ultimii ani. Bucureștiul se situează pe un loc mai nefericit în topul mondial, 1764, iar calitatea aerului, în medie, s-a îmbunătățit de asemenea. Organizația care publică aceste date se prezintă drept partener tehnologic al Programului de mediu al Organizației Națiunilor Unite, al UN Habitat și al Greenpeace. Platforma este complexă; dacă te pasionează domeniul, ai ce explora.
Ce-ar fi să încerci un abonament la Wine360? Azi îți recomand selecția Roșu Exclusiv.
Click aici.
Vrei să fii vacă sau câine?
Probabil că te-ai cam săturat de videoconferințe, dar Zoom crede că le poate da un pic de viață. Compania a lansat avatare care îți înlocuiesc capul cu un personaj 3D capabil să îți imite expresiile faciale. Deocamdată, sunt disponibile doar animale precum pisici, câini și vulpi, dar Zoom anunță mai multe avatare în viitor. Posibile avantaje: avatarul animal te ajută să nu îți arăți fața pe display-urile celorlalți atunci când nu dorești, poate înveseli o ședință anostă, iar pediatrii și profesorii devin mai puțin stresanți pentru copii.
Funcționează și pe Windows, și pe Mac, cu Zoom 5.10.0 sau ediții ulterioare.
Cum să-ți pui avatar pe cap la următorul meeting, aici.
Testăm Tome?
Powerpoint e cam din alt secol. Aplicația Tome se poziționează ca „storytelling tool for work”. Prezentările realizate cu această aplicație, gândită în primul rând pentru mobil, conțin slide-uri, dar aceastea sunt dinamice - suportă modele 3D, grafice interactive - și se formatează automat, fără să mai pierzi timpul cu o mulțime de click-uri.
Tome este în beta. Ai aici prezentarea. Am cerut un cont de test (ceea ce poți să faci și tu). Când voi primi accesul, revin.
O idee pentru creativi
„Cei mai mulți oameni nu sunt făcuți să lucreze de la 9 la 5.
Cultura modernă a muncii este o rămășiță a Epocii Industriale - perioade lungi de muncă constantă și monotonă.
Dacă obiectivul tău este să faci o muncă inspirată și creativă, trebuie să lucrezi ca un leu: Fă sprinturi atunci când ești inspirat. Odihnește-te. Repetă.” - spune Sahil Bloom, cu 537.800 de urmăritori pe Twitter.
Rutina zilnică a unor oameni foarte creativi:
Hemingway: Se trezea dimineața devreme și scria până la prânz. După prânz, se bucura de viață.
Darwin: Combina episoade scurte de muncă intensă cu plimbări lungi, mese relaxate cu familia și lectură.
Beethoven: Se trezea devreme, lucra până la prânz sau un pic după și apoi savura timpul liber.
E o idee interesantă - merită să o discutăm, dar luați-o cu prudență: nu toți suntem Hemingway sau Beethoven și problema se pune altfel când ai copii încă mici și rată la casă.
Pe de altă parte, Elon Musk spune că muncește până la 120 de ore pe săptămână.
Ascensiunea nazismului și al doilea război mondial ar fi putut să fie efecte colaterale ale epidemiei de gripă spaniolă din 1918
Interesantă ipoteza: pandemia de gripă spaniolă din 1919 a contribuit la succesul nazismului și, prin consecință, la declanșarea mai târziu al celui de-al doilea război mondial.
În 1919, pe când se afla la negocieri la Paris pentru încheierea Tratatului de la Versailles, președintele american Wilson s-a îmbolnăvit grav de gripă spaniolă, a zăcut chiar la pat, iar premierii Angliei și Franței au profitat de ocazie pentru a impune despăgubiri extrem de dure Germaniei, inclusiv pierdere de teritoriu, ceea ce a dus mai târziu la ascensiunea lui Hitler. Wilson ceruse moderație în pedepsirea nemților.
La fel ca mulți supraviețuitori ai gripei, președintele american a rămas cu sechele precum confuzie, depresie și oboseală mentală. „Nu și-a recăpătat niciodată forțele fizice, iar slăbiciunea trupului său s-a răsfrânt în mod natural asupra minții sale. I-a dispărut vechea sa rapiditate în înțelegerea evenimentelor" - observa un oficial apropiat. Lipsit de energie în a continua disputa cu premierii Lloyd George și Clemenceau, a cedat pur și simplu și a consimțit la o pace considerată de mulți nedreaptă și care a creat un imens val național de frustrare printre germani. (QZ)
SCURTE
Unde suntem cu puterea de cumpărare în UE:
___________________
11 canale Youtube despre producția pro de film/video.
________________
Carl Pei, suedezul de origine chineză care a co-fondat OnePlus și a lansat anul trecut brandul Nothing, a confirmat oficial că pregătește un smartphone, Nothing phone (1). El și-a propus nici mai mult, nici mai puțin, decât să fie „alternativa la iPhone” pentru cei care vor să treacă la Android.
_______________________
Just a Cloud Away. Pharrell Williams. Viral, peste 400.000 de clipuri produse pe TikTok.
____________________
The Podcast Show 2022, la Londra, în mai.
_______________
27 de idei de călătorii pentru următorii ani, pe care să le planifici de pe acum.
________________
Cele mai bune piese cu o durată de sub două minute:
________________
Nou:
Și pe Spotify.
____________
Creepy. Dacă ai insomnii și vrei să nu mai dormi deloc, citește interviul cu titlul Dacă transplantăm capul unui om pe trupul altuia, conștiința se mută și ea în noul corp? De unde aflăm, de pildă, că astfel de transplanturi s-au făcut deja pe maimuțe, în timpul războiului rece.
Din 20 mai, la cinema, ceva cu amprentă british: