Fotografia este semnată de Liselotte Schuppers și a fost premiată internațional. Alte imagini din serie, realizate cu Canon 5D Mark IV, aici. Caii sunt din rasa Frizon (Friesian) și au fost fotografiați în studio, „prilej să cunosc personalitățile reale și emoțiile lor”.
Dacă îți place să fotografiezi, chiar și cu telefonul, ai o listă cu concursurile internaționale la care poți să-ți încerci norocul.
E interesantă, dar nu m-aș sui în așa ceva
O mașină zburătoare capabilă să atingă viteze de peste 160 km/h și altitudini de 2.500m a primit certificat de navigabilitate din partea autorității slovace de transport. Automobilul-aeronavă hibrid, AirCar, este echipat cu un motor BMW și funcționează cu benzină obișnuită. În două minute și 15 secunde se transformă din automobil în avion. Certificarea a fost obținută în urma a 70 de ore de teste de zbor și a peste 200 de decolări și aterizări. În iunie, AirCar a efectuat un zbor de 35 de minute între aeroporturile internaționale din Nitra și Bratislava. (Site-ul producătorului)
Cum să obții mai multe like-uri pe Instagram
Cercetători de la North Carolina State University au analizat 147.963 de fotografii Instagram și au deslușit câteva reguli, simple, a căror respectare sporește numărul de like-uri. Trei dintre ele:
- Cu cât fotografia ta are mai puține culori, cu atât ar putea primi mai multe like-uri
- Cu cât lumina e mai intensă, cu atât succesul pozei poate fi mai mare
- Străduiește-te să ai cât mai puține obiecte în cadru
Studiul, aici.
Un scenariu care nu mai e SF: cetățeni cercetați de câini robot
Peste 15-20 de ani, dacă te vei întoarce acasă, pe jos, la ore târzii, de la vreo petrecere, s-ar putea ca un câine robot să te oprească, să te identifice după față, să-ți pună câteva întrebări și, cum te vei dovedi doar un om betuț, inofensiv, să îți ureze „noapte bună, cetățene, mulțumesc pentru cooperare”. Ți se pare un scenariu exagerat, distopic? Hai să urmărim aceste reportaje, cu câini Spot dezvoltați de Boston Dynamics și apoi mai stăm de vorbă:
Poliția din New York are un nou câine polițist în rândurile sale - iar acesta nu mănâncă, nu doarme, nu face caca. Este alcătuit din circuite și sisteme hidraulice.Acest câine robotizat de 70 de kilograme, dotat cu camere video și lumini, îi ajută pe polițiști să vadă împrejurimile în timp real, de la o distanță sigură, fără riscul de a fi atacați. De pildă, a fost folosit pentru a securiza locul unei crime în Bronx.
Poliția din Honolulu folosește un câine robot pentru a măsura temperatura oamenilor fără adăpost, cu scopul de a identifica suspecții de COVID. Oficialii spun că datorită lui Spot s-au făcut economii în finanțele orașului și epidemia a fost ținută sub control. Presa vorbește de dezumanizare însă.
În Singapore, un câine teleghidat și vorbitor a fost folosit de poliție pentru a asigura distanțarea socială în parc, la începutul pandemiei.
Inteligența artificială va face din Spot - câinele robot, în anii următori, o mașinărie capabilă de acțiuni din ce în ce mai complexe și gata să prelucreze/transmită (via 5G) o cantitate imensă de date, instantaneu.
Acum ți se mai pare exagerat scenariul de la început?
Sponsorizat
O veste bună pentru tine de la UniCredit: o nouă ofertă de credite, fără ipotecă, de până la 150.000 de lei
Vrei o schimbare în bine. E natural, viața este un proces continuu de transformare. O căutare a unui mai bine, mai spațios, mai elegant, mai frumos.
UniCredit înțelege foarte bine asta. Și te poate ajuta să ai nu doar lucrurile care îți trebuie, ci și lucrurile pe care ți le dorești.
Vestea bună este că la început de an, vremea marilor planuri, UniCredit Consumer Financing lansează o nouă ofertă pentru produsele de creditare: clienții pot accesa produsele Credit de Realizări Personale, Credit de Refinanțare și Credit Verde fără ipotecă cu valori până la un maxim de 150.000 de lei.
Poți alege să semnezi documentația de credit și electronic, folosind o semnătură electronică calificată, atât pe tabletă, în sucursalele UniCredit Bank, cât și prin aplicația Mobile Banking de la UniCredit Bank.
Ia-ți un Credit de Realizări Personale și beneficiezi de până la 150.000 lei, rambursabili între 6 și 60 de luni. Detalii, aici.
Se deschide Seattle NFT Museum
Ceremonia de inaugurare urma să aibă loc ieri, 27 ianuarie. Muzeul NFT din Seattle expune, pe ecrane mari, de înaltă rezoluție, „unele dintre cele mai interesante opere de artă digitală NFT, concepute pentru a capta imaginația celor care le privesc pentru prima dată, a colecționarilor, a entuziaștilor și a noii generații de artiști digitali”. Site-ul muzeului.
Ai tot ce-ți trebuie pentru a deveni vedetă pe internet
Creativitate și putere de muncă să ai, în rest internetul îți deschide toate drumurile spre celebritate (y compris bani), pe Twitch, Youtube sau pe platformele de podcasting. OK, trebuie să mai investești ceva și în echipamente, dar unele sunt chiar accesibile ca preț și de calitate. Venim azi cu aceste două exemple de microfoane pentru gameri, semnate Lorgar. Lorgar este un brand specializat în gaming devices și știm că acela care se concentrează pe un singur domeniu obține și cele mai bune produse - cazul acestei companii.
Microfonul LORGAR LRG-CMT931
Este un set multifuncțional creat pentru jucătorii care doresc să facă streaming, să înregistreze videoclipuri sau podcasturi.
Microfonul este compatibil cu majoritatea programelor și nu necesită software sau abilități suplimentare pentru a fi utilizat – este plug & play.
Vei descoperi în cutie accesorii care să îți facă înregistrarea confortabilă, iar sunetul să fie captat perfect: un suport pantograf, pentru poziționarea microfonului pe orice masă/birou, și un trepied reglabil. Ambele suporturi sunt furnizate cu toate adaptoarele necesare. E suficient de deștept încât să îți asigure o transmisie clară a vocii datorită funcției de suprimare a sunetelor și zgomotelor externe.
Microfonul LORGAR LRG-CMT721
Este conceput de asemenea special pentru gameri, dornici de streaming și înregistrare video, și suprimă tehnic zgomotele ambientale.
Trepiedul este extrem de stabil, astfel că vei poziționa microfonul la unghiul dorit. Reglarea volumului și a calității sunetului este rapidă și la îndemână. E un pachet de asemenea plug & play și nu îți trebuie cunoștințe avansate de electronică pentru a-l pune la treabă imediat.
Dacă te interesează datele tehnice în amănunt (frecvențe, sensibilități etc), le găsești aici, iar comanda o dai la PCGarage.
Ambele modele sunt compatibile cu Mac, Windows, Android, PlayStation, Discord, OBS, FL Studio, Skype. Ne auzim pe net!
Extensie pentru cei care fac cercetare pe net
Testez extensia Heyday pentru Chrome și Firefox. Îți adună într-un singur loc link-urile/topicurile pe care le-ai accesat, cronologic. Dar avem history în browser, vei spune. Intră aici să vezi tot ce face Heyday.
Oferă 14 zile de test gratuit, apoi 10$ pe lună abonamentul. Revin cu păreri.
Scandal pe Spotify. Banii vorbesc
Neil Young (76 de ani, peste 6 milioane de listeners lunar) a anunțat că își retrage muzica de pe Spotify în semn de protest față de prezența pe această platformă a podcastului lui Joe Rogan (54 de ani), pentru că acesta dezinformează perseverent în privința vaccinurilor. Audiențele lui Rogan nu sunt afișate, dar unele surse le estimează la 11 milioane de ascultători pe episod - deci aduce bani serioși Spotify.
Young a suferit de poliomielită în copilărie, boală invalidantă grav și care este aproape eradicată mulțumită vaccinurilor.
Părerile referitoare la dispută sunt împărțite. „Este grozav că Neil își poate scoate muzica de pe Spotify, dar majoritate dintre noi nu-și pot permite să facă asta, deoarece drepturile de autor (foarte mici) reprezintă una dintre puținele modalități de a avea o aparență de trai decent" - a comentat un muzician pe Twitter. (Reuters)
O piesă bună a lui Neil Young, înregistrare de arhivă:
Și aceeași piesă, pe Spotify, dacă preferi.
Cât costă să fii vecin cu Snoop Dogg în metavers
Într-un viitor nu foarte îndepărtat, următoarea generație își va petrece cea mai mare parte a zilelor comunicând, învățând, experimentând și interacționând în spații virtuale prin intermediul identității lor digitale - crede Adrian Cheng, un investitor în terenuri virtuale situate în metavers.
Terenurile virtuale au ajuns să se vândă cu sute de mii și milioane de dolari, însă „trebuie să fii pregătit și pentru varianta să pierzi totul” - explică un alt investitor. (detalii)
SCURTE
Munca e grea. Meghan Markle și Prințul Harry au semnat un contract de 25 de milioane de dolari cu Spotify, pentru o serie de podcasturi, dar nu au produs nimic în 2022. Singurul lor episod de până acum a fost un „special de vacanță" de 35 de minute în decembrie 2020. Lenea cuplului princiar este doar una dintr-o listă lungă de anunțuri de podcasturi Spotify care încă nu au generat conținut. (The Sun)
______________
Record. Microsoft a obținut în al doilea trimestru al anului fiscal 2022 venituri de peste 50 de miliarde de dolari, cele mai mari din istoria companiei. (Spre comparație, tot ce produce România într-un an însumează cam 250 de miliarde de dolari.)
__________________
În Arizona, vânzările de cannabis au însemnat 1,2 miliarde de dolari în primul an de legalizare. Statul a încasat 190 de milioane de dolari impozite. Minirelatare de la fața locului. Poate că, pentru moment, nu ar fi oportună legalizarea și la noi, pentru că în majoritate oamenii românești nu s-au prea maturizat - vezi ce s-a întâmplat cu etnobotanicele în trecutul apropiat.
________________
Un Bugatti pe care ți-l poți permite
Știrea e de două săptămâni, dar nu și-a pierdut actualitatea. Bugatti (marcă aparținând azi Volkswagen AG/Porsche SE) a prezentat la CES 2022 un scuter electric pe care îl va livra mai întâi pe piața americană. Prețul nu a fost comunicat, dar unii spun că ar fi cam 600 de euro. (Detalii)
____________
Întrebarea virală pe Reddit (postată periodic) - care e cea mai frumoasă piesă muzicală pe care ai ascultat-o? - a adunat de data aceasta 30.000 de răspunsuri. Topul rezultat.
______________
Aplicație bună pentru șters rapid oameni, texte, obiecte din fotografii. Pune-i semn.
__________________
Până vine primăvara mai este. Ai timp să încerci câteva dintre aceste 25 de rețete.
______________________
Pictorul danez Steen Larsen și-a montat o cameră foto pe parbriz și face mii de poze atunci când se plimbă prin Europa sau SUA. Cele mai reușite fotografii devin modele pentru picturile sale în ulei, ultrarealiste. Da, ce vezi în această prezentare sunt picturi în ulei.
_____________
Rebranduiri 2021 considerate reușite. Chiar și CIA s-a înnoit.
____________
În Gibraltar, stânca britanică de 6,8 kmp, percepută ca un rai al taxelor scăzute, ar putea apărea prima bursă de valori cripto din lume, menită să-i atragă pe milionarii cripto care doresc să evite impozitele mari. În treacăt fie zis, valoarea Bitcoin a scăzut cu 50% față de maximum din noiembrie - observă FT. (Wired)
___________________
O persoană hikikomori poate fi recunoscută pentru că stă în casă cea mai mare parte a zilei, în fiecare zi, timp de peste șase luni, din dorința de a evita situațiile și relațiile sociale. Hikkikomori este un comportament maladiv specific până de curând Japoniei și Coreei de Sud. O seamă de psihiatri au detectat însă un val de cazuri și în SUA și Occident, exacerbat de pandemie.
Relaxează-te, nu suferi de hikikomori, e doar o perioadă de criză. (Scientific American)
________________
Serious Eats, publicație online care afirmă că are 7 milioane de cititori pe lună, demontează șapte mituri despre cum să faci un steak reușit. Să lași carnea să ajungă la temperatura camerei înainte de preparare, să nu o întorci pe grătar cu furculița, să alegi bucățile cu os pentru că sunt mai gustoase, să nu sărezi carnea înainte sau în timpul frigerii - toate acestea sunt considerate de publicație drept niște bazaconii. Aici, dacă te interesează.
________________
Maimuța fantomă (foto) și șarpele melc sunt două dintre cele 224 de specii noi descoperite în regiunile mlăștinoase ale fluviului Mekong, teritoriu care cuprinde zone din Thailanda, Vietnam, Laos, Cambodgia. (Guardian)
_________________
Cele mai frumoase versuri de început ale unor cântece.
Like a bird on the wire,
Like a drunk in a midnight choir,
I have tried in my way to be free.
Murderville | Official Trailer | Netflix. Șase episoade din 3 februarie